GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
zondag 22 september 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Wie zit nu niet graag in ’t zonnetje?

15 oktober 2012 FV Kinderopvang
Jonge ouders in Vlaanderen weten er alles van: kinderopvang vinden voor de spruit(en) is geen sinecure. Gelukkig zit er schot in de zaak en trekken ook scholen aan de kar. In GO! Scholengroep 2 opent straks te Essen het nieuwe ’t Zonnetje (in huis).

Op zaterdag 20 oktober 2012 opent de VZW ’t Zonnetje officieel haar nieuwe vestiging in Essen. Deze VZW is in 1987 opgestart om tegemoet te komen aan de dringende vraag naar kinderopvang in Kapellen. Inmiddels biedt het kinderdagverblijf in de gemeente plaats aan 24 kinderen van 0 tot 3 jaar.

Maar om nog sterker de nood aan kinderopvang bij jonger ouders te lenigen deed de VZW in 2008 bij Kind & Gezin een aanvraag tot uitbreiding van opvangcapaciteit in  Kapellen en om een nieuwe vestiging te kunnen oprichten in Essen.

Na het opmaken van een haalbaarheidsstudie en het inwinnen van adviezen op lokaal en regionaal vlak leverde Kind & Gezin een goedkeuring af en werd het licht op groen gezet voor de praktische uitvoering van het dossier.

Dankzij de inzet van de verschillende partners (K&G, VIPA, BNP Paribas Fortis, Bolckmans) kon op 23 juli 2012 het kinderdagverblijf haar deuren openen voor de baby’s en peuters uit Essen. Komende zondag 21 oktober 2012 wordt daar nu een plechtig staartje aan gebreid.

Wie in de buurt woont en uitkijkt naar een dagverblijf voor het ukkie dat op komst is kan misschien eens gaan kijken hoe het er aan toegaat in ’t Zonnetje. Dat is dan immers voor het publiek toegankelijk van 11 tot 16 uur.

KDV ’t Zonnetje
Hofstraat 14
2910 Essen


Meer informatie via

http://www.kinderopvangtzonnetje.be

Frank Van Herck
algemeen directeur Scholengroep 2 Forum
T 03 568 34 80
fvherck@kdvtzonnetje.be
www.go2forum.be


 


Lees ook

Kinderopvang duurder maken zorgt voor lagere onderwijskansen

Het GO!, KOV en OVSG vragen de Vlaamse Regering rekening te houden met de gevolgen van een wijziging van het PWA-stelsel. Deze mag niet resulteren in een verhoging van de kostprijs voor de opvang en van een daling van de kwaliteit ervan.

Lees meer 919

Blik op de wereld: het EYE-project

Na een traject van twee jaar stelde het GO! tijdens de Studiedag Kinderopvang op 19 oktober de resultaten van het EYE-project voor. Kinderopvang, gelijke kansen en een blik over de grenzen heen, dat is waar "EYE" over gaat.

Lees meer 2430

Een ervaring op hoog niveau

De klassen 6 Verzorging en 7 Kinderzorg in GO! campus De Reynaert in Tielt trokken ook dit jaar naar het Franse Valmeinier (Alpen) voor een stage-ervaring op hoog niveau. De leerlingen stonden er in voor de kinderopvang van Vlaamse vakantiegangers.

Lees meer 2352

Eén grote lerende familie

2 februari 2012

Kinderopvang Kleuters Opvangcentra

GO! basisschool De Toekomst in Avelgem is in blijde verwachting. Waar tot voor kort het CLB was gehuisvest komt een kinderdagverblijf. Het CLB zelf neemt straks zijn intrek in enkele andere lokalen maar blijft wel op de campus.

Lees meer 2430

Spectrumschool bereidt laatstejaars voor op oprichting kinderdagverblijf 5 t/m 18 mei 2011

Om de 7e jaars uit GO! Spectrumschool Campus Borgerhout voor te bereiden op hun job als kinderbegeleidster openen ze gedurende 2 weken een kinderdagverblijf in de school.

Lees meer 2452

Leerlingen GO! Campus De Reynaert in Tielt terug van een leerrijke stage in de sneeuw

De leerlingen van 6 Verzorging en 7 Kinderzorg van GO! Campus De Reynaert in Tielt gingen op stage in het buitenland. Hun service was onberispelijk en de kleintjes waren dol op hen.

Lees meer 1773

Hoera een boreling! Campus GO! Malle heeft sinds kort een kinderdagverblijf

Sinds 3 februari 2011 is Malle een kinderdagverblijf rijker, in de lokalen van GO! Basisschool ’t Park aan de Herentalsebaan.

Lees meer 2443

Zandmannetje houdt sinds kort kantoor in GO! Basisschool De Zevensprong in Nijlen

GO! basisschool De Zevensprong Nijlen startte op maandag 10 januari 2011 met een slaapklas voor hun peuters en jongste kleuters. De slaapjuf strooit hen in slaap en houdt bij hen de wacht.

Lees meer 2168

GO! basisschool Lyceum wil met infobeurs gelijke onderwijskansen stimuleren

BS Lyceum nodigde lokale instanties die zich bezig houden met onderwijsbegeleiding, opvoeding en kinderopvang uit om zich, tijdens de oudercontactavonden, voor te stellen aan de ouders. "Ouders weten namelijk onvoldoende op wie ze beroep kunnen doen."

Lees meer 1878

GO! basisschool Kameleon in blijde verwachting!

GO! basisschool Kameleon in Maasmechelen opende vrijdag 1 oktober 2010 op het schooldomein een zelfstandig kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 3 jaar. In “De Kleine Kameleon” is er plaats voor een 30-tal kindjes.

Lees meer 2087

GO! basisschool Lyceum (Mechelen) opent kinderdagverblijf Stijn & Stientje

Ook GO! basisschool Lyceum heeft ruimte gevonden voor een kinderdagverblijf: een stockeerruimte werd omgetoverd tot een waar kinderparadijsje voor de allerkleinsten. Hiermee telt Scholengroep 5 nu in totaal 6 zelfstandige kinderdagverblijven.

Lees meer 2482

GO! basisschool De Bever bouwt beverburcht voor allerkleinsten

1 september 2010

Basisonderwijs Kinderopvang

GO! basisschool De Bever in Beveren-Waas biedt vanaf 1 september 2010 voor veertien kleintjes van 0 tot 3 jaar kinderopvang aan. Een burcht dicht bij de school voor de kleine bevertjes.

Lees meer 1746

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder