GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
zondag 22 september 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Straf, straffer, strafst

De MNM-oproep aan scholen om hun strafste kant te tonen en zo te getuigen van hun sterk sociale en geëngageerde attitude viel in diverse GO! scholen in vruchtbare aarde. O.m. in Mechelen, Willebroek, St.-Truiden en Zelzate. MS Zelzate bleek de strafste.


Een warme school boordevol sociaal en maatschappelijk talent

Vandaag, vrijdag 9 mei 2014, heeft Jongerenradiozender MNM bekendgemaakt welke school de strafste van 2014 wordt. En dat is GO! middenschool Zelzate. Met de titel bekroont de zender een school die zich heeft onderscheiden op een straffe sociale en maatschappelijk geëngageerde manier.

GO! middenschool Zelzate kon de jury van MNM eerst en vooral overtuigen voor nominatie met een ingestuurd filmpje van hun ‘MSGO got Talent’ dat de school in maart nog organiseerde. Op die talentenwedstrijd op school lieten maar liefst 17 groepjes leerlingen zien wat ze in huis hadden. Jens Dolleslagers bracht er een akoestische versie van de bekende hit Pompeii van Bastille en won daarmee de talentenwedstrijd.

Afgelopen dinsdag ging MNM-jurylid en choreograaf Ish (Ait Hamou) langs in de school. De leerlingen hadden de straat versierd, brachten liedjes en dansjes en lieten hem zelfs enkele wetenschappelijke proeven zien. Twee motoracrobaten van het Zelzaats stuntteam FMX-4-ever en de komst van Eddy “The Voice van Vlaanderen” Wally die de leerlingen naar hun school wisten te halen, maakten de straffe show compleet.

Vanmorgen vroeg maakte MNM vervolgens bekend dat de middenschool in Zelzate van de 13 genomineerden dit jaar het strafst uit de hoek is gekomen.

De jury: “Nergens was de oprechte betrokkenheid van elke leerling zo groot als in de Middenschool in Zelzate. De bonte mix van afkomsten en studieniveaus heeft de jury diep geraakt, maar vooral ook de ruimte die er aan het talent van elke leerling gegeven werd. Bovendien was de onstuitbare inzet van leerkrachten in Zelzate zichtbaar tot in de kleinste details. De Middenschool is voor ons het voorbeeld bij uitstek van hoe de school van de toekomst er zal uitzien: kleurrijk, geëngageerd, vrolijk, met aandacht voor en inzet van elk individu”. (© De Standaard 9 mei 2014)

De school wint hiermee een radiofeest inclusief muzikale acts, live in hun school. Daarnaast krijgen ze er nog een mobiele tabletklas met gebruiksklare iPads bovenop. En uiteraard de titel van Strafste School. Een dikke proficiat!

Bekijk hier de reportage op deredactie.be.


Geen geïsoleerde zwaluw

Er kan er natuurlijk maar een de strafste zijn, toch waren nog andere GO! scholen behoorlijk straf bezig de laatste weken. Zo onder meer het GO! lyceum in Mechelen, het GO! atheneum in Willebroek en GO! campus Domein Speelhof in Sint-Truiden. 


‘Happy’ dansers ...

GO! lyceum Mechelen dankt hun nominatie aan een dansfilmpje op de klanken van Pharrell Williams hit ‘Happy’ dat leerlingen van het 5e jaar ASO in het kader van een les dans volledig op eigen initiatief in elkaar staken. Dat vonden hun leerkrachten zo leuk, hartverwarmend en verbluffend dat ze de video als straffe stoot inzonden naar MNM.

“Aan het maatschappelijk geëngageerd profiel beantwoorden wij volledig,” zegt Katie Steemans, directeur van het Lyceum in Mechelen. “Onze leerlingen zetten zich in voor allerhande goede doelen. Ze zijn ook heel sociaal en creatief. Onze slogan is niet voor niets “KA Lyceum: voor jongeren met pit!”. Die pit heeft de radiozender goed opgemerkt”, knipoogt Katie.


... flashy mobbers ...

In GO! atheneum Willebroek tekenden ze voor een grote flashmob, pizza’s in de vorm van de letters van MNM, een turnact en heel veel selfies met BV’s. De leerlingen en leerkrachten van het atheneum in Willebroek zullen hun deelname aan de MNM-wedstrijd De Strafste School 2014 niet snel vergeten. Ook jurylid Ish niet. Die werd er met de hulp van een brandweerwagen meters hoog in de lucht gebracht van waar hij een prachtig uitzicht had op de swingende flashmob. Wat nadien volgde was een helse rit tussen verschillende acts en toonmomenten.

De leerlingen en leerkrachten van het atheneum in Willebroek vormen samen een hechte groep. De samenwerking tussen de leerlingen en leerkrachten, uit verschillende richtingen, met verschillende nationaliteiten en met verschillende overtuigingen, groeide uit tot een fantastisch evenement. Een evenement waar ze nog lang trots op zullen kunnen zijn. En ook zij maakten een filmpje op de tonen van 'Happy'. Ja, het nummer is dan ook erg aanstekelijk.
 
Bekijk hier hun filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=0T5ct2z-tXc    
 

... en duiveltjeskermis

In GO! campus Domein Speelhof Sint-Truiden lieten ze zich inspireren door het sterke verhaal van de Rode Duivels om een boodschap van samenhorigheid en gezamenlijke inzet te tonen.

Bekijk hier hun filmpje http://www.youtube.com/watch?v=-s9KMoFxSWw


Meer informatie via

Over GO! middenschool Zelzate

Stefanie Van den Hauwe
medewerker administratie / PR en werving
Koen Standaert
directeur GO! middenschool Zelzate
09 345 70 24
ms.zelzate@g-o.be
http://www.go-zelzate.be/Middenschool/index2.htm

Over GO! atheneum Lyceum Mechelen
Katie Steemans
GO! atheneum Lyceum Mechelen
0479 36 69 29
ka2.mechelen@telenet.be
www.lyceummechelen.be

Over GO! atheneum Willebroek - Campus Vaartland

Kim Smets
directeur  GO! athenaeum Willebroek
03 860 98 98
campusvaartland@atheneumwillebroek.be 
www.atheneumwillebroek.be

Over GO! campus Domein Speelhof Sint-Truiden

Rita Udens en Nadine Kempeneers
directeurs GO! campus Domein Speelhof Sint-Truiden
011 68 43 47
rita.utens@ktasinttruiden.be
http://www.scholengroepdomeinspeelhof.be/index.php


Lees ook

Strippen voor duurzaamheid

Duurzaam én sexy? In GO! technisch atheneum Gitbo Keerbergen zijn ze het allebei. In de afdeling elektriciteit worden elke week tientallen elektrische circuits gelegd. Daar komt veel koperdraad bij kijken. Maar die wordt na gebruik niet zomaar weggegooid.

Lees meer 1250

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1090

Mechelse Merel maakt milieutop mee

Doorgaans zingt ze in GO! basisschool Klim Op in Bonheiden. Maar vorig weekend deed Merel Briers dat op de kinderklimaattop in Nederland om er als Belgische vertegenwoordiger na te denken over ideeën die onze wereld milieuvriendelijker moeten maken.

Lees meer 852

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1630

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1383

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1090

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1480

Ruilen maakt mensen rijker

Eind mei stelden de scholen en het CLB van GO! scholengroep Mandel en Leie ruilwinkel ‘SWOP & GO’ voor. Iedereen kan er terecht voor het schenken of ruilen van kinderkledij. Een winkel die iedereen rijker maakt.

Lees meer 853

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1492

Doe eens 'parkour' op de speelkoer

Kinderen zijn doorgaans graag in beweging. Toch doen nogal wat kinderen vandaag te weinig aan sport en beweging. Met Parkour wil het Octopusplan dat veranderen. GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde sprong op de kar van Parkour. Gezond & plezant.

Lees meer 786

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 736

Bouw eens een stemmig dorp

In 2014 startten GO! basisschool De Schans / De Luchtballon in Heusden-Zolder en GO! technisch atheneum (KTA1) in Hasselt samen een STEM-project om een cluster van vier dorpen op schaal te bouwen. Samenwerken aan een duurzame en zorgzame wereld.

Lees meer 835

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder