GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
vrijdag 15 november 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

En of ze kunnen dansen!

2 februari 2013 SV Brede open school Evenementen Gezondheid Sport
In navolging van het populaire VTM-programma “So You Think You Can Dance” organiseerde GO! basisschool Lyceum (Mechelen) een danswedstrijd voor de leerlingen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar. Dansen? Yes, they can!


In GO! basisschool Lyceum Mechelen is sinds het schooljaar 2011-2012 een werkgroep sport bijzonder actief. De werkgroep, een enthousiaste groep van leerkrachten van de kleuterschool en de lagere school onder leiding van de leerkracht lichamelijke opvoeding Bram Thoné, ontwikkelde al tal van initiatieven die de leerlingen aansporen tot meer sport en beweging.

Het team zorgt voor sportactiviteiten tijdens de middagpauze, verzekert een sportaanbod tijdens de naschoolse opvang en zet grotere evenementen op touw.
Naast de jaarlijkse sportdagen, één voor de kleuterschool en één voor de lagere school, organiseren ze nu ook “Lyceum Can Dance” in navolging van het populaire VTM-programma “So You Think You Can Dance”.

“De leerlingen waren meteen laaiend enthousiast en schreven massaal in. Zij kregen de kans om tijdens de middagpauze, onder begeleiding, hun dans in te oefenen”, zegt Bram Thoné.

Op vrijdag 1 februari, tussen 18.00 en 20.00 uur gaven ze het beste van zichzelf. Ouders, broers, zussen en het voltallige leerkrachtenteam vormden het live-publiek. Uiteraard werden de deelnemers aangekondigd met een heuse videoclip en werden zij beoordeeld door een gelegenheidsvakjury. De winnaars kregen een mooie prijs.

Dit hele gebeuren kadert binnen een doorgedreven sportbeleid van de school dat er op gericht is de gezondheid van de leerlingen aanzienlijk te bevorderen.


Meer informatie via

Willem Mestdagh
directeur GO! basisschool Lyceum
015 20 43 09

Sandra Van Maurik
communicatiecoördinator
015 50 41 50
sandra.vanmaurik@sgr5.be
www.sgr5.be

Basisschool Lyceum is een school van GO! scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 12.000 leerlingen, 5000 cursisten avondonderwijs en 36 instellingen één van de grootste GO! scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Linda Van Achter.


Lees ook

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1130

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1668

Tafeltennisgoud voor Laurens

12 september 2016

Sport Topsport

Vorige week was het nog dromen van die gouden medaille, vannacht kwam de droom uit. Laurens Devos, leerling in GO! atheneum Redingenhof Leuven wint goud op de Paralympische Spelen in Rio. Perfecte mix van talent, doorzettingsvermogen en prima omkadering.

Lees meer 1069

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1422

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1126

Pingpong

2 september 2016

Sport Topsport

Het schooljaar is weer gestart en straks moet na schooltijd ook wel een taak gemaakt of een toets voorbereid. Maar wie van topsport kijken houdt moet tussendoor of achteraf zeker Laurens Devos uit Atheneum Redingenhof op de paralympics in de gaten houden.

Lees meer 2423

Turnen op het hoogste niveau

12 augustus 2016

Sport Topsport

Gisteren (11/8) vond in Rio de allroundfinale turnen voor vrouwen plaats. Onder die beste 24 allroundturnsters van de wereld ook Nina Derwael. Zij werd 19e, de beste plaats ooit voor een Belgische turnster in deze discipline. Een topper uit het GO!

Lees meer 920

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1519

Ruilen maakt mensen rijker

Eind mei stelden de scholen en het CLB van GO! scholengroep Mandel en Leie ruilwinkel ‘SWOP & GO’ voor. Iedereen kan er terecht voor het schenken of ruilen van kinderkledij. Een winkel die iedereen rijker maakt.

Lees meer 885

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1530

Doe eens 'parkour' op de speelkoer

Kinderen zijn doorgaans graag in beweging. Toch doen nogal wat kinderen vandaag te weinig aan sport en beweging. Met Parkour wil het Octopusplan dat veranderen. GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde sprong op de kar van Parkour. Gezond & plezant.

Lees meer 817

Papa’s laten hun spierballen zien

Als het aankomt op het opnemen van de zorgtaken in het gezin nemen mama’s vaak nog het grootste deel voor hun rekening. Door papa’s exclusief te betrekken in de schoolactiviteiten doet GO! basisschool Stadpark zijn duit in het zakje om dat bij te sturen.

Lees meer 1002

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder