GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
donderdag 14 november 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Ben je mee met energiezuinig bouwen?

Bijna-energieneutraal (BEN) bouwen moet vanaf 2021 voor nieuwbouwwoningen. Onder de naam “BEN je mee?” organiseert technisch atheneum Gitbo dit voorjaar gratis infosessies. De school volgt de praktijkontwikkelingen op de voet en wil de kennis graag delen.


Vanaf 2021 zullen alle  nieuwbouwprojecten aan een zeer hoge energieprestatie (E30) moeten voldoen. Tegelijk moet de beperkte hoeveelheid energie die de bewoners nodig hebben worden opgewekt uit (ter plaatse of nabijgelegen) groene energiebronnen.

“De verschuiving naar bijna-energieneutraliteit is een ingrijpende transitie. Niet alleen voor kandidaat-bouwers en verbouwers, maar voor de volledige bouwsector. Het heeft gevolgen voor de bouwplanontwerpen alsook de te gebruiken materialen en technieken”, verduidelijkt Steven Hendrickx, leraar van GO! technisch atheneum Gitbo.

“Om het publiek hierover in te lichten én omdat GO! technisch atheneum Gitbo een school is die de nieuwste praktijkontwikkelingen op de voet volgt om de opleidingen accuraat te houden, organiseren we vijf infosessies. Er zijn infosessies gepland op 20/02, 25/03, 03/04, 24/04 en 08/05. De gevolgen van de nieuwe beleidslijn energiezuinig bouwen voor de opbouw van vloeren en daken, muren en vensters, verwarming, sanitair en ventilatie komen aanbod.”

De infosessies zijn gratis. Iedereen is welkom. De sessies vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Gemeenteplein 10 in Keerbergen. I.s.m. de gemeente Keerbergen, de vzw Dialoog en DUBO Vlaams-Brabant.


>>> Inschrijven kan via www.gitbo.be/BEN of via e-mail naar tac@gitbo.be.


Meer informatie via

Ruud Koppenol
GO! technisch atheneum GITBO
015 50 93 30

Sandra Van Maurik
communicatiecoördinator Scholengroep 5
015 50 41 50
sandra.vanmaurik@sgr5.be
www.sgr5.be

GO! technisch atheneum (KTA) Gitbo is een school van GO! scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 12.200 leerlingen, 5.500 cursisten avondonderwijs en 36 instellingen één van de grootste GO! scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Erik Ruts.


Lees ook

Strippen voor duurzaamheid

Duurzaam én sexy? In GO! technisch atheneum Gitbo Keerbergen zijn ze het allebei. In de afdeling elektriciteit worden elke week tientallen elektrische circuits gelegd. Daar komt veel koperdraad bij kijken. Maar die wordt na gebruik niet zomaar weggegooid.

Lees meer 1293

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1129

Mechelse Merel maakt milieutop mee

Doorgaans zingt ze in GO! basisschool Klim Op in Bonheiden. Maar vorig weekend deed Merel Briers dat op de kinderklimaattop in Nederland om er als Belgische vertegenwoordiger na te denken over ideeën die onze wereld milieuvriendelijker moeten maken.

Lees meer 894

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1421

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1125

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1516

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1528

Doe eens 'parkour' op de speelkoer

Kinderen zijn doorgaans graag in beweging. Toch doen nogal wat kinderen vandaag te weinig aan sport en beweging. Met Parkour wil het Octopusplan dat veranderen. GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde sprong op de kar van Parkour. Gezond & plezant.

Lees meer 815

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 771

Bouw eens een stemmig dorp

In 2014 startten GO! basisschool De Schans / De Luchtballon in Heusden-Zolder en GO! technisch atheneum (KTA1) in Hasselt samen een STEM-project om een cluster van vier dorpen op schaal te bouwen. Samenwerken aan een duurzame en zorgzame wereld.

Lees meer 864

Brexit of geen Brexit, die stage naar London is binnen!

Het GO! atheneum Zelzate heeft groen licht te pakken voor een Europese stage in Londen. Wat de Britse kiezer straks ook beslist, dat taalbad en die werkervaring in een van de meest dynamische steden ter wereld kan het 6e uit Zelzate niet meer ontglippen.

Lees meer 955

De kracht van passie voor het vak

De sterkte van onderwijs zit 'm voor een flink deel in de leerkracht. Dat blijkt weer maar eens uit de deelname van GO! atheneum Erasmus in Deinze aan de wedstrijd Technologica. De school pakte prijzen 1 en 2. En een hele nieuwe generatie leerlingen in.

Lees meer 1117

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder