GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
vrijdag 20 september 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Eerste schooldag met dj Tom

12 september 2014 VV Evenementen Leerlingenparticipatie
Tegenaan eind vorig schooljaar werd GO! middenschool Zelzate de Strafste School van Vlaanderen. Dat zorgde in de school voor een explosie van good vibes. De energie die toen loskwam is niet meer verdwenen en vormt meteen ook een basis voor dit schooljaar.

Tom De Cock dj bij radiozender MNM vond tegenaan het einde van vorig schooljaar een eerste keer de weg naar de GO! middenschool in Zelzate. Hij kwam daar toen terecht omdat de school de Strafste van Vlaanderen bleek te zijn, de hoogste eer in de wedstrijd die de zender nu al enkele jaren uitschrijft. Het bezoek moet hem duidelijk bevallen zijn want toen de school hem polste of hij zin had om nog eens terug te keren bij de start van het nieuwe schooljaar moest dj Tom niet lang nadenken.

Toen Tom De Cock vorig schooljaar de trofee van ‘Strafste School’ aan de middenschool in Zelzate kwam uitreiken veroorzaakte dat destijds een explosie van vreugde op de speelplaats van de school. En op de eerste dag van dit nieuwe schooljaar was dat ook weer het geval. De nieuwe leerlingen van het eerste jaar werden met muziek verwelkomd en de uitzending was live te horen op de radio. Zo was het ijs onmiddellijk gebroken.

Na het aftellen kregen de leerlingen én ook Tom een ontbijt aangeboden. Daarna volgde een rondleiding voor de nieuwelingen door de school en werden ‘de papieren geregeld’.

In de namiddag konden de leerlingen het 'MSGO!-land Zelzate' ontdekken: het schoolterrein was omgetoverd in een doe-park met allerlei activiteiten: tattoo's zetten, bierbakkenracen, memoryspel spelen, wie is wie?-en, twisteren en tal van andere plezantigheden.

De dag werd tenslotte afgerond met muziek van jong dj-talent van eigen schoolbodem: dj's Baeros en Dries.

Deze eerste dag was geen dag waarop de leerlingen meteen in de boeken vlogen, maar daarvoor resten natuurlijk nog dagen genoeg. Iedereen had er echter wel zin in want deze eerste test was in elk geval een schot in de roos. Vaak te horen waren immers de woorden: 'wijs', 'leuk', 'super'. En ‘straf’ natuurlijk. ;-) Die komen met plezier terug de rest van het jaar.


Meer informatie via

Koen Standaert
directeur GO! middenschool Zelzate
09 345 70 24 
ms.zelzate@g-o.be  
www.go-zelzate.beLees ook

Mechelse Merel maakt milieutop mee

Doorgaans zingt ze in GO! basisschool Klim Op in Bonheiden. Maar vorig weekend deed Merel Briers dat op de kinderklimaattop in Nederland om er als Belgische vertegenwoordiger na te denken over ideeën die onze wereld milieuvriendelijker moeten maken.

Lees meer 852

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1629

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1089

Doe eens 'parkour' op de speelkoer

Kinderen zijn doorgaans graag in beweging. Toch doen nogal wat kinderen vandaag te weinig aan sport en beweging. Met Parkour wil het Octopusplan dat veranderen. GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde sprong op de kar van Parkour. Gezond & plezant.

Lees meer 784

De kracht van passie voor het vak

De sterkte van onderwijs zit 'm voor een flink deel in de leerkracht. Dat blijkt weer maar eens uit de deelname van GO! atheneum Erasmus in Deinze aan de wedstrijd Technologica. De school pakte prijzen 1 en 2. En een hele nieuwe generatie leerlingen in.

Lees meer 1084

Il Premio del Pubblico per la Piuma

Dat ze zichzelf al tot in de finale van het internationale CIAK junior filmfestival in Italië geregisseerd hadden, gaven we al eerder mee, maar nu wint GO! freinetschool De Pluim in Hoboken met hun film 'The Box' ook nog de publieksprijs. Complimenti!

Lees meer 832

Geef om haar

De leerlingen Haarzorg & Haarstilist van GO! atheneum Busleyden zijn zot van haar en weten hoe belangrijk een haarsnit is voor je persoonlijkheid. Knippend en modellerend zetten ze zich dan ook graag in voor een steunactie t.v.v. kankerpatiënten.

Lees meer 751

Dagen die mogen blijven duren

Volop genieten van het leven, daar is niks mis mee. Maar we moeten er wel voor zorgen dat de wereld er niet aan ten onder gaat. Duurzaam leren genieten en leven dus. Daar dachten ze in GO! atheneum Keerbergen 2 dagen intensief over na.

Lees meer 838

Leerling-lekkerbekken

Drie teams van het 6e jaar sociaal technische wetenschappen van GO! atheneum Avelgem gingen de lekkere uitdaging van Fevia Vlaanderen aan om mee te dingen naar de gelijknamige trofee die jongeren wil stimuleren creatief met voedsel aan de slag te gaan.

Lees meer 946

Gezondheidsdate voor ministers

Vandaag, 10 mei, stond voor ministers Crevits en Vandeurzen een gezonde uitstap naar GO! atheneum Redingenhof in Leuven op de agenda. Ze gingen er kijken en luisteren naar hoe de school het aanpakt om er een permanente gezondheidscultuur te creëren.

Lees meer 2111

Lenige lijven

29 april 2016

Evenementen Sport Topsport

‘t Is nog wachten tot 5 augustus eer ze beginnen, de Olympische Spelen van 2016, maar we weten nu al voor welk team we kunnen supporteren: de Belgische meisjesturnploeg. En op eentje na hebben alle turnsters 1 ding gemeen: GO! atheneum Voskenslaan.

Lees meer 848

Laatstejaars hijsen de hele school in het zadel

Nog een goeie 10 weken, en dan zwaaien ze af, de laatstejaars Kantooradministratie & Gegevensbeheer van GO! atheneum Hof van Riemen in Heist-op-den-Berg. Maar eerst nog even een reuzenevent op poten zetten en de hele schoolfamilie op de fiets!

Lees meer 874

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder