GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
zondag 22 september 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

‘Dankzij de Topsportschool komt mijn droom uit!’

5 november 2013 Topsport
Otto Vergaerde studeerde vorig jaar af aan de GO! Topsportschool in Gent. Dankzij de school en – uiteraard!- zijn talent start hij op 1 januari als profwielrenner bij Topsport Vlaanderen. Een droomstart voor elke jonge wielrenner met ambitie.

Leeftijd: 19 jaar

GO! school: Topsportschool Voskenslaan Gent

Zijn debuut als profwielrenner maakt hij tijdens het WK baanwielrennen in Cali, Colombia. In de Topsportschool kreeg Otto de kans om studeren te combineren met zijn grote passie, wielrennen. ‘Die combinatie werkte perfect voor mij.’ Naast fietsen leerde Otto ook andere zaken die op een normale school minder aan bod komen. ‘Ik heb er bijvoorbeeld heel goed leren plannen. Als ik hoorde dat ik twee weken later naar het buitenland vertrok, was het mijn verantwoordelijkheid om op tijd mijn schooltaken af te werken.’

Otto fietste 15 à 20 uur per week. ‘Afhankelijk van hoe zwaar de training was. Soms vond ik dat wat te weinig, een andere keer dan weer te veel. Ik bepaalde zelf niet hoe zwaar mijn trainingen waren. Dat was de taak van de trainers, zij wisten wat goed voor me was.’ De jonge wielrenner is nog steeds heel blij met zijn schoolkeuze. ‘Normaal gezien ging ik nu verder studeren. Maar dankzij het doorstroomproject van de Topsportschool gaat mijn droom in vervulling en kan ik vanaf volgend jaar profwielrenner worden. Dat was anders niet zo snel gelukt, denk ik.'

'Ik heb veel goede herinneringen aan mijn schooltijd. Ik heb altijd veel plezier gehad in de les, op training en tijdens de stages. Met de wielrenners uit het buitenland was het ook altijd heel plezant. En de leerkrachten vielen eigenlijk ook goed mee.’ De leerkrachten op de Topsportschool waren niet betrokken bij het wielrennen. ‘En dat vind ik maar goed ook. Zo ging het eens over iets anders dan alleen maar wielrennen,’ lacht hij. 

Otto kan zich helemaal vinden in de GO! waarden sociaal zijn en respect hebben. ‘Die staan ook bij mij hoog aangeschreven’, legt hij uit. ‘Het is belangrijk om je mond open te doen, met respect. Die waarden moet je overal gebruiken, niet enkel in de sportwereld.’
Lees ook

Tafeltennisgoud voor Laurens

12 september 2016

Sport Topsport

Vorige week was het nog dromen van die gouden medaille, vannacht kwam de droom uit. Laurens Devos, leerling in GO! atheneum Redingenhof Leuven wint goud op de Paralympische Spelen in Rio. Perfecte mix van talent, doorzettingsvermogen en prima omkadering.

Lees meer 1036

Pingpong

2 september 2016

Sport Topsport

Het schooljaar is weer gestart en straks moet na schooltijd ook wel een taak gemaakt of een toets voorbereid. Maar wie van topsport kijken houdt moet tussendoor of achteraf zeker Laurens Devos uit Atheneum Redingenhof op de paralympics in de gaten houden.

Lees meer 2392

Turnen op het hoogste niveau

12 augustus 2016

Sport Topsport

Gisteren (11/8) vond in Rio de allroundfinale turnen voor vrouwen plaats. Onder die beste 24 allroundturnsters van de wereld ook Nina Derwael. Zij werd 19e, de beste plaats ooit voor een Belgische turnster in deze discipline. Een topper uit het GO!

Lees meer 877

Lenige lijven

29 april 2016

Evenementen Sport Topsport

‘t Is nog wachten tot 5 augustus eer ze beginnen, de Olympische Spelen van 2016, maar we weten nu al voor welk team we kunnen supporteren: de Belgische meisjesturnploeg. En op eentje na hebben alle turnsters 1 ding gemeen: GO! atheneum Voskenslaan.

Lees meer 848

Groot worden in kunst, techniek, topsport en wetenschap

Een school die groeit als kool. Dat is het GO! technisch atheneum Brugge. Dit schooljaar komt het aantal leerlingen er boven de 1600 uit. Het resultaat van een doordachte aanpak van een deskundig en gemotiveerd schoolteam en een sterk pedagogisch project.

Lees meer 1808

Fantastisch elastisch

24 oktober 2013 HS

Evenementen Sport Topsport

Gezonde voeding, regelmatig bewegen en aan sport doen, 3 elementen waarmee iedereen zijn voordeel kan doen. Maar topsport da's niet voor allen weggelegd. Topsportprestaties blijven echter fascineren. Zoals die van 2 turners uit GO! atheneum Voskenslaan.

Lees meer 2930

“In de koers vijanden, buiten de koers vrienden”

De Wielerschool Ronse – Vlaamse Ardennen van het GO! barst van het talent, denk maar aan Thomas De Gendt of zoals Jesse Vandenbulcke. Begin augustus reed ze op het WK baanwielrennen voor junioren in Glasgow.

Lees meer 2767

Wielersportconvenant tussen GO! en Wielerbond Vlaanderen

Het GO! en de vijf centra voor deeltijds beroepssecundair onderwijs met een wieleropleiding hebben vandaag een wielersportconvenant afgesloten met de Wielerbond Vlaanderen.

Lees meer 2539

Zo vader, zo zoon: "Beter worden dan papa"

19 maart 2013

Secundair onderwijs Sport Topsport

Het voorbije jaar was een wonderjaar voor de tweeling Olivier en Nicola Philippaerts (19). De twee jonge jumpingtalenten toonden met overtuigende overwinningen dat ze waardig in de voetsporen treden van hun bekende vader, Ludo Philippaerts.

Lees meer 3751

Voetballes op school

17 oktober 2012 KW

Sport Topsport

Sport wordt steeds professioneler. En het lijkt erop dat wie het in topsport wil maken beter al vroeg professionele begeleiding zoekt. Maar hoe combineer je dat met studeren? Een reportageploeg van Kzoom ging kijken in GO! topsportschool MS Voskenslaan.

Lees meer 2172

“Zet door en geef niet op wanneer het niet meteen gaat”

4 september 2012

Topsport

Ingrid Berghmans leerde de Belgen wat judo is. Zij was de eerste echte vrouwelijke judokampioene en de beste Belgische judoka aller tijden met een indrukwekkend palmares. Vandaag stimuleert ze anderen om door te bijten tot hun persoonlijke overwinning.

Lees meer 2252

“Wie nu hard werkt, plukt er later de vruchten van”

12 juni 2012

Topsport

Stefan Everts werd in zijn motorcrosscarrière tien keer wereldkampioen en sleepte vijf keer de titel van 'Sportman van het jaar' in de wacht. Eind juli staat hij opnieuw op het circuit tijdens de 7e editie van de 'Everts and Friends Charity Race'.

Lees meer 2091

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder