GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Knuffelbeer GO! for Life-actie op tournée in Amerika

Eind 2013, tijdens de actie Music for Life, bleek weer hoe sterk solidariteit leeft in het GO!. Tal van scholen waaronder ook BS Windekind in Rumbeke zetten zich in voor het goede doel. O.m. door beertjes te verkopen. Eentje trok zelfs de wijde wereld in.

Het doet wat denken aan wat de tuinkabouter uit de film ‘Le fabuleux destin d’Amélie Poulain’ overkwam, dit verhaal van Rayan, dat start bij de actie van GO! for Life eind 2013.

Rayan is een leerling uit het eerste leerjaar in GO! basisschool Windekind in Rumbeke. Basisschool Windekind was een van de talrijke GO! scholen die zich eind vorig jaar vol overgave stortten op het initiatief van GO! for (Music for) Life om Bednet vzw te steunen door onder meer knuffelbeertjes te verkopen.

Rayan wist zijn tante te overtuigen ook zo’n knuffelbeertje te kopen. Dat was niet eens zo moeilijk, want zijn tante ziet haar neefje natuurlijk dolgraag en ze wilde dan ook met plezier de actie steunen waar de klas van Rayan en zijn klasgenootjes zich voor inzetten.

Rayans tante had bovendien nog een extra reden om het beertje te kopen. Omdat ze op het punt stond een grote reis te maken zou ze het beertje meenemen als talisman die haar tijdens de reis aan Rayan zou herinneren. Zo begon de ontdekkingsreis van het knuffelbeertje, die ze de naam Sammy gaf.

Sammy vertrok vanuit België naar Parijs. Vandaar ging hij met het vliegtuig naar  Mexico. Van daaruit vertrok hij op cruise naar Zuid-Amerika. Via Costa Rica reisde het beertje in de handtas van Rayans tante naar Colombia en Venezuela, waarna de boot rechtsomkeer maakte terug naar het noorden richting Noord-Amerika. De cruise eindigde in Miami. Enkele weken na z’n vertrek vanuit Rumbeke was Sammy terug thuis.

Onderweg mocht Sammy natuurlijk overal mee op de foto zodat Rayan en zijn klasgenootjes achteraf  een mooi beeld kregen van waar tante en beertje allemaal geweest waren. Op die manier zijn de avonturen van GO! knuffelbeer Sammy en de tante van Rayan zowat een echo geworden van wat het bednet-initiatief betekent voor kinderen die wegens hun ziekte niet in de klas bij hun vriendjes kunnen zijn, maar toch ook weer wel.

Een beresterk verhaal van Rayan!

Meer informatie via

Ann Deseintebein
directeur GO! basisschool Windekind Rumbeke
051 20 41 93
bs.rumbeke@g-o.be
www.bsrumbeke.be


Lees ook

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1112

Onderwijs, niet de oplossing voor armoede maar wel een hefboom voor emancipatie

Onderwijs is geen toverstaf die maatschappelijke ongelijkheid de wereld uit kan helpen of armoede zal oplossen. Wat we wel moeten doen in onze scholen is ervoor zorgen dat élk kind maximale ontwikkelingskansen krijgt, ongeacht zijn of haar achtergrond.

Lees meer 1640

Kinderopvang duurder maken zorgt voor lagere onderwijskansen

Het GO!, KOV en OVSG vragen de Vlaamse Regering rekening te houden met de gevolgen van een wijziging van het PWA-stelsel. Deze mag niet resulteren in een verhoging van de kostprijs voor de opvang en van een daling van de kwaliteit ervan.

Lees meer 934

Het GO! blijft groeien

23 september 2016

Pedagogisch project

Het GO! telt vandaag 197.482 leerlingen. Dat zijn er 3.752 meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit de spoedtelling die jaarlijks plaatsvindt op de derde dag van het schooljaar.

Lees meer 10941

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1650

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1402

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1108

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1499

Ruilen maakt mensen rijker

Eind mei stelden de scholen en het CLB van GO! scholengroep Mandel en Leie ruilwinkel ‘SWOP & GO’ voor. Iedereen kan er terecht voor het schenken of ruilen van kinderkledij. Een winkel die iedereen rijker maakt.

Lees meer 875

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1513

Papa’s laten hun spierballen zien

Als het aankomt op het opnemen van de zorgtaken in het gezin nemen mama’s vaak nog het grootste deel voor hun rekening. Door papa’s exclusief te betrekken in de schoolactiviteiten doet GO! basisschool Stadpark zijn duit in het zakje om dat bij te sturen.

Lees meer 986

Het juninummer van Helemaal GO! is er

Het laatste nummer van Helemaal GO! voor dit schooljaar. Voor de zomervakantie van start gaat nog even grasduinen in GO! onderwijsland. Aandacht voor de vernieuwde directeursopleiding, neuromythes, GO! internatendag, DKO en onze STEM-ambassadeurs BaO.

Lees meer 828

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder