GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
vrijdag 15 november 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

School viert stichter openluchtmuseum Bokrijk met fotozoektocht

21 januari 2013 SV Brede open school Ouders
Misschien zegt de naam Jozef Weyns u niet zo veel. Maar het openluchtmuseum in Bokrijk zal ongetwijfeld wel een belletje doen rinkelen. GO! basisschool Dr. Jozef Weyns in Beerzel viert de oprichter ervan met een fotowandeling n.a.v. zijn 100e verjaardag.


Zondag 20 januari zette de gemeente Putte dokter Jozef Weyns in de kijker met een winterwandeling langs het Jozef Weynspad. Om deze wandeling nog leuker te maken voegde GO! basisschool Dr. Jozef Weyns er een fotozoektocht aan toe. “Zo brengen we het prachtige landschap van het Jozef Weynspad letterlijk in beeld”, zegt Gunther De Vries, waarnemend directeur van basisschool Dr. Jozef Weyns. Voor de fotozoektocht had de school wandelboekjes uitgewerkt die gratis af te halen waren op de school zelf, in de bibliotheek van Beerzel en op het onthaal in het gemeentehuis van Putte. De wandeling was ongeveer 7,5 km lang en combineerde het oude en nieuwe Jozef Weynspad. En … je kon prijzen winnen!

De wandeling vertrok aan de basisschool zelf in de Jan de Cordesstraat 58 te Beerzel. Deelnemers kozen zelf wanneer ze de fotozoektocht aan wilden vangen.

De zoektocht voorzag genoeg afwisseling en uitdaging voor jong en oud. Zo was er een fotobladzijde waarop acht foto’s stonden die voorzien waren van een letter. De wandelaars moesten de letters van die foto’s in de volgorde zetten waarin ze de foto’s langs het parcours vonden. Daarnaast waren er foto’s waarop iets was weggelaten. De deelnemers moesten in het boekje deze foto vervolledigen. En tot slot was er een reeks vragen. “Een deel van die vragen kondnen ook thuis opgelost worden”, vertelt Gunther De Vries.

Wie een en ander toch niet zo eenvoudig vond hoefde niet te panikeren. Elk ingeleverde vragenboekje bood kans op succes. 

“Inderdaad. Er worden, ongeacht het aantal foute antwoorden, drie lucky-deelnemers uitgeloot. Ook zij krijgen een leuke prijs.”

De boekjes kunnen nog steeds ingediend worden. Gewoon tijdens de schooluren deponeren in de grote doos bij de directie of bij de bovengenoemde verdeelpunten. De uiterste datum voor het indienen van dit boekje is 15 april 2013. De prijzen worden uitgereikt tijdens het slotmoment op zaterdag 27 april 2013.

Eerder al bakten de leerlingen samen met bakker Robby Goovaerts van Het Broodhuys een exclusief Jozef Weynskoekje.


Meer informatie via

Gunther De Vries
waarnemend directeur GO! basisschool Dr. Jozef Weyns
015 76 71 21

Sandra Van Maurik
communicatiecoördinator
015 50 41 50
sandra.vanmaurik@sgr5.be
www.sgr5.be

Basisschool Dr. Jozef Weyns is een school van GO! Scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 12.000 leerlingen, 5000 cursisten avondonderwijs en 36 instellingen is een van de grootste scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Linda Van Achter.


Lees ook

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1130

Kinderopvang duurder maken zorgt voor lagere onderwijskansen

Het GO!, KOV en OVSG vragen de Vlaamse Regering rekening te houden met de gevolgen van een wijziging van het PWA-stelsel. Deze mag niet resulteren in een verhoging van de kostprijs voor de opvang en van een daling van de kwaliteit ervan.

Lees meer 950

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1422

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1126

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1519

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1530

Papa’s laten hun spierballen zien

Als het aankomt op het opnemen van de zorgtaken in het gezin nemen mama’s vaak nog het grootste deel voor hun rekening. Door papa’s exclusief te betrekken in de schoolactiviteiten doet GO! basisschool Stadpark zijn duit in het zakje om dat bij te sturen.

Lees meer 1002

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 772

Bouw eens een stemmig dorp

In 2014 startten GO! basisschool De Schans / De Luchtballon in Heusden-Zolder en GO! technisch atheneum (KTA1) in Hasselt samen een STEM-project om een cluster van vier dorpen op schaal te bouwen. Samenwerken aan een duurzame en zorgzame wereld.

Lees meer 866

Brexit of geen Brexit, die stage naar London is binnen!

Het GO! atheneum Zelzate heeft groen licht te pakken voor een Europese stage in Londen. Wat de Britse kiezer straks ook beslist, dat taalbad en die werkervaring in een van de meest dynamische steden ter wereld kan het 6e uit Zelzate niet meer ontglippen.

Lees meer 957

Het brede open schoolpark

Een school die goed in z'n vel én de buurt zit, dat straalt af op leerlingen en leerkrachten. Met het Coupurepark in Gent - overdag schoolpark, ’s avonds een park voor buurtbewoners - heeft GO! technisch atheneum (KTA) Mobi een extra troef in huis.

Lees meer 912

Nieuwe hotspot voor onderwijs en bedrijfsexpertise

Als we de vaardigheden willen aanbieden die bedrijven in de eenentwintigste eeuw zoeken, dan moeten we het traditionele schoolconcept durven doorbreken. En dat is precies wat ze in GO! CVO Crescendo in Mechelen doen. Directeur Marleen Mast aan het woord.

Lees meer 871

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder