GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Leerlingen op koers

De Ronde van Vlaanderen kennen ze overal. Maar er worden wel meer rondes georganiseerd in ons land. Zoals de Ronde van Atheneum Hof van Riemen in Heist-op-den-Berg. Van A tot Z door de leerlingen zelf opgezet. Een kwestie van op koers zitten voor later.


De Ronde van Vlaanderen die kennen we natuurlijk allemaal. Maar had je al gehoord van de Ronde van het Atheneum? Een staaltje van het organisatietalent van de leerlingen van atheneum Hof van Riemen. Zij nemen immers de organisatie van de fietsronde volledig zelf in handen. Routes uitstippelen, sponsors zoeken, toestemming van gemeentebesturen verkrijgen, enzovoort. Er is ook een tombola met mooie prijzen”, zegt Helga Bequet, leerkracht van atheneum Hof van Riemen en begeleidster van het project.

De Ronde van het Atheneum valt samen met de opendeurdag van de school op zaterdag 26 april. Er zijn familietochten van 7,5 km en 20 km en tochten van 60 km en 80 km voor de meer geoefende fietser. Inschrijven kost 4 euro. Kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel. 

De eerste 1000 deelnemers aan de Ronde van het Atheneum ontvangen een ‘goodiebag’.  En iedereen die zich inschrijft neemt automatisch deel aan een tombola. Er zijn vier mooie prijzen te winnen. De opbrengst van de Ronde van het Atheneum gaat naar de aankoop van fietsen. “Die fietsen zullen gebruikt worden tijdens de lessen lichamelijke opvoeding”, zegt Helga Bequet.

De fietstocht wordt volledig uitgewerkt door de leerlingen van 7 Kantooradministratie en gegevensbeheer in het kader van hun geïntegreerde proef. Maar, kenmerkend voor atheneum Hof van Riemen, is ook dit event weer een samenwerkingsverband over de onderwijsvormen en leerjaren heen.

“De leerlingen van 6 Sociale en Technische Wetenschappen zorgen voor de bevoorrading tijdens de tochten van 60 en 80 km. De deelnemers aan de tocht van 7,5 of 20 km krijgen op school een drankje aangeboden bij aankomst. Ook aan mogelijke ongelukken is gedacht. Pechvogels zullen met de beste zorgen omringd worden door de leerlingen van 6 Verzorging, die de EHBO-post bemannen.  Iedereen draagt dus een steentje bij in dit project.”

De leerlingen van 7 Kantooradministratie en gegevensbeheer zijn al een heel schooljaar met de voorbereidingen bezig. “Routes uitstippelen, sponsors zoeken, toestemming bij gemeentebesturen aanvragen, … Dit alles maakt van de Ronde van het Atheneum een leerrijke ervaring waarmee ze hun organisatievermogen aanscherpen”, zegt Helga Bequet, begeleidster van het project.

De leerlingen hopen alvast op zaterdag 26 april 2014 een massa wielerfans te mogen verwelkomen op hun Ronde van het Atheneum!
 

Meer informatie via

Helga Bequet
015 24 18 45
helga.bequet@telenet.be 

of

Sandra Van Maurik
communicatiecoördinator
015 50 41 50
sandra.vanmaurik@sgr5.be
www.sgr5.be

Campus Hof van Riemen is een campus van GO! Scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 12.200 leerlingen, 5500 cursisten avondonderwijs en 36 instellingen de grootste scholengroep van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Erik Ruts.


Lees ook

Strippen voor duurzaamheid

Duurzaam én sexy? In GO! technisch atheneum Gitbo Keerbergen zijn ze het allebei. In de afdeling elektriciteit worden elke week tientallen elektrische circuits gelegd. Daar komt veel koperdraad bij kijken. Maar die wordt na gebruik niet zomaar weggegooid.

Lees meer 1278

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1111

Onderwijs, niet de oplossing voor armoede maar wel een hefboom voor emancipatie

Onderwijs is geen toverstaf die maatschappelijke ongelijkheid de wereld uit kan helpen of armoede zal oplossen. Wat we wel moeten doen in onze scholen is ervoor zorgen dat élk kind maximale ontwikkelingskansen krijgt, ongeacht zijn of haar achtergrond.

Lees meer 1640

Mechelse Merel maakt milieutop mee

Doorgaans zingt ze in GO! basisschool Klim Op in Bonheiden. Maar vorig weekend deed Merel Briers dat op de kinderklimaattop in Nederland om er als Belgische vertegenwoordiger na te denken over ideeën die onze wereld milieuvriendelijker moeten maken.

Lees meer 879

Het GO! blijft groeien

23 september 2016

Pedagogisch project

Het GO! telt vandaag 197.482 leerlingen. Dat zijn er 3.752 meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit de spoedtelling die jaarlijks plaatsvindt op de derde dag van het schooljaar.

Lees meer 10941

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1650

Tafeltennisgoud voor Laurens

12 september 2016

Sport Topsport

Vorige week was het nog dromen van die gouden medaille, vannacht kwam de droom uit. Laurens Devos, leerling in GO! atheneum Redingenhof Leuven wint goud op de Paralympische Spelen in Rio. Perfecte mix van talent, doorzettingsvermogen en prima omkadering.

Lees meer 1052

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1401

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1107

Pingpong

2 september 2016

Sport Topsport

Het schooljaar is weer gestart en straks moet na schooltijd ook wel een taak gemaakt of een toets voorbereid. Maar wie van topsport kijken houdt moet tussendoor of achteraf zeker Laurens Devos uit Atheneum Redingenhof op de paralympics in de gaten houden.

Lees meer 2408

Turnen op het hoogste niveau

12 augustus 2016

Sport Topsport

Gisteren (11/8) vond in Rio de allroundfinale turnen voor vrouwen plaats. Onder die beste 24 allroundturnsters van de wereld ook Nina Derwael. Zij werd 19e, de beste plaats ooit voor een Belgische turnster in deze discipline. Een topper uit het GO!

Lees meer 900

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1499

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder