GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

GO! bouwt nieuwe campus in Sint-Niklaas met 'Scholen van Morgen'

15 oktober 2013 Capaciteit Infrastructuur PPS/DBFM
Vandaag legde minister Pascal Smet de eerste steen van de GO! Campus Aangepast Onderwijs in Sint-Niklaas. Drie GO! instellingen worden er verenigd tot één volwaardige campus voor leerlingen met specifieke onderwijs- en opvangbehoeften.


Deze nieuwbouw van 4000 m² is het eerste GO! project in het programma Scholen van Morgen, een samenwerking tussen de Vlaamse Overheid en de private sector.


Drie GO! instellingen onder één dak


Op Campus Aangepast Onderwijs krijgen 450 leerlingen van 2,5 tot 21 jaar volwaardig, aangepast onderwijs met multidisciplinaire ondersteuning en opvolging. Bijkomend zorgt het internaat voor een warme, huiselijke opvang. “Voor het ontwerp van dit gebouw zijn we uitgegaan van de specifieke behoeften van de leerlingen. Hun leer- en leefcomfort staat in deze nieuwe gebouwen centraal” zegt Raymonda Verdyck.

Het nieuwbouwproject wil de samenwerking tussen de drie instellingen op de campus verder aanmoedigen en versterken en brengt ze samen onder één dak. ABSCIS architecten is op zoek gegaan naar de meest optimale bouwstructuur om de leerlingen fysisch en psychisch ruimte te geven om zich maximaal te laten ontplooien. Het project zorgt voor extra klaslokalen, zorgklassen, therapie en paramedische ruimten voor het secundair onderwijs, SBSO Baken, die ook toegankelijk zijn voor leerlingen van het basisonderwijs, MPI Zonneken. Zes leefgroepen van het Internaat Zonneken kunnen terecht in dit gebouw.

De bouwwerken zijn nu officieel gestart en ze worden afgerond in het voorjaar van 2015.


165 scholenbouwprojecten


Verspreid over heel Vlaanderen, zullen tussen vandaag en 2017 bijna 200 schoolgebouwen worden opgetrokken via de publiek-private samenwerking Scholen van Morgen.
“Naast tal van nieuwe projecten om de bijkomende capaciteitsnoden in het onderwijs te beantwoorden, hebben we met de Scholen van Morgen na decennialange onderinvestering de inhaaloperatie voor nieuwe schoolinfrastructuur ingezet. 165 eigentijdse scholenbouwprojecten zullen tegemoetkomen aan de onderwijsnoden van vandaag én van morgen. Leerlingen moeten zich goed voelen op school. Ze moeten de nodige ruimte krijgen, gestimuleerd worden en over de hedendaagse technologie kunnen beschikken. De architectuur van hun schoolgebouw kan hierin een belangrijke rol vervullen. Ik ben dan ook zeer verheugd met de stimulerende en veilige school- en opvangomgeving voor leerlingen met specifieke noden op deze GO! campus” zegt onderwijsminister Pascal Smet.

De foto maakt duidelijk dat de minister niet alleen aan de slag moest. Ook de afgevaardigd bestuurder van het GO!, Raymonda Verdyck droeg een steentje en een flinke truweel mortel bij.


Meer informatie via

Sarina Simenon
persverantwoordelijke GO!
0476 26 66 36

Volg de evolutie van de werken op: http://baken.scholenvanmorgen.be


Lees ook

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1110

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1498

Meer dan 200.000 leerlingen in het GO!

16 februari 2016

Capaciteit

Het GO! telt op dit moment 200.440 leerlingen. Dat blijkt uit de jaarlijkse leerlingentelling van februari. In de OKAN-klassen van het GO! zitten op dit moment 1.356 leerlingen, het aantal OKAN-leerlingen is bijna verdubbeld sinds september 2015.

Lees meer 4482

School met dansvoetjes

1 juni 2015

Capaciteit Infrastructuur

GO! basisschool De Springplank in Brugge heeft er een gloednieuw gedeelte bij. En niet zomaar het eerste het beste. De nieuwbouw won zopas de vierjaarlijkse Prijs voor Architectuur West-Vlaanderen onder meer vanwege zijn gracieuze dansbeweging.

Lees meer 1173

GO! vraagt eerlijkheid in debat over problematiek scholenbouw

30 april 2015

Infrastructuur Nieuwbouw

Afgevaardigd bestuurder van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Raymonda Verdyck noemt de uitspraken van Lieven Boeve over de verdeling van middelen voor capaciteitsuitbreiding onheus en onjuist.

Lees meer 1767

Samen sterk

Per 1 september 2015 is er in Mechelen een nieuwe GO! middelbare school: Busleyden Atheneum. Met een 90-tal studieopties, 2000 leerlingen en 5 campussen zal het de grootste SO-school van Mechelen zijn. De voordelen van groot- en kleinschaligheid bijeen.

Lees meer 2197

Een goedgekozen combinatie

Een school is geen eiland. Het Erasmusatheneum in Deinze weet dat en speelt daarom bewust in op de arbeidsmarkt en de regionoden. Vanaf september start ze met de richting schilderen-decoratie - uniek in de regio - i.s.m. VDAB en de schildersverenigingen.

Lees meer 1927

Kunnen we het maken? Nou en of!

7 april 2014

Capaciteit

Soms moet er in het leven snel gehandeld worden. Dan komt ervaring en professionaliteit goed van pas. En dat is precies wat ze in GO! scholengroep Brussel aan de dag legden bij de versnelde uitbreiding van GO! basisschool De Telescoop in Laken.

Lees meer 1403

Bewust kiezen voor het TSO of BSO: “Vandaag kan je doctoreren in de technologie”

Het TSO en het BSO blijven kampen met een negatief imago, ondanks alle inspanningen van de voorbije jaren om de infrastructuur en educatieve leeromgevingen te actualiseren. Toch heeft het heel wat troeven in handen voor onze jongeren, bewijzen de verhalen van Niels Deprez en Jan Van Hecke.

Lees meer 6815

Schoollogo ondersteunt positieve instructietaal

Sien en Mon, de figuurtjes uit het schoollogo tonen de leerlingen van GO! basisschool De Zevensprong in Nijlen hoe het hoort.

Lees meer 2711

GO! opent passiefschool in Etterbeek

5 november 2012

Infrastructuur Milieu Nieuwbouw

Op maandag 5 november opende de eerste passiefschool van het GO! zijn deuren. Het gaat om de basisschool van het GO! atheneum van Etterbeek. Deze passiefschool is zo gebouwd dat ze bijna geen verwarming en koeling nodig heeft.

Lees meer 2964

“Ik was een verschrikkelijke streber”

2 oktober 2012

Capaciteit

Mediapersoonlijkheid Daisy Van Cauwenbergh ging altijd met veel plezier naar haar GO!-school: het KTA Redingenhof in Leuven. Ze is van nature erg leergierig en een vat vol nutteloze weetjes.

Lees meer 2569

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder