GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
vrijdag 15 november 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Humor in het hospitaal

‘Hi Ha Hospitaal’ is de nieuwe musicalproductie van GO! basisschool Go Shil in Mechelen. Een samenwerking tussen directeur, leerkrachten en leerlingen van de 3e graad die hun voorstelling straks in de stadsschouwburg in Mechelen laten zien.


Na een vol jaar van schrijven, audities, voorbereidingen en repetities is het weer zover: op zaterdag 9 en zondag 10 maart 2013 tonen de leerlingen van de derde graad van basisschool Go Shil! wat ze de voorbije maanden hebben voorbereid: Hi Ha Hospitaal een musicalvoorstelling in de Stadsschouwburg van Mechelen.

“In de musical wordt het Mechelse dialect niet geweerd. Onze leerlingen kennen dit dialect vaak nog enkel via hun grootouders. Ze vonden het heel leuk dat bepaalde personages in de musical dit moeten spreken”, zegt Bart Pepermans, directeur van basisschool Go Shil! en auteur van het stuk.
 
Naast het Mechelse dialect zitten in de musical ook verwijzingen naar actuele gebeurtenissen. “Dat vleugje ironie en humor zal vooral door de volwassenen worden gesmaakt. De kinderen zullen dan weer genieten van de visuele grappen en de ‘keineige’ dansjes. En van het optreden van onze turnkampioenen van de topsportschool gymnastiek natuurlijk!”, zegt Bart Pepermans. “Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om zowel jong als oud een heerlijk ontspannen moment te laten beleven.”

De musical werd geschreven door Bart Pepermans, directeur basisschool Go Shil!. De muziek is van The Beatles.
 
Waarover het gaat?
In het “Sinte Mette Hospitaal” is het een historische dag. Voor het eerst zal er in de hartafdeling een harttransplantatie plaats vinden! Gerard de Clochard staat als eerste op de lange wachtlijst. Maar dat is zonder Aldo Fricandone gerekend. Deze maffiabaas uit de vleesindustrie heeft dringend een nieuw hart nodig en probeert via zijn twee lijfwachten, de boeven Baas en Firmin, het hart te bemachtigen.
Ondertussen bereiden alle dokters de operatie voor! Daardoor moeten de patiënten in de wachtzaal nog langer wachten dan anders. Net nu moet ook Mevrouw Tater bevallen en het belooft geen makkelijk bevalling te worden. Hoe lang zal de verwaande receptioniste Doris Dell deze toestand nog de baas kunnen?
In deze heksenketel wordt ook nog eens Premier Di Rupo verwacht, die de nieuwe hartafdeling plechtig komt openen!
 
Zin om te gaan kijken en luisteren?
Voorstellingen:
• op zaterdag 9 maart om 16u30 (deuren open om 16u) en om 20u00 (deuren open om 19u30)
• op zondag 10 maart om 15u00 (deuren open om 14u30)

Kaartjes kosten 8 euro en kunt u bestellen via 015 41 20 02.


Meer informatie via

Bart Pepermans
directeur GO! Basisschool Go Shil
015 41 20 02.

Sandra Van Maurik
communicatiecoördinator
015 50 41 50
sandra.vanmaurik@sgr5.be
www.sgr5.be

Basisschool Go Shil! is een school van GO! scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 12.000 leerlingen, 5000 cursisten avondonderwijs en 36 instellingen één van de grootste GO! scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Linda Van Achter.
Lees ook

Strippen voor duurzaamheid

Duurzaam én sexy? In GO! technisch atheneum Gitbo Keerbergen zijn ze het allebei. In de afdeling elektriciteit worden elke week tientallen elektrische circuits gelegd. Daar komt veel koperdraad bij kijken. Maar die wordt na gebruik niet zomaar weggegooid.

Lees meer 1293

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1130

Mechelse Merel maakt milieutop mee

Doorgaans zingt ze in GO! basisschool Klim Op in Bonheiden. Maar vorig weekend deed Merel Briers dat op de kinderklimaattop in Nederland om er als Belgische vertegenwoordiger na te denken over ideeën die onze wereld milieuvriendelijker moeten maken.

Lees meer 898

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1668

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1422

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1126

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1519

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1530

Doe eens 'parkour' op de speelkoer

Kinderen zijn doorgaans graag in beweging. Toch doen nogal wat kinderen vandaag te weinig aan sport en beweging. Met Parkour wil het Octopusplan dat veranderen. GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde sprong op de kar van Parkour. Gezond & plezant.

Lees meer 817

Het juninummer van Helemaal GO! is er

Het laatste nummer van Helemaal GO! voor dit schooljaar. Voor de zomervakantie van start gaat nog even grasduinen in GO! onderwijsland. Aandacht voor de vernieuwde directeursopleiding, neuromythes, GO! internatendag, DKO en onze STEM-ambassadeurs BaO.

Lees meer 842

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 772

Bouw eens een stemmig dorp

In 2014 startten GO! basisschool De Schans / De Luchtballon in Heusden-Zolder en GO! technisch atheneum (KTA1) in Hasselt samen een STEM-project om een cluster van vier dorpen op schaal te bouwen. Samenwerken aan een duurzame en zorgzame wereld.

Lees meer 866

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder