GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
vrijdag 15 november 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Quizspelplezier

15 februari 2013 VV Brede open school Evenementen Ouders
Begin februari was het weer zover: het oudercomité van GO! middenschool Zelzate schoof tafels en stoelen bijeen voor de stilaan vertrouwde schoolquizavond. En wat voor één? Maar liefst 22 ploegen quizden om de hoogste eer en kwispelden van spelplezier.


Als er echt veel leven zit in een school zie je dat aan alle kanten. Onder meer ook aan de betrokkenheid van de ouders bij de school. Zoals in GO! middenschool Zelzate waar het oudercomité een erg actieve rol vervult. Een van de activiteiten die jaarlijks terugkeert is de schoolquiz.

Quizmaster Aldo Verstichel had er zijn werk van gemaakt. Hij kruidde z’n quizvragen onder meer met gebeurtenissen uit het afgelopen jaar 2012, het eurosongfestival en een snuifje kindernostalgie. En ook het succesnummer bij uitstek: een uitbeeldingsronde.

Kristof De Baere, leerkracht wiskunde in de middenschool en lid van de quizjury, stond in voor een snelle en nauwgezette verwerking van de punten. Hij zorgde er op die manier voor dat de quiz van begin tot einde bijzonder spannend bleef omdat de verschillende clubs hun vorderingen in de stand erg scherp in de gaten konden houden. Er heerste dan ook een pittige maar sportieve concurrentiestrijd onder de ploegen.

Maar hoe gewaagd aan elkaar sommige teams ook waren, er kon er natuurlijk maar eentje de beste zijn. Tenminste een per categorie. De ‘Quizgirls’ kroonden zich dit jaar tot de winnaar onder de leerlingenteams terwijl in de categorie volwassenen team ‘Kwist het’ met het hoogste aantal punten het overwinningszeil uiteindelijk naar zich toe wist te trekken. Beide teams konden een prijzenpot van elk 60 euro onder hun teamleden verdelen. Misschien geen ware schatkist maar daar was het de deelnemers uiteraard ook nooit echt om te doen. Wie van quizzen houdt, kwispelt bij wijze van spreken al van zodra hij de eerste quizvraag hoort.

Het organiserende oudercomité zorgde ook voor versnaperingen en dorstlessers waardoor de quiz weer een bijzonder gezellige en leuke spelavond werd voor jong en oud. Haast niemand die niet wist wat hij moest zeggen bij het afscheidnemen aan het einde van de avond: 'Tot op het spaghettifeest op vrijdag 22 februari 2013 in de refter!'

Een school waar ook ouders graag terugkeren kan niet anders dan een fijne school zijn zeker?


Meer informatie via

Valerie Vandevoorde
GO! middenschool Zelzate
09 345 70 24
valerie.vandevoorde@sgr23-meetjesland.be
www.go-zelzate.beLees ook

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1130

Kinderopvang duurder maken zorgt voor lagere onderwijskansen

Het GO!, KOV en OVSG vragen de Vlaamse Regering rekening te houden met de gevolgen van een wijziging van het PWA-stelsel. Deze mag niet resulteren in een verhoging van de kostprijs voor de opvang en van een daling van de kwaliteit ervan.

Lees meer 950

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1422

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1126

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1519

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1530

Papa’s laten hun spierballen zien

Als het aankomt op het opnemen van de zorgtaken in het gezin nemen mama’s vaak nog het grootste deel voor hun rekening. Door papa’s exclusief te betrekken in de schoolactiviteiten doet GO! basisschool Stadpark zijn duit in het zakje om dat bij te sturen.

Lees meer 1002

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 772

Bouw eens een stemmig dorp

In 2014 startten GO! basisschool De Schans / De Luchtballon in Heusden-Zolder en GO! technisch atheneum (KTA1) in Hasselt samen een STEM-project om een cluster van vier dorpen op schaal te bouwen. Samenwerken aan een duurzame en zorgzame wereld.

Lees meer 866

Brexit of geen Brexit, die stage naar London is binnen!

Het GO! atheneum Zelzate heeft groen licht te pakken voor een Europese stage in Londen. Wat de Britse kiezer straks ook beslist, dat taalbad en die werkervaring in een van de meest dynamische steden ter wereld kan het 6e uit Zelzate niet meer ontglippen.

Lees meer 957

De kracht van passie voor het vak

De sterkte van onderwijs zit 'm voor een flink deel in de leerkracht. Dat blijkt weer maar eens uit de deelname van GO! atheneum Erasmus in Deinze aan de wedstrijd Technologica. De school pakte prijzen 1 en 2. En een hele nieuwe generatie leerlingen in.

Lees meer 1119

Il Premio del Pubblico per la Piuma

Dat ze zichzelf al tot in de finale van het internationale CIAK junior filmfestival in Italië geregisseerd hadden, gaven we al eerder mee, maar nu wint GO! freinetschool De Pluim in Hoboken met hun film 'The Box' ook nog de publieksprijs. Complimenti!

Lees meer 864

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder