GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
vrijdag 20 september 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Nieuwsgierig als hondjes

Rondsnuffelen, is dat niet iets voor hondjes? Nu waren het de leerlingen van GO! atheneum Hof van Riemen die straks de overstap maken naar de 2e graad. Dan moeten ze kiezen: aso, tso of bso. Snuffelen op de campus kan de oriëntatie mee helpen doen lukken

Rondsnuffelen in je eigen school? Dat mochten de leerlingen van het tweede leerjaar van atheneum Hof van Riemen donderdag 10 mei doen. “Ze staan aan de vooravond van een overstap naar het derde leerjaar. En dat betekent dat ze een specifieke studierichting moeten gaan kiezen. Aangezien wij zowel algemeen secundair onderwijs als technisch en beroepsonderwijs aanbieden en onze gebouwen ook nog eens verspreid over een grote campus liggen, valt er dus heel wat rond te snuffelen”, lacht Geert Van Noten, directeur van GO! atheneum Hof van Riemen. “Vandaar de naam. Je goed oriënteren verhoogt de kans dat je een juiste studiekeuze maakt.”
 
De tweedejaars kregen tijdens de snuffeldag praktische informatie en een rondleiding door de gebouwen. Na de speeltijd leerden ze ook hun mogelijks toekomstige leerkrachten kennen. En ze proefden alvast van wat hun komend schooljaar te wachten kan staan.

“Ze kunnen eens zien hoe het er aan toegaat, bekijken of een bepaalde richting bij hen zou passen, welke vervolgopleidingen of beroepen er op aansluiten, hoe de lessen worden gegeven, …”, verduidelijkt Katleen Rits, GOK-coördinator van de eerste graad.

De organisatie van een snuffelvoormiddag past in het Gelijke onderwijskansenbeleid (GOK) van Atheneum Hof van Riemen.

“Een juiste studiekeuze verhoogt je welbevinden op school. Een opleiding die past bij je ambities, talenten en vaardigheden werkt motiverend. En dat verhoogt dan weer de slaagkansen”, aldus Katleen Rits.

 
Meer informatie via

Kathleen Rits
GOK-coördinator eerste graad GO! atheneum Hof van Riemen Heist-op-den-Berg
M 0479/94 97 66

Sandra Van Maurik
communicatiecoördinator Scholengroep 5
T 015/50 41 50
sandra.vanmaurik@sgr5.be
www.sgr5.be

Het Atheneum Hof van Riemen is een school van GO! Scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 12.000 leerlingen, 5000 cursisten avondonderwijs en 36 instellingen is één van de grootste scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Linda Van Achter.


Lees ook

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1090

Na Fins en Chinees nu ook Arabisch

Wie zijn kind Arabisch wil leren lezen en schrijven, kon bij ons tot voor kort haast uitsluitend terecht in een Koranschool. Voortaan bieden de VUB en GO! scholengroep Brussel ook een alternatief aan waarin de taal op een speelse manier centraal staat.

Lees meer 1381

Onderwijs, niet de oplossing voor armoede maar wel een hefboom voor emancipatie

Onderwijs is geen toverstaf die maatschappelijke ongelijkheid de wereld uit kan helpen of armoede zal oplossen. Wat we wel moeten doen in onze scholen is ervoor zorgen dat élk kind maximale ontwikkelingskansen krijgt, ongeacht zijn of haar achtergrond.

Lees meer 1613

Kinderopvang duurder maken zorgt voor lagere onderwijskansen

Het GO!, KOV en OVSG vragen de Vlaamse Regering rekening te houden met de gevolgen van een wijziging van het PWA-stelsel. Deze mag niet resulteren in een verhoging van de kostprijs voor de opvang en van een daling van de kwaliteit ervan.

Lees meer 918

Het GO! blijft groeien

23 september 2016

Pedagogisch project

Het GO! telt vandaag 197.482 leerlingen. Dat zijn er 3.752 meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit de spoedtelling die jaarlijks plaatsvindt op de derde dag van het schooljaar.

Lees meer 10908

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1629

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1089

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1479

Ruilen maakt mensen rijker

Eind mei stelden de scholen en het CLB van GO! scholengroep Mandel en Leie ruilwinkel ‘SWOP & GO’ voor. Iedereen kan er terecht voor het schenken of ruilen van kinderkledij. Een winkel die iedereen rijker maakt.

Lees meer 853

Papa’s laten hun spierballen zien

Als het aankomt op het opnemen van de zorgtaken in het gezin nemen mama’s vaak nog het grootste deel voor hun rekening. Door papa’s exclusief te betrekken in de schoolactiviteiten doet GO! basisschool Stadpark zijn duit in het zakje om dat bij te sturen.

Lees meer 962

Het juninummer van Helemaal GO! is er

Het laatste nummer van Helemaal GO! voor dit schooljaar. Voor de zomervakantie van start gaat nog even grasduinen in GO! onderwijsland. Aandacht voor de vernieuwde directeursopleiding, neuromythes, GO! internatendag, DKO en onze STEM-ambassadeurs BaO.

Lees meer 810

De kracht van passie voor het vak

De sterkte van onderwijs zit 'm voor een flink deel in de leerkracht. Dat blijkt weer maar eens uit de deelname van GO! atheneum Erasmus in Deinze aan de wedstrijd Technologica. De school pakte prijzen 1 en 2. En een hele nieuwe generatie leerlingen in.

Lees meer 1084

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder