GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
vrijdag 20 september 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

‘Ik begin er pas aan met volle goesting’

In 2007, het jaar dat de Deerlijkse muzikante en songwriter Hannelore Bedert afstudeerde aan het Herman Teirlinck Instituut, won ze ook de bekende Nekka-prijs. Nauwelijks een jaar later debuteerde ze sterk met het album ‘Wat als’.

Leeftijd: 29 jaar

GO! school: 4 jaar zangleerkracht aan de Kunsthumaniora Antwerpen

Vijf jaar later is ze volop bezig aan haar derde album, dat eind 2013 of begin 2014 wordt uitgebracht. De poulain van Raymond Van Het Groenewoud zat de voorbije jaren niet stil. Na haar gelauwerde debuut in 2008 volgde in 2011 de bevestiging met ‘Uitgewist’. In De Morgen werden haar zinnen als ‘onredelijk mooi’ omschreven. In haar teksten schuwt de zangeres de extremen niet, met haar onverbloemde vrankheid ontroert ze keihard en zonder waarschuwing. Voor de fans is het nog even op de tanden bijten om te zien welke stekels en strelingen ze in haar derde album in petto heeft. De opnames daarvan zijn volop bezig. De geplande releasedatum is eind 2013, begin 2014. Waarom ze doet wat ze doet? ‘Tja, ik maak gewoon héél graag muziek. En hoe cliché het ook mag klinken: ik kan er mijn “ei” in kwijt. Ik ben heel realistisch en weet dat de markt voor Nederlandstalige liedjes niet zo groot is. Maar soit, zolang ik kan spelen en platen mag opnemen, ben ik heel content!’

Op school – hoewel ze haar secundaire schooltijd niet zo fijn vond – hield ze vooral van de muzieklessen en van de taallessen. ‘De leerkracht die me uit het secundair is bijgebleven is de lerares Engels in het vierde jaar: een innemend, klein en energiek vrouwtje. Maar de man waaraan ik de beste herinneringen heb, is mijn leraar toneel op de academie van Harelbeke.’ Het was deze leerkracht die haar deed inzien waarom ze graag op een podium staat. ‘Eerst ging het mij vooral om de aandacht, maar dankzij hem sta ik nu bewuster voor een publiek.’ Met volle goesting, weten de toeschouwers. ‘Ik zal niet snel aan iets beginnen als het niet met volle goesting is’, geeft ze toe. Tussen het optreden, componeren en opnemen door heeft Hannelore ook zelf vier jaar zangles gegeven aan de GO! Kunsthumaniora Antwerpen.

De speelse en gepassioneerde kant van de zangeres komt terug in een ander project waaraan ze meewerkt, Radio Oorwoud voor het WWF. Op deze kinderplaat komen kinderen in aanraking met milieuproblemen en natuurbeleving via  onder andere door haar gecomponeerde liedjes. Bekende stemmen zoals Koen Wauters en Sarah Bettens zingen de plaat in als een van de knotsgekke beesten die de hoofdrol spelen. Een project als dit sluit perfect aan bij de GO! waarden die ze hoog in het vaandel draagt: respect, sociaal en creatief. 

www.radio-oorwoud.be 

copyright foto: Alex Vanhee


Lees ook

Strippen voor duurzaamheid

Duurzaam én sexy? In GO! technisch atheneum Gitbo Keerbergen zijn ze het allebei. In de afdeling elektriciteit worden elke week tientallen elektrische circuits gelegd. Daar komt veel koperdraad bij kijken. Maar die wordt na gebruik niet zomaar weggegooid.

Lees meer 1250

Mechelse Merel maakt milieutop mee

Doorgaans zingt ze in GO! basisschool Klim Op in Bonheiden. Maar vorig weekend deed Merel Briers dat op de kinderklimaattop in Nederland om er als Belgische vertegenwoordiger na te denken over ideeën die onze wereld milieuvriendelijker moeten maken.

Lees meer 852

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1479

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1490

Doe eens 'parkour' op de speelkoer

Kinderen zijn doorgaans graag in beweging. Toch doen nogal wat kinderen vandaag te weinig aan sport en beweging. Met Parkour wil het Octopusplan dat veranderen. GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde sprong op de kar van Parkour. Gezond & plezant.

Lees meer 784

Het juninummer van Helemaal GO! is er

Het laatste nummer van Helemaal GO! voor dit schooljaar. Voor de zomervakantie van start gaat nog even grasduinen in GO! onderwijsland. Aandacht voor de vernieuwde directeursopleiding, neuromythes, GO! internatendag, DKO en onze STEM-ambassadeurs BaO.

Lees meer 810

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 734

Bouw eens een stemmig dorp

In 2014 startten GO! basisschool De Schans / De Luchtballon in Heusden-Zolder en GO! technisch atheneum (KTA1) in Hasselt samen een STEM-project om een cluster van vier dorpen op schaal te bouwen. Samenwerken aan een duurzame en zorgzame wereld.

Lees meer 835

Il Premio del Pubblico per la Piuma

Dat ze zichzelf al tot in de finale van het internationale CIAK junior filmfestival in Italië geregisseerd hadden, gaven we al eerder mee, maar nu wint GO! freinetschool De Pluim in Hoboken met hun film 'The Box' ook nog de publieksprijs. Complimenti!

Lees meer 832

Het brede open schoolpark

Een school die goed in z'n vel én de buurt zit, dat straalt af op leerlingen en leerkrachten. Met het Coupurepark in Gent - overdag schoolpark, ’s avonds een park voor buurtbewoners - heeft GO! technisch atheneum (KTA) Mobi een extra troef in huis.

Lees meer 882

Geef om haar

De leerlingen Haarzorg & Haarstilist van GO! atheneum Busleyden zijn zot van haar en weten hoe belangrijk een haarsnit is voor je persoonlijkheid. Knippend en modellerend zetten ze zich dan ook graag in voor een steunactie t.v.v. kankerpatiënten.

Lees meer 751

Samenwerking van goud aan fiets van hout

GO! KTA Dendermonde en HoGent hebben samen een unieke fiets ontwikkeld: 100% van hout. Wielen, trapas, ja zelfs ketting, alles is van hout. Twee jaar lang is er in alle stilte aan gewerkt. Straks wordt het uurrecord ermee aangevallen. Hout vasthouden!

Lees meer 2334

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder