GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
donderdag 22 augustus 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Een jaloerse kerstboom

17 december 2012 SV Gezondheid Preventie en veiligheid Zorg
Voor de week van de zichtbaarheid wilden ze in GO! basisschool Ter Berken in Hofstade dat de leerlingen zich op 14/12 mega-fluo uitdosten en zoveel licht gaven dat zelfs de kerstboom jaloers werd. En dan schitteren op de ‘Woppa Ter Berken FluoStyle’.

GO! basisschool Ter Berken organiseerde vrijdag 14 december een flitsende, ferme, fantastische, formidabele, felle FLUODAG! “Onze leerlingen komen elke dag goed zichtbaar met een fluohesje naar school. Maar in het kader van de week van de zichtbaarheid wilden we dat onze leerlingen zich mega-fluo uitdosten en zoveel licht gaven dat zelfs de kerstboom er jaloers van werd. Om 10.25u. dansten we dan samen de ‘Woppa Ter Berken FluoStyle’. En dat was niet alles. In een speciale zichtbaarheidskamer ervoeren de kinderen zelf hoe belangrijk het is om op te vallen in het verkeer”, zegt Jonny Van den Bruel, directeur van basisschool Ter Berken.

In navolging van het populaire lied en het dansje dat erbij hoort ‘Gangnam-style’ organiseerde GO! basisschool Ter Berken de ‘Woppa Ter Berken Fluo Style!’
Dat gebeurde in het kader van de Week van de Zichtbaarheid, die maandag 10 december van start ging.

“De hele week wilden we de kinderen, maar ook hun ouders, er nog eens extra op wijzen hoe belangrijk het is om goed zichtbaar te zijn op straat. Niet alleen als je met de fiets rijdt, maar ook gewoon te voet of met je skateboard of step. Laat je zien! Dat is de boodschap”, zegt Jonny Van den Bruel.

Naast een dans was er ook een zichtbaarheidskamer. “Ra, ra wat is dat nu weer?”, lacht  Jonny Van den Bruel. “In deze kamer konden de leerlingen zelf ervaren hoe belangrijk het is om op te vallen. Dit ervoeren ze door een aantal opdrachten samen in de zichtbaarheidskamer te doen.”


Meer informatie via

Jonny Van den Bruel
directeur van GO! basisschool Ter Berken
015 61 23 69

Basisschool Ter Berken is een school van GO! Scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 12.000 leerlingen, 5000 cursisten avondonderwijs en 36 instellingen één van de grootste scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Linda Van Achter. Voor meer info: www.sgr5.be


Lees ook

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1069

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1607

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1071

Ruilen maakt mensen rijker

Eind mei stelden de scholen en het CLB van GO! scholengroep Mandel en Leie ruilwinkel ‘SWOP & GO’ voor. Iedereen kan er terecht voor het schenken of ruilen van kinderkledij. Een winkel die iedereen rijker maakt.

Lees meer 837

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1470

Doe eens 'parkour' op de speelkoer

Kinderen zijn doorgaans graag in beweging. Toch doen nogal wat kinderen vandaag te weinig aan sport en beweging. Met Parkour wil het Octopusplan dat veranderen. GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde sprong op de kar van Parkour. Gezond & plezant.

Lees meer 770

Papa’s laten hun spierballen zien

Als het aankomt op het opnemen van de zorgtaken in het gezin nemen mama’s vaak nog het grootste deel voor hun rekening. Door papa’s exclusief te betrekken in de schoolactiviteiten doet GO! basisschool Stadpark zijn duit in het zakje om dat bij te sturen.

Lees meer 944

De kracht van passie voor het vak

De sterkte van onderwijs zit 'm voor een flink deel in de leerkracht. Dat blijkt weer maar eens uit de deelname van GO! atheneum Erasmus in Deinze aan de wedstrijd Technologica. De school pakte prijzen 1 en 2. En een hele nieuwe generatie leerlingen in.

Lees meer 1068

Het brede open schoolpark

Een school die goed in z'n vel én de buurt zit, dat straalt af op leerlingen en leerkrachten. Met het Coupurepark in Gent - overdag schoolpark, ’s avonds een park voor buurtbewoners - heeft GO! technisch atheneum (KTA) Mobi een extra troef in huis.

Lees meer 863

Geef om haar

De leerlingen Haarzorg & Haarstilist van GO! atheneum Busleyden zijn zot van haar en weten hoe belangrijk een haarsnit is voor je persoonlijkheid. Knippend en modellerend zetten ze zich dan ook graag in voor een steunactie t.v.v. kankerpatiënten.

Lees meer 732

Gezondheidsdate voor ministers

Vandaag, 10 mei, stond voor ministers Crevits en Vandeurzen een gezonde uitstap naar GO! atheneum Redingenhof in Leuven op de agenda. Ze gingen er kijken en luisteren naar hoe de school het aanpakt om er een permanente gezondheidscultuur te creëren.

Lees meer 2097

Laatstejaars hijsen de hele school in het zadel

Nog een goeie 10 weken, en dan zwaaien ze af, de laatstejaars Kantooradministratie & Gegevensbeheer van GO! atheneum Hof van Riemen in Heist-op-den-Berg. Maar eerst nog even een reuzenevent op poten zetten en de hele schoolfamilie op de fiets!

Lees meer 860

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder