GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
vrijdag 20 september 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Reactie op 'Vlaanderen krijgt vier extra noodinternaten'

31 maart 2014 Opvangcentra
"Het artikel 'Vlaanderen krijgt vier extra noodinternaten' heeft mij geschokt," reageert Raymonda Verdyck naar aanleiding van de bijdrage in Het Belang van Limburg en Gazet Van Antwerpen op 31 maart.


"Het artikel 'Vlaanderen krijgt vier extra noodinternaten' in Het Belang van Limburg en Gazet Van Antwerpen op 31 maart heeft mij geschokt. Hoe komt iemand erbij om de opvangcentra, door de media noodinternaten genoemd, te omschrijven als 'vuilbakken van de Vlaamse Jeugdzorg'? Deze omschrijving doet zowel de kinderen en jongeren die in onze opvangcentra verblijven, als de mensen die er werken verschrikkelijk veel oneer aan.

De kinderen en jongeren die in onze opvangcentra verblijven zijn kwetsbare jonge mensen die nood hebben aan een serene omgeving waar zij zich goed kunnen voelen. Wanneer zij moeten lezen dat zij verblijven in de 'vuilbakken van de Vlaamse Jeugdzorg' zal dat hun zelfvertrouwen en eigenwaarde geen deugd doen.

De knelpunten zijn gekend: verouderde gebouwen en een ernstig gebrek aan middelen. Maar dat betekent niet dat de kinderen en jongeren die er terecht komen niet correct begeleid worden. Uit de nulmeting van de inspectie van onderwijs en welzijn die de werking van de huidige opvangcentra heeft onderzocht blijkt dat er in onze opvangcentra met veel zorg en aandacht wordt gewerkt. Ons personeel doet dan ook dag in dag uit zijn uiterste best om ondanks de aanwezige knelpunten de best mogelijke begeleiding te bieden aan deze kwetsbare jongeren. Met veel inzet en warmte creëren zij een gezinsvervangende omgeving voor deze groep van jongeren die niet naar huis kunnen.

Jammer dat dit nooit vermeld wordt."


Raymonda Verdyck
Afgevaardigd bestuurder GO!
Lees ook

GO! betreurt overheveling internaten buitengewoon onderwijs en opvangcentra naar Welzijn

27 november 2012

Internaten Opvangcentra

Het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap betreurt dat de ministers van onderwijs en welzijn het erover eens zijn dat de opvangcentra van het GO! zullen worden overgeheveld naar Welzijn.

Lees meer 3380

Eén grote lerende familie

2 februari 2012

Kinderopvang Kleuters Opvangcentra

GO! basisschool De Toekomst in Avelgem is in blijde verwachting. Waar tot voor kort het CLB was gehuisvest komt een kinderdagverblijf. Het CLB zelf neemt straks zijn intrek in enkele andere lokalen maar blijft wel op de campus.

Lees meer 2430

Kunstveiling voor kinderen van Permanent Open Internaat van het GO! De Steiger

Veertien hedendaagse kunstenaars uit Sint-Idesbald en omstreken hebben zich geëngageerd in samenwerking met de handelaarsbond om het project Cabin'Art 2010 te realiseren ten voordele van de kinderen van het internaat-opvangcentrum De Steiger in Koksijde.

Lees meer 1731

GO! Medisch pedagogisch instituut De Vloedlijn Oostende gebruikt haar gebouwen in De Haan 365 dagen !

Internaat, opvangcentrum en locatie voor geïntegreerde werkweken. De gebouwen van MPI De Haan kunt u gerust multifunctioneel noemen…

Lees meer 2359

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder