GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Wat was eerst, de haas of het ei?

24 april 2014 Mensen maken school Ouders
Dit jaar viel Pasen pas op het einde van de paasvakantie maar zo lang wou de paashaas de kinderen van GO! basisschool Stadspark in Lier niet op hun honger laten wachten. Paashaas en Chicken Chocolate zorgden samen voor vroege eieren.


Op donderdag 3 april konden de oudste kleuters samen met de leerlingen van de lagere school genieten van een overheerlijk paasontbijt, verzorgd door hun juffen en de VZW Vriendenkring verbonden aan de school.

De laatste schooldag voor de paasvakantie, op vrijdag, kwam de paashaas langs. Alle kleuters en de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar mochten hun zelfgemaakte paasmandjes vullen met overheerlijke chocolade-eieren. Voor de leerlingen van het derde tot en met het zesde leerjaar kwam de paashaas langs in de klas.

Wat een verschil met vorig jaar, toen lagen de eitjes in de sneeuw... 

Het werd alvast een leuk begin van de paasvakantie.


Meer informatie via

Hans Verdonck
Directeur - BS Stadspark
03 480 78 80
directie@bsstadspark.be
www.bsstadspark.be


Lees ook

Kinderopvang duurder maken zorgt voor lagere onderwijskansen

Het GO!, KOV en OVSG vragen de Vlaamse Regering rekening te houden met de gevolgen van een wijziging van het PWA-stelsel. Deze mag niet resulteren in een verhoging van de kostprijs voor de opvang en van een daling van de kwaliteit ervan.

Lees meer 934

Naar een transparante, duidelijke en werkbare opdracht in het onderwijs

Binnenkort start de tweede fase van de besprekingen van de loopbaan in het onderwijs. In voorbereiding hierop schreven het KOV, OVSG, POV en het GO! een gezamenlijk standpunt.

Lees meer 1081

Papa’s laten hun spierballen zien

Als het aankomt op het opnemen van de zorgtaken in het gezin nemen mama’s vaak nog het grootste deel voor hun rekening. Door papa’s exclusief te betrekken in de schoolactiviteiten doet GO! basisschool Stadpark zijn duit in het zakje om dat bij te sturen.

Lees meer 986

Mama’s in de klas

Samen leren samenleven. Al van in de kleuterklas. Dat is ook mama vieren over alle cultuurverschillen heen. In aanloop naar moederdag zorgden de kleutertjes van juf Kim in GO! basisschool Stadspark in Lier voor een mooi mamamoment.

Lees meer 873

Leren van elkaar

Voor de 3e keer op rij organiseerde GO! scholengroep Brussel zijn tweejaarlijkse studiedag voor alle leerkrachten van zijn basisonderwijs. Zo'n 800 leerkrachten waren ingeschreven om in meer dan 30 workshops op vijf locaties ervaringen uit te wisselen.

Lees meer 889

GO! leerkrachten zijn tevreden leerkrachten

GO! medewerkers voelen zich goed op hun werkplek. Dat blijkt uit de grote welzijnsbevraging die het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap heeft afgenomen bij zijn medewerkers in de scholengroepen.

Lees meer 1540

Good good good... good vibrations

GO! CVO Antwerpen deelt 6.000 complimentjes uit in de strijd tegen burn-out en stress naar aanleiding van compilmentendag. Het mag dan al symbolisch zijn, het zorgt misschien wel voor een grote zindering van goede gevoelens door de stad. Chapeau CVO!

Lees meer 1744

"Zonder ouders zou ik dit nooit kunnen organiseren"

5 februari 2015 RC

Ouders

Ouders zijn niet alleen van levensbelang voor hun kinderen thuis maar kunnen door hun engagement voor de school ook daar een enorm verschil maken. GO! ouders ging op bezoek in GO! basisschool Gaverbeek in Waregem en vond er bezige bijtjes van ouders.

Lees meer 1112

Ouders lezen voor op meer dan 70 GO! scholen

17 december 2014 RC

Ouders

De grote voorleesdag voor ouders op school is achter de rug. Al gauw kregen we van talloze ouderwerkingen en scholen fantastische foto's en getuigenissen opgestuurd.

Lees meer 1179

De sterlezer van je (eigen) verhaal

Voorlezen is doorgaans een activiteit van ouders voor kinderen. Maar soms zijn de rollen ook eens omgedraaid. Zoals in GO! basisschool atheneum Dendermonde.

Lees meer 1393

Hoe werkt een school zonder examens?

3 december 2014 RC

Leerzorg Methodeonderwijs Ouders

Het ensorinstituut in Oostende durfde afstappen van het klassieke puntensysteem, durfde examens te laten vallen. Hoe realiseren ze dit over de richtingen en over de vakken heen? Collega Eva De Blieck van GO! ouders ging op onderzoek.

Lees meer 1888

Examenstress? Zeven tips voor ouders

2 december 2014 RC

Ouders

De examenperiode kan voor heel wat stress zorgen bij de leerlingen, maar ook heel wat ouders blijven in deze periode niet gespaard. GO! ouders verzamelde enkele tips om ook als ouder de examenperiode ongeschonden door te komen.

Lees meer 1451

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder