GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
donderdag 22 augustus 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

De kansen grijpen die er zijn

Vorige week lag half Europa ondergesneeuwd. Jan De Wilde klonk weer op de radio met ‘Eerste sneeuw’ en kinderen droomden, zoals het hoort, van sneeuwpret. In GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde pasten ze zich vlotjes aan de weersomstandigheden aan.

Mooie sneeuwtaferelen waren het vorige week overal in Vlaanderen. Ook in en rond GO! basisschool de Regenboog in Ertvelde. Nooit eerder waren er op de speelplaats zoveel sleeën in allerlei vormen, kleuren en maten te zien. Een dik pak sneeuw en ijs maakte het makkelijk glijden. Een uitgelezen kans op dolle sneeuwpret voor elk kind in de school. En dat bracht de leerlingen van het 6e leerjaar op ideeën...

Waarom niet eens gaan langlaufen? De weersomstandigheden waren in elk geval ideaal en op goesting was het niet lang wachten. Vrijdag 24 januari 2013, net voor de grote dooi op zondag, was het zover: alle boeken en schriften gingen voor één dag aan de kant  om te gaan langlaufen op de Baraque de fraiture.

Alle 43 zesdejaars trokken op weg, samen met juf Nel, juf Isabel en juf Deborah. Goed ingeduffeld bij een temperatuur van - 4 stonden de meesten voor het allereerst op de latten. Ze maakten een prachtige tocht door de besneeuwde Ardeense bossen. Die liep een beetje bergop en dus ook weer bergaf. Het bracht soms hilarische taferelen met zich mee: latten in de knoop, leuke valpartijen, maar zonder veel erg. En ook een onbekommerd moment van sneeuwballetje gooien kon ervan af.

Gelukkig allemaal onschuldig. Iedereen kon heelhuids terugkeren, zonder gebroken ledematen. Misschien enkel wat spierpijn de volgende ochtend. Maar dat namen ze er graag bij voor deze superleuke, sneeuwdonszachte en eens 'gans andere' schooldag.
 
 
Meer informatie via

Marie-Rose Van de Velde
pers-en communicatieverantwoordelijke
GO! basisschool De Regenboog - Ertvelde
loderoos@hotmail.com

Vivien De Baets
directeur Go! basisschool De Regenboog - Ertvelde
09 344 63 74
bs.ertvelde@g-o.beLees ook

Onderwijs, niet de oplossing voor armoede maar wel een hefboom voor emancipatie

Onderwijs is geen toverstaf die maatschappelijke ongelijkheid de wereld uit kan helpen of armoede zal oplossen. Wat we wel moeten doen in onze scholen is ervoor zorgen dat élk kind maximale ontwikkelingskansen krijgt, ongeacht zijn of haar achtergrond.

Lees meer 1595

Mechelse Merel maakt milieutop mee

Doorgaans zingt ze in GO! basisschool Klim Op in Bonheiden. Maar vorig weekend deed Merel Briers dat op de kinderklimaattop in Nederland om er als Belgische vertegenwoordiger na te denken over ideeën die onze wereld milieuvriendelijker moeten maken.

Lees meer 832

Het GO! blijft groeien

23 september 2016

Pedagogisch project

Het GO! telt vandaag 197.482 leerlingen. Dat zijn er 3.752 meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit de spoedtelling die jaarlijks plaatsvindt op de derde dag van het schooljaar.

Lees meer 10878

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1607

Tafeltennisgoud voor Laurens

12 september 2016

Sport Topsport

Vorige week was het nog dromen van die gouden medaille, vannacht kwam de droom uit. Laurens Devos, leerling in GO! atheneum Redingenhof Leuven wint goud op de Paralympische Spelen in Rio. Perfecte mix van talent, doorzettingsvermogen en prima omkadering.

Lees meer 1018

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1071

Pingpong

2 september 2016

Sport Topsport

Het schooljaar is weer gestart en straks moet na schooltijd ook wel een taak gemaakt of een toets voorbereid. Maar wie van topsport kijken houdt moet tussendoor of achteraf zeker Laurens Devos uit Atheneum Redingenhof op de paralympics in de gaten houden.

Lees meer 2372

Naar een transparante, duidelijke en werkbare opdracht in het onderwijs

Binnenkort start de tweede fase van de besprekingen van de loopbaan in het onderwijs. In voorbereiding hierop schreven het KOV, OVSG, POV en het GO! een gezamenlijk standpunt.

Lees meer 1045

Turnen op het hoogste niveau

12 augustus 2016

Sport Topsport

Gisteren (11/8) vond in Rio de allroundfinale turnen voor vrouwen plaats. Onder die beste 24 allroundturnsters van de wereld ook Nina Derwael. Zij werd 19e, de beste plaats ooit voor een Belgische turnster in deze discipline. Een topper uit het GO!

Lees meer 860

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1463

Ruilen maakt mensen rijker

Eind mei stelden de scholen en het CLB van GO! scholengroep Mandel en Leie ruilwinkel ‘SWOP & GO’ voor. Iedereen kan er terecht voor het schenken of ruilen van kinderkledij. Een winkel die iedereen rijker maakt.

Lees meer 837

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1470

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder