GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
zondag 22 september 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

“99% onzin en halve leugens”

29 april 2013
Hij liet in maart een week lang alle sociale media voor wat ze waren en stond vorig jaar 185 uur lang non-stop achter de MNM-microfoon. Radio- en televisiemaker Peter Van de Veire blijft verrassen.

Leeftijd: 41 jaar

“Ik herinner me mijn schoolperiode vooral als een periode waarin niets écht moest”, steekt Peter Van de Veire van wal. Maar voor de examens ligt dat toch anders. En net daarom komt er in juni een nieuwe editie van Marathonradio, om de blokkende studenten een hart onder de riem te steken. “Ik doe het uit liefde voor het publiek, maar ook voor de liefde die ik terug krijg.” Deze keer gaat hij met MNM-collega Tom De Cock kleinere marathons houden. De twee DJ’s presenteren afwisselend 24 uur aan een stuk. “Dit najaar komt dan het nieuwe programma ‘Sing That Song’ op één. Het wordt een muziekprogramma, een vernieuwde versie van ‘De Notenclub’ van vroeger.”

Van de Veire is heel actief op sociale media. “Ik vind het een handige en fijne manier om in contact te blijven met het publiek. Ik kan iedereen laten weten waarmee ik bezig ben en waar ik mensen voor nodig heb. Langs de andere kant gebruik ik het ook om mezelf te informeren.” Begin maart liet hij zich overtuigen door MNM-collega Bert Beauprez om een week lang weg te blijven van alle sociale media. “Ik heb gigantisch veel tijd gewonnen die week. Je spaart dagelijks gemakkelijk anderhalf tot twee uur uit als je Twitter, Facebook en Instagram laat voor wat ze zijn.” Tijd die hij best wel kan gebruiken, want naast ‘Sing That Song’ staat er ook een nieuw seizoen van Café Flamand op de planning. In dat podiumproject brengt Van de Veire samen met pianist Miguel Wiels een ode aan 50 jaar Vlaamse hits.

Echt negatieve ervaringen heeft Peter Van de Veire nog niet gehad met sociale media. “Ik weet wel dat er een hele boel lelijke dingen over mij gezegd worden online. Er zijn zelfs verschillende haatgroepen tegen mij, maar dat is te verwachten als je in dit vak stapt en boven het maaiveld uitkomt. Je moet te allen tijde blijven beseffen dat 99 procent van de berichten op sociale media onzin is en vooral onwaarheden en halve leugens bevat. Maar dat is in traditionele media niet anders.”

Niet onlogisch dus dat hij ‘respect’ als belangrijkste GO!-waarde eruit pikt. “Alles wat je doet heeft met respect te maken. Respect voor je publiek, voor wie je graag ziet, maar ook gewoon voor jezelf. Zonder respect krijg je een vreemde, grimmige wereld.”

Copyright foto: VRT - Lies Willaert


Lees ook

Recyclage in de mode

24 oktober 2016 SV

Trendy én ecologisch verantwoord: tijdens de M-Fair op zondag 16 oktober in het congres- en erfgoedcentrum Lamot in Mechelen kaapte de opleiding Mode van GO! CVO Crescendo de eerste prijs weg met een modelijn op basis van gerecycleerd materiaal.

Lees meer 849

Strippen voor duurzaamheid

Duurzaam én sexy? In GO! technisch atheneum Gitbo Keerbergen zijn ze het allebei. In de afdeling elektriciteit worden elke week tientallen elektrische circuits gelegd. Daar komt veel koperdraad bij kijken. Maar die wordt na gebruik niet zomaar weggegooid.

Lees meer 1250

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1090

Na Fins en Chinees nu ook Arabisch

Wie zijn kind Arabisch wil leren lezen en schrijven, kon bij ons tot voor kort haast uitsluitend terecht in een Koranschool. Voortaan bieden de VUB en GO! scholengroep Brussel ook een alternatief aan waarin de taal op een speelse manier centraal staat.

Lees meer 1382

Onderwijs, niet de oplossing voor armoede maar wel een hefboom voor emancipatie

Onderwijs is geen toverstaf die maatschappelijke ongelijkheid de wereld uit kan helpen of armoede zal oplossen. Wat we wel moeten doen in onze scholen is ervoor zorgen dat élk kind maximale ontwikkelingskansen krijgt, ongeacht zijn of haar achtergrond.

Lees meer 1614

Kinderopvang duurder maken zorgt voor lagere onderwijskansen

Het GO!, KOV en OVSG vragen de Vlaamse Regering rekening te houden met de gevolgen van een wijziging van het PWA-stelsel. Deze mag niet resulteren in een verhoging van de kostprijs voor de opvang en van een daling van de kwaliteit ervan.

Lees meer 919

Mechelse Merel maakt milieutop mee

Doorgaans zingt ze in GO! basisschool Klim Op in Bonheiden. Maar vorig weekend deed Merel Briers dat op de kinderklimaattop in Nederland om er als Belgische vertegenwoordiger na te denken over ideeën die onze wereld milieuvriendelijker moeten maken.

Lees meer 852

Het GO! blijft groeien

23 september 2016

Pedagogisch project

Het GO! telt vandaag 197.482 leerlingen. Dat zijn er 3.752 meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit de spoedtelling die jaarlijks plaatsvindt op de derde dag van het schooljaar.

Lees meer 10909

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1630

Tafeltennisgoud voor Laurens

12 september 2016

Sport Topsport

Vorige week was het nog dromen van die gouden medaille, vannacht kwam de droom uit. Laurens Devos, leerling in GO! atheneum Redingenhof Leuven wint goud op de Paralympische Spelen in Rio. Perfecte mix van talent, doorzettingsvermogen en prima omkadering.

Lees meer 1036

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1383

Apple valt niet ver van Boom

8 september 2016

Basisonderwijs ICT

Wie de technologische hoogmissen van onze wereld volgt mocht gisteren 7/9 de presentatie van de nieuwste Apple iPhone in wereldpremière niet missen. Attente toeschouwers konden daarop zien dat de technologiereus ook GO! basisschool Boom Park weet liggen.

Lees meer 1801

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder