GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 20 november 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

GO! for Life steunt Bednet vzw

3 december 2013 Evenementen Gezondheid GO! for Life
Voor het derde jaar op rij zet het GO! een actie op poten voor Music for Life. Door het verkopen van beertjes wil het GO! geld inzamelen voor Bednet , de vzw die ervoor zorgt dat chronisch zieke kinderen vanop afstand naar school kunnen blijven gaan.

Met GO! for Life, de overkoepelende actie van het GO! voor Music for Life, zetten we ons ook dit jaar in voor het goede doel. Net zoals de afgelopen jaren kunnen we rekenen op het enthousiasme van onze directeurs, leerkrachten, leerlingen en hun ouders. Onze mascotte dit jaar is een klein knuffelbeertje, samen met onze scholen proberen we zoveel mogelijk van deze beertjes te verkopen voor Bednet vzw.

De keuze voor Bednet was snel gemaakt, vertelt afgevaardigd bestuurder Raymonda Verdyck: “Onze scholen werken al jaren samen met Bednet en zijn daar erg positief over. Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen via technische ondersteuning toch kunnen deelnemen aan het klasgebeuren, en dat vinden zij erg belangrijk.”

“Wij zijn hier natuurlijk ontzettend blij mee,” zegt Els Janssens, directeur van Bednet. “Dankzij deze steun kunnen wij ons softwaresysteem dat de zieke leerlingen met hun klas verbindt vernieuwen. Zo kunnen meer kinderen door Bednet geholpen worden en uit hun isolement geraken. Bednet zorgt er immers niet enkel voor dat de schoolachterstand beperkt blijft maar vooral dat het kind een klasgenootje kan blijven tussen zijn leeftijdsgenootjes.”

Heel wat scholen zetten zelf kleinere acties op touw en brengen zo op een creatieve manier geld in het laatje. Zo leren de leerlingen in de praktijk wat solidariteit is en hoe zij als groep veel kunnen bereiken. “Op dit moment hebben we al bijna 10.000 beertjes verkocht, en de actie moet eigenlijk nog beginnen,” zegt Raymonda Verdyck. “De laatste jaren gingen honderden scholen en duizenden leerlingen aan de slag voor GO! for Life, we hopen dat we ook deze keer op zo’n groot engagement kunnen rekenen.”

Wil je als GO! school deelnemen aan deze actie, registreer je dan op www.g-o.be/forlife.
Wil je weten waar je zelf zo'n leuke knuffel kunt kopen, bekijk dan hier de lijst van deelnemende scholen.

Meer informatie:
Sarina Simenon
sarina.simenon@g-o.be
0476 266 363


Lees ook

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1670

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1130

Ruilen maakt mensen rijker

Eind mei stelden de scholen en het CLB van GO! scholengroep Mandel en Leie ruilwinkel ‘SWOP & GO’ voor. Iedereen kan er terecht voor het schenken of ruilen van kinderkledij. Een winkel die iedereen rijker maakt.

Lees meer 888

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1533

Doe eens 'parkour' op de speelkoer

Kinderen zijn doorgaans graag in beweging. Toch doen nogal wat kinderen vandaag te weinig aan sport en beweging. Met Parkour wil het Octopusplan dat veranderen. GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde sprong op de kar van Parkour. Gezond & plezant.

Lees meer 819

De kracht van passie voor het vak

De sterkte van onderwijs zit 'm voor een flink deel in de leerkracht. Dat blijkt weer maar eens uit de deelname van GO! atheneum Erasmus in Deinze aan de wedstrijd Technologica. De school pakte prijzen 1 en 2. En een hele nieuwe generatie leerlingen in.

Lees meer 1121

Il Premio del Pubblico per la Piuma

Dat ze zichzelf al tot in de finale van het internationale CIAK junior filmfestival in Italië geregisseerd hadden, gaven we al eerder mee, maar nu wint GO! freinetschool De Pluim in Hoboken met hun film 'The Box' ook nog de publieksprijs. Complimenti!

Lees meer 865

Het brede open schoolpark

Een school die goed in z'n vel én de buurt zit, dat straalt af op leerlingen en leerkrachten. Met het Coupurepark in Gent - overdag schoolpark, ’s avonds een park voor buurtbewoners - heeft GO! technisch atheneum (KTA) Mobi een extra troef in huis.

Lees meer 914

Gezondheidsdate voor ministers

Vandaag, 10 mei, stond voor ministers Crevits en Vandeurzen een gezonde uitstap naar GO! atheneum Redingenhof in Leuven op de agenda. Ze gingen er kijken en luisteren naar hoe de school het aanpakt om er een permanente gezondheidscultuur te creëren.

Lees meer 2143

Lenige lijven

29 april 2016

Evenementen Sport Topsport

‘t Is nog wachten tot 5 augustus eer ze beginnen, de Olympische Spelen van 2016, maar we weten nu al voor welk team we kunnen supporteren: de Belgische meisjesturnploeg. En op eentje na hebben alle turnsters 1 ding gemeen: GO! atheneum Voskenslaan.

Lees meer 888

Laatstejaars hijsen de hele school in het zadel

Nog een goeie 10 weken, en dan zwaaien ze af, de laatstejaars Kantooradministratie & Gegevensbeheer van GO! atheneum Hof van Riemen in Heist-op-den-Berg. Maar eerst nog even een reuzenevent op poten zetten en de hele schoolfamilie op de fiets!

Lees meer 901

Van tegenslag naar taartenslag

Het schooljaar begon moeilijk voor GO! basisschool Hofkouter in Sint-Lievens-Houtem omdat een van de leerlingen er vanwege een ernstige ziekte helaas niet bij kon zijn. Maar de hoofdjes laten hangen dat deden ze niet.

Lees meer 915

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder