GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
vrijdag 19 juli 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Tia neemt haar school op sleeptouw

17 november 2014 Leerlingenparticipatie Milieu
Tia Morren, zesdejaars Humane wetenschappen in GO! atheneum Keerbergen, is samen met 15 andere Leuvense jongeren verkozen tot klimaatambassadeur van de stad. Haar school zal haar een maand lang bijtreden met allerlei milieuvriendelijke activiteiten.


TIA MORREN VERKOZEN TOT KLIMAATAMBASSADEUR LEUVEN

“Als klimaatambassadeur zal Tia trachten de ecologische voetafdruk te verminderen, ook in onze school. Na de kerstvakantie zal zij een hele maand ‘zero-waste’ leven. Om haar en het milieu te steunen doet onze school mee. We roepen de leerlingen op om van half januari tot half februari zo min mogelijk afval te produceren”, zegt Kurt Hofman, directeur van GO! atheneum (KA) Keerbergen.

De uitdaging waar Tia voor staat – een hele maand ‘zero-waste’ leven - gaat door van begin januari tot half februari 2015. Ze zal proberen om op gezinsniveau de afvalberg zo veel mogelijk te verminderen.

“Het lijkt ons leuk om dit ook door te trekken naar de school. We kunnen bijvoorbeeld tijdens die maand nog meer dan anders een brooddoos en drinkbus gebruiken. Of een dag lang alle aluminiumfolie bijhouden dat vele leerlingen nog altijd benutten om hun eetwaren in te verpakken en daar een kunstwerk van maken. Alle ideetjes van onze leerlingen zijn welkom. We willen Tia op die manier steunen om een zo groot mogelijke inbreng als klimaatambassadeur te hebben tijdens de uitwisselingsweek in Spanje, die ze later dit schooljaar zal meemaken.”

Daarnaast zal Tia, samen met twee andere ambassadeurs, rond de feestdagen een hele week haar afval bijhouden. Zo wil ze laten zien wat het betekent te leven in luxe.

>>> Meer informatie over de klimaatambassadeurs Leuven


Meer informatie via

Kurt Hofman
directeur GO! atheneum Keerbergen
015 23 49 33
directie.kakeerbergen@gmail.com
secretariaat.kakeerbergen@gmail.com


Lees ook

Strippen voor duurzaamheid

Duurzaam én sexy? In GO! technisch atheneum Gitbo Keerbergen zijn ze het allebei. In de afdeling elektriciteit worden elke week tientallen elektrische circuits gelegd. Daar komt veel koperdraad bij kijken. Maar die wordt na gebruik niet zomaar weggegooid.

Lees meer 1199

Mechelse Merel maakt milieutop mee

Doorgaans zingt ze in GO! basisschool Klim Op in Bonheiden. Maar vorig weekend deed Merel Briers dat op de kinderklimaattop in Nederland om er als Belgische vertegenwoordiger na te denken over ideeën die onze wereld milieuvriendelijker moeten maken.

Lees meer 796

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1582

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1034

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1442

Doe eens 'parkour' op de speelkoer

Kinderen zijn doorgaans graag in beweging. Toch doen nogal wat kinderen vandaag te weinig aan sport en beweging. Met Parkour wil het Octopusplan dat veranderen. GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde sprong op de kar van Parkour. Gezond & plezant.

Lees meer 743

Bouw eens een stemmig dorp

In 2014 startten GO! basisschool De Schans / De Luchtballon in Heusden-Zolder en GO! technisch atheneum (KTA1) in Hasselt samen een STEM-project om een cluster van vier dorpen op schaal te bouwen. Samenwerken aan een duurzame en zorgzame wereld.

Lees meer 790

De kracht van passie voor het vak

De sterkte van onderwijs zit 'm voor een flink deel in de leerkracht. Dat blijkt weer maar eens uit de deelname van GO! atheneum Erasmus in Deinze aan de wedstrijd Technologica. De school pakte prijzen 1 en 2. En een hele nieuwe generatie leerlingen in.

Lees meer 1031

Il Premio del Pubblico per la Piuma

Dat ze zichzelf al tot in de finale van het internationale CIAK junior filmfestival in Italië geregisseerd hadden, gaven we al eerder mee, maar nu wint GO! freinetschool De Pluim in Hoboken met hun film 'The Box' ook nog de publieksprijs. Complimenti!

Lees meer 788

Het brede open schoolpark

Een school die goed in z'n vel én de buurt zit, dat straalt af op leerlingen en leerkrachten. Met het Coupurepark in Gent - overdag schoolpark, ’s avonds een park voor buurtbewoners - heeft GO! technisch atheneum (KTA) Mobi een extra troef in huis.

Lees meer 838

Geef om haar

De leerlingen Haarzorg & Haarstilist van GO! atheneum Busleyden zijn zot van haar en weten hoe belangrijk een haarsnit is voor je persoonlijkheid. Knippend en modellerend zetten ze zich dan ook graag in voor een steunactie t.v.v. kankerpatiënten.

Lees meer 705

Dagen die mogen blijven duren

Volop genieten van het leven, daar is niks mis mee. Maar we moeten er wel voor zorgen dat de wereld er niet aan ten onder gaat. Duurzaam leren genieten en leven dus. Daar dachten ze in GO! atheneum Keerbergen 2 dagen intensief over na.

Lees meer 803

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder