GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
zondag 25 augustus 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Wafelenbak legt duimen voor verkoop sinaasappelsap

31 mei 2012 SV Basisonderwijs Evenementen Gezondheid Milieu
Al deden de wafels, truffels en vlaaien het best goed bij verkoopacties ten voordele van de schoolkas, toch gooien ze het voortaan over een gezondere boeg in GO! basisschool Klim Op in Bonheiden. De speelplaats straks in het nieuw, met dank aan appelsien.

Sinds 1 mei verkopen de leerlingen van GO! basisschool Klim Op in Bonheiden vers geperst sinaasappelsap. “Wij trekken meer en meer de gezondheidskaart. Na jaren wafels, truffels en vlaaien te hebben verkocht, gooien we het vanaf nu over een andere, meer gezonde, boeg.  In samenwerking met ‘sappersien’ verkopen de kinderen nu litertjes vers geperst sinaasappelsap”, zegt Tom Smets, directeur van de basisschool.

Op 23 mei 2012 werden de kinderen beloond met een gezond 'snugger' ontbijt. “Waarbij ze uiteraard een heerlijk glaasje fruitsap kregen aangeboden.” De opbrengst van de sinaasappelverkoop gaat integraal naar de verfraaiing van de speelplaats. 

De kinderen persten zelf de appelsienen, maar uiteraard kregen ze hulp van mama’s en papa’s en van een persautomaat. “Zo’n persautomaat vinden ze heel fascinerend. De kinderen zien hoe de sinaasappel naar beneden valt, doormidden wordt gesneden, uitgeperst wordt en als heerlijk vers sinaasappelsap in het flesje wordt gegoten. Er is geen verlies van vitamines en er worden geen suikers aan toegevoegd. Het is een 100% natuurlijk product.”

Bovendien is het hele proces ook nog eens milieuvriendelijk. “De flesjes zijn gemaakt van 100% recycleerbaar materiaal en de overblijvende sinaasappelschillen zijn grondstof voor biobrandstof.”


Meer informatie via

Tom Smets
directeur GO! basisschool Klim Op in Bonheiden
T 015/51 26 44

Sandra Van Maurik
communicatiecoördinator Scholengroep 5
T 015/50 41 50
sandra.vanmaurik@sgr5.be
www.sgr5.be

Basisschool Klim Op is een school van GO! Scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 12.000 leerlingen, 5000 cursisten avondonderwijs en 36 instellingen is één van de grootste scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Linda Van Achter.Lees ook

Strippen voor duurzaamheid

Duurzaam én sexy? In GO! technisch atheneum Gitbo Keerbergen zijn ze het allebei. In de afdeling elektriciteit worden elke week tientallen elektrische circuits gelegd. Daar komt veel koperdraad bij kijken. Maar die wordt na gebruik niet zomaar weggegooid.

Lees meer 1232

Mechelse Merel maakt milieutop mee

Doorgaans zingt ze in GO! basisschool Klim Op in Bonheiden. Maar vorig weekend deed Merel Briers dat op de kinderklimaattop in Nederland om er als Belgische vertegenwoordiger na te denken over ideeën die onze wereld milieuvriendelijker moeten maken.

Lees meer 834

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1608

Apple valt niet ver van Boom

8 september 2016

Basisonderwijs ICT

Wie de technologische hoogmissen van onze wereld volgt mocht gisteren 7/9 de presentatie van de nieuwste Apple iPhone in wereldpremière niet missen. Attente toeschouwers konden daarop zien dat de technologiereus ook GO! basisschool Boom Park weet liggen.

Lees meer 1786

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1073

Ruilen maakt mensen rijker

Eind mei stelden de scholen en het CLB van GO! scholengroep Mandel en Leie ruilwinkel ‘SWOP & GO’ voor. Iedereen kan er terecht voor het schenken of ruilen van kinderkledij. Een winkel die iedereen rijker maakt.

Lees meer 838

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1471

Doe eens 'parkour' op de speelkoer

Kinderen zijn doorgaans graag in beweging. Toch doen nogal wat kinderen vandaag te weinig aan sport en beweging. Met Parkour wil het Octopusplan dat veranderen. GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde sprong op de kar van Parkour. Gezond & plezant.

Lees meer 771

Bouw eens een stemmig dorp

In 2014 startten GO! basisschool De Schans / De Luchtballon in Heusden-Zolder en GO! technisch atheneum (KTA1) in Hasselt samen een STEM-project om een cluster van vier dorpen op schaal te bouwen. Samenwerken aan een duurzame en zorgzame wereld.

Lees meer 820

De kracht van passie voor het vak

De sterkte van onderwijs zit 'm voor een flink deel in de leerkracht. Dat blijkt weer maar eens uit de deelname van GO! atheneum Erasmus in Deinze aan de wedstrijd Technologica. De school pakte prijzen 1 en 2. En een hele nieuwe generatie leerlingen in.

Lees meer 1070

Il Premio del Pubblico per la Piuma

Dat ze zichzelf al tot in de finale van het internationale CIAK junior filmfestival in Italië geregisseerd hadden, gaven we al eerder mee, maar nu wint GO! freinetschool De Pluim in Hoboken met hun film 'The Box' ook nog de publieksprijs. Complimenti!

Lees meer 818

Het brede open schoolpark

Een school die goed in z'n vel én de buurt zit, dat straalt af op leerlingen en leerkrachten. Met het Coupurepark in Gent - overdag schoolpark, ’s avonds een park voor buurtbewoners - heeft GO! technisch atheneum (KTA) Mobi een extra troef in huis.

Lees meer 865

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder