GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
vrijdag 15 november 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

‘5th Avenue’ vertrekt in Sint-Truiden

14 februari 2014 JR Evenementen Kunst en cultuur
Vijf knappe idolen en honderden gillende tienermeisjes. Domein Speelhof van GO! technisch atheneum Sint-Truiden werd op 3 februari omgetoverd tot een mini-Sportpaleis voor het allereerste optreden van boyband ‘5th Avenue’. Ook de pers was ruim aanwezig.

Een verslag van Jelle Rits, leerkracht PAV, derde graad technisch atheneum Sint-Truiden.

Een primeur op onze school. De nieuwe Vlaamse tienersensatie 5th Avenue gaf zijn eerste optreden in het GO! technisch atheneum Domein Speelhof in Sint-Truiden. Afgelopen maand lanceerde artiestenmanager Filip D'haeze een zoektocht naar “de perfecte middelbare school” voor dit optreden. Onze school kwam als winnaar uit de bus. “We kregen heel wat aanvragen van leerlingen uit scholen in heel Vlaanderen. Maar hier kwam het initiatief van leerkrachten die iets voor hun leerlingen wilden doen. Dat vond ik echt tof”, zegt D’haeze, zelf bekend van de hitgroep ‘Swoop’.

Zo'n evenement brengt natuurlijk een hele organisatie met zich mee. De voorbereiding was een mooi teamwork tussen verschillende studierichtingen in onze school. Bij aankomst werden de artiesten en hun entourage verwelkomd door leerlingen van Kantoor, de kapsels werden gedaan door Haarzorg, Schoonheidsverzorging zorgde voor de schmink, …

Eerst werd de groep aan de pers voorgesteld. Het gros van het Vlaamse medialandschap - zoals Joepie, Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad, Showbizzsite, Radio 2, Story, De Weekkrant .. – was daarvoor naar onze school afgezakt.

En dan, om 15.30, volgde hét moment waarop iedereen zat te wachten. Voor een publiek van 600 dolenthousiaste leerlingen gaven Kristof (25), Jelle (18), Christof (22), Wout (20) en Samuël (24) hun allereerste showcase in de polyvalente hal, voor de gelegenheid omgebouwd tot concertzaal. Tijdens het optreden stelden ze hun eerste single ‘Running The World’ voor. En dat de jongens en hun muziek in de smaak vielen bij onze (zéker de vrouwelijke) leerlingen, was ook duidelijk merkbaar – of beter hoorbaar – aan het gegil. Meermaals ging de decibelmeter in het rood.

Na het optreden volgde nog een ‘meet and greet’ in de refter. De leerlingen kregen de kans om een handtekening te vragen en op de foto te gaan met de vijf ‘hunks’.
“De jongens van 5th Avenue waren heel lief en lieten echt merken dat dit veel voor hen betekende”, zegt leerlinge Gitte Vanheeswijck. “Nog nooit heb ik zo een geweldige sfeer in een schoolgebouw gevoeld. Bedankt aan onze school voor dit geweldige concert. Nooit zal ik 5th Avenue vergeten.”

Diane Platteuw is voortaan ook superfan.” Een concert op onze school, ik heb er enorm van genoten. Dit is een herinnering die voor altijd in mijn hart zal blijven.” En Keyra Delvaux: “Het was een namiddag om nooit meer te vergeten. Jullie zijn geweldig, 5th Avenue. We love you!”

De jongens van 5th Avenue waren zelf ook in de wolken. “Dit was de gedroomde start van onze carrière. Bedankt aan alle leerkrachten en leerlingen voor de warme ontvangst, jullie waren fantastisch! Dit was écht niet normaal... What a day, what a day!”

In de pers waren de reacties nadien alleen maar lovend. ‘Vijf jonge zangers brengen tienermeisje in vervoering’, schreef Het Nieuwsblad. In ‘Het Belang van Limburg’ werd dat: ‘Nieuwe boyband klaar om alle tienerharten te veroveren’. En op Showbizzsite – dé referentiesite in Vlaanderen over binnen- en buitenlandse artiesten - klonk het zelfs: “We hebben in 15 jaar Showbizzsite heel wat meegemaakt maar wat we die maandag in Sint-Truiden zagen, hebben we al héél veel jaren niet gezien . We moeten terug naar de eerste jaren van Get Ready voor soortgelijke taferelen.”

De directie blikt dan ook bijzonder tevreden terug op deze onvergetelijke namiddag. “Prachtige namiddag voor onze leerlingen, zeer leuk initiatief, veelbelovende boyband!” zegt Rita Utens directeur KTA Domein Speelhof Sint-Truiden.

En na onze school kunnen de jongens nu de rest van de wereld veroveren.


Meer informatie via

Rita Utens
directeur GO! technisch atheneum Domein Speelhof Sint-Truiden
011 68 43 47
rita.utens@ktasinttruiden.be
www.scholengroepdomeinspeelhof.be

 


Lees ook

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 772

De kracht van passie voor het vak

De sterkte van onderwijs zit 'm voor een flink deel in de leerkracht. Dat blijkt weer maar eens uit de deelname van GO! atheneum Erasmus in Deinze aan de wedstrijd Technologica. De school pakte prijzen 1 en 2. En een hele nieuwe generatie leerlingen in.

Lees meer 1119

Il Premio del Pubblico per la Piuma

Dat ze zichzelf al tot in de finale van het internationale CIAK junior filmfestival in Italië geregisseerd hadden, gaven we al eerder mee, maar nu wint GO! freinetschool De Pluim in Hoboken met hun film 'The Box' ook nog de publieksprijs. Complimenti!

Lees meer 864

Lenige lijven

29 april 2016

Evenementen Sport Topsport

‘t Is nog wachten tot 5 augustus eer ze beginnen, de Olympische Spelen van 2016, maar we weten nu al voor welk team we kunnen supporteren: de Belgische meisjesturnploeg. En op eentje na hebben alle turnsters 1 ding gemeen: GO! atheneum Voskenslaan.

Lees meer 887

Een pluim voor kortfilm

Je hoeft niet te wachten tot Matthias Schoenaerts je komt halen om aan het filmen te gaan. In GO! freinetschool De Pluim zijn ze zelfs al aan hun 1e internationale filmfestival toe. Op 26 mei vliegen de 6e-jaars naar Italië met hun kortfilm 'The Box'.

Lees meer 1314

Laatstejaars hijsen de hele school in het zadel

Nog een goeie 10 weken, en dan zwaaien ze af, de laatstejaars Kantooradministratie & Gegevensbeheer van GO! atheneum Hof van Riemen in Heist-op-den-Berg. Maar eerst nog even een reuzenevent op poten zetten en de hele schoolfamilie op de fiets!

Lees meer 900

Ken-je-Klassieken quizkids

Met 6 jaar Latijn op de teller weten ze onderhand wat het betekent om de arena te betreden en het gevecht aan te gaan. Voor de 2e keer op rij kunnen leerlingen van GO! atheneum Lier naar de finale van de Grote-Ken-je-Klassiekenquiz in Leiden.

Lees meer 785

Talent laten rij(m/p)en

Donderdag 28 januari was het weer zover, gedichtendag: aandacht voor het vrije en iets minder vrije vers. Ook in GO! atheneum Avelgem. De essentie is dat je jongeren laat proeven en proberen én hen de tijd geeft hun talent te laten rijpen.

Lees meer 1017

Herinnering aan gedichtendag 2016

Onder het motto ‘Jaren die druppelend versmelten’ stond de Poëzieweek 2016 in het thema van herinneringen. Ook in CVO Antwerpen was gedichtendag overal voelbaar én hoorbaar op en rondom de campussen.

Lees meer 693

Zo gek nog niet

Van woensdag 3 tot en met vrijdag 5 februari loopt in GO! middenschool Dendermonde het project “GO!MAD’s got talent”. De leerlingen konden zelf kiezen waarrond ze wilden werken.

Lees meer 657

Kettingreactie in Schaarbeek

2015 was een zwaar jaar. Maar de terreur heeft de wil om positief in het leven te staan niet stuk gekregen. GO! basisschool De Muziekladder in Schaarbeek zorgde met een initiatief voor een kettingreactie in zowat alle scholen in de hele gemeente.

Lees meer 701

Leerling op schrijversvoeten

Toen Atoussa Fathollah 2 was kwam ze uit Iran naar België. Vandaag studeert ze aan de VUB. Tussen de lessen en het studeren door schreef ze haar eerste boek: The Last Goddess of Darkness. In GO! atheneum Koekelberg zijn ze nog geen klein beetje trots.

Lees meer 938

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder