GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Bloemen op de Dag van de Leerkracht

4 oktober 2013 Evenementen Mensen maken school
Vrijdag 4 oktober 2013: Dag van de Leerkracht. Raymonda Verdyck zette een aantal van hen in de bloemetjes. Met dank aan hun sympathieke collega's die deze 5 kanjers nomineerden voor een ruikertje.

Juf Kathleen, kleuterjuf van de ‘gele klas’ in GO! freinetschool De Step in Beringen, genomineerd door haar collega Kathleen Reniers.

“Bij Juf Kathleen voelen de kleuters zich héél snel thuis. Ze straalt rust uit op de kinderen en is supercreatief. Op Pinterest vindt ze honderd nieuwe ideeën. Volgens mij heeft ze haar klas dag en nacht in gedachten. Zo heeft ze tijdens de vakantie een grote ballenbaan voor buiten bedacht – gewoon gemaakt van plastic dakgoten. Ook voor haar collega’s staat ze altijd klaar met ideeën of als het nodig is een schouder of een knuffel. Kathleen is voor mij niet zomaar een collega, maar een echte vriendin!”

Juf Elisa, eerste leerjaar in GO! basisschool De Glimlach in Zedelgem, genomineerd door haar collega Juf Melissa.

“Soms gaat het er luid aan toe in de klas van Juf Elisa. Dan zingen en dansen ze de pannen van het dak. Soms moet ik de deur van mijn klas even dichtdoen, want Frans leren gaat moeilijk met al die toeters en bellen. Maar de kindjes glunderen en stralen wanneer ze weer een grappig liedje hebben geleerd. Juf Elisa gaat steevast voor fairtrade en haar klas kreeg dan ook het label van een ‘faire’ klas. Met haar frisse en eigenzinnige inbreng zorgt ze ervoor dat samenwerken met haar een waar plezier wordt.”

Meester Klaas, 3e leerjaar in GO! basisschool De Taalkoffer in Komen, genomineerd door collega Virginie Mahieu.

“Klaas is een leerkracht die vol enthousiasme zijn job uitvoert. Hij is zowel voor de leerlingen als voor de collega's een echt voorbeeld. Klaas is ook iemand die voor 100% klaarstaat voor nieuwe leerkrachten in het team, zoals voor mij bijvoorbeeld. Hij legt geduldig alles uit en neemt je mee op sleeptouw.
Op de foto zie je Klaas bij zijn terugkeer met zijn klas van bij de hopboer.”

Juf Tanja, leerkracht Verzorging en Opvoedkunde in de GO! Grenslandscholen Menen-Wervik, genomineerd door collega Linton Verstraete.

“Ik vind dat Tanja op een bijzondere wijze haar job uitoefent. Ze staat gedreven voor de klas, is vastberaden en steeds positief ingesteld. Ik bewonder ook haar rationaliteit en relativeringsvermogen. Door inleefmomenten en rollenspelen in haar lessen te verwerken zorgt ze ervoor dat haar leerlingen een link met de praktijk houden. En… wat ze aan haar leerlingen vraagt zal ze ook zelf doen (zie foto). Voor veel leerlingen is zij een vertrouwenspersoon.”

Juf Sonja van het eerste leerjaar GO! basisschool de Leerboom in Halle, genomineerd door de coördinator Katrien Meerts.

“Juf Sonja slaagt erin om ‘differentiatie’ echt in de praktijk te brengen in haar klas. Elk kind rekent, leest en schrijft op zijn of haar niveau. Dit schooljaar is juf Sonja’s allerlaatste schooljaar. Ook al mag zij nu al met pensioen gaan, ze doet er ‘uit goesting’ een extra jaar bij. Juf Sonja heeft een supergroot hart voor iedereen!”

Aan alle leerkrachten een heerlijke Dag van de Leerkracht gewenst!


Lees ook

Naar een transparante, duidelijke en werkbare opdracht in het onderwijs

Binnenkort start de tweede fase van de besprekingen van de loopbaan in het onderwijs. In voorbereiding hierop schreven het KOV, OVSG, POV en het GO! een gezamenlijk standpunt.

Lees meer 1081

De kracht van passie voor het vak

De sterkte van onderwijs zit 'm voor een flink deel in de leerkracht. Dat blijkt weer maar eens uit de deelname van GO! atheneum Erasmus in Deinze aan de wedstrijd Technologica. De school pakte prijzen 1 en 2. En een hele nieuwe generatie leerlingen in.

Lees meer 1104

Il Premio del Pubblico per la Piuma

Dat ze zichzelf al tot in de finale van het internationale CIAK junior filmfestival in Italië geregisseerd hadden, gaven we al eerder mee, maar nu wint GO! freinetschool De Pluim in Hoboken met hun film 'The Box' ook nog de publieksprijs. Complimenti!

Lees meer 852

Lenige lijven

29 april 2016

Evenementen Sport Topsport

‘t Is nog wachten tot 5 augustus eer ze beginnen, de Olympische Spelen van 2016, maar we weten nu al voor welk team we kunnen supporteren: de Belgische meisjesturnploeg. En op eentje na hebben alle turnsters 1 ding gemeen: GO! atheneum Voskenslaan.

Lees meer 869

Laatstejaars hijsen de hele school in het zadel

Nog een goeie 10 weken, en dan zwaaien ze af, de laatstejaars Kantooradministratie & Gegevensbeheer van GO! atheneum Hof van Riemen in Heist-op-den-Berg. Maar eerst nog even een reuzenevent op poten zetten en de hele schoolfamilie op de fiets!

Lees meer 893

Leren van elkaar

Voor de 3e keer op rij organiseerde GO! scholengroep Brussel zijn tweejaarlijkse studiedag voor alle leerkrachten van zijn basisonderwijs. Zo'n 800 leerkrachten waren ingeschreven om in meer dan 30 workshops op vijf locaties ervaringen uit te wisselen.

Lees meer 889

Herinnering aan gedichtendag 2016

Onder het motto ‘Jaren die druppelend versmelten’ stond de Poëzieweek 2016 in het thema van herinneringen. Ook in CVO Antwerpen was gedichtendag overal voelbaar én hoorbaar op en rondom de campussen.

Lees meer 682

Zo gek nog niet

Van woensdag 3 tot en met vrijdag 5 februari loopt in GO! middenschool Dendermonde het project “GO!MAD’s got talent”. De leerlingen konden zelf kiezen waarrond ze wilden werken.

Lees meer 648

Kettingreactie in Schaarbeek

2015 was een zwaar jaar. Maar de terreur heeft de wil om positief in het leven te staan niet stuk gekregen. GO! basisschool De Muziekladder in Schaarbeek zorgde met een initiatief voor een kettingreactie in zowat alle scholen in de hele gemeente.

Lees meer 696

GO! leerkrachten zijn tevreden leerkrachten

GO! medewerkers voelen zich goed op hun werkplek. Dat blijkt uit de grote welzijnsbevraging die het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap heeft afgenomen bij zijn medewerkers in de scholengroepen.

Lees meer 1540

Op Croes Control naar de examens

Straks zijn ‘t weer examens. Tijd om te tonen waar je al die maanden voordien beetje bij beetje aan gebouwd hebt. En ja, dat blijft spannend. De leerlingenraad van GO! atheneum Ninove wou voor de start ervan nog even alle armen en benen laten losgooien.

Lees meer 1057

Topfit in natuurwetenschappen

19 mei 2015

Evenementen Wetenschappen

Op 17 mei was er de proclamatie van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen in Leuven. Daniël Withoeck, leerling 4 Latijn van GO! Erasmusatheneum in Deinze was er ook. Voor een afspraak met de gouden medaille op de Junior Olympiade Wetenschappen.

Lees meer 1017

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder