GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
zondag 22 september 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Een ervaring op hoog niveau

De klassen 6 Verzorging en 7 Kinderzorg in GO! campus De Reynaert in Tielt trokken ook dit jaar naar het Franse Valmeinier (Alpen) voor een stage-ervaring op hoog niveau. De leerlingen stonden er in voor de kinderopvang van Vlaamse vakantiegangers.

Met veel zin en goed voorbereid, vertrokken ze op vrijdag 9 maart naar Valmeinier. Na een lange busrit en een stevig ontbijt vloog iedereen er na aankomst onmiddellijk in. Clublokalen werden ingericht, de opendeurdag werd voorbereid, de leerlingen ontvingen de gasten en toonden hen de weg naar het hotel. ’s Avonds kwam dan de eerste echte kennismaking via de opendeurdag en werden de eerste kindjes ingeschreven. Het lange wachten op deze stage in de loop van het schooljaar miste zijn effect niet want de leerlingen waren duidelijk enthousiast en konden de ouders voor de eerste maal overtuigen van hun kwaliteiten.

De volgende dagen waren vermoeiend maar zeer leerrijk! De leerlingen hadden de leiding over 2 clubs: Hoplaclub 1 en 2. In 1 gaven de leerlingen kinderzorg de allerkleinste vakantiegangertjes de verzorging die ze nodig hadden: flesjes geven, luiers verversen, babymassage geven, in de arm wiegen en gaan wandelen. In Hoplaclub 2 konden de tweejarigen terecht voor knutselen, poppenkast, dansjes en de eerste  sneeuwpret. Naast de clubwerking was er iedere avond ook kinderdisco: de eerste danspasjes op ‘Billie Jean’ of ‘Rock around the clock’? Of toch nog iets anders? En als afsluiter van de dag van de ukkies lazen de leerlingen hen nog een bedverhaaltje voor.

Afsluiten van de dag voor leerlingen zelf gebeurde pas na de dagelijkse  evaluatievergadering waarop ze de afgelopen dag grondig met elkaar doorpraten. Wat kon beter, waar moest worden bijgestuurd?

En dat resulteerde blijkbaar in een goede werking van de kinderopvang want de reacties van de ouders en de kindjes waren erg positief. Zo bleek uit de formele beoordeling. De al bij al lastige stageweek in de bergen gaf daardoor ook ruimschoots voldoening voor de leerlingen van GO! campus De Reynaert in Tielt.


Meer informatie via

Ilse Vanlaere
directeur GO! campus De Reynaert Tielt
Scholengroep 24
T 051/42 63 63
directie.katielt@g-o.be
www.campusdereynaert.be


Lees ook

Strippen voor duurzaamheid

Duurzaam én sexy? In GO! technisch atheneum Gitbo Keerbergen zijn ze het allebei. In de afdeling elektriciteit worden elke week tientallen elektrische circuits gelegd. Daar komt veel koperdraad bij kijken. Maar die wordt na gebruik niet zomaar weggegooid.

Lees meer 1250

Kinderopvang duurder maken zorgt voor lagere onderwijskansen

Het GO!, KOV en OVSG vragen de Vlaamse Regering rekening te houden met de gevolgen van een wijziging van het PWA-stelsel. Deze mag niet resulteren in een verhoging van de kostprijs voor de opvang en van een daling van de kwaliteit ervan.

Lees meer 919

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1383

Ruilen maakt mensen rijker

Eind mei stelden de scholen en het CLB van GO! scholengroep Mandel en Leie ruilwinkel ‘SWOP & GO’ voor. Iedereen kan er terecht voor het schenken of ruilen van kinderkledij. Een winkel die iedereen rijker maakt.

Lees meer 853

Doe eens 'parkour' op de speelkoer

Kinderen zijn doorgaans graag in beweging. Toch doen nogal wat kinderen vandaag te weinig aan sport en beweging. Met Parkour wil het Octopusplan dat veranderen. GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde sprong op de kar van Parkour. Gezond & plezant.

Lees meer 786

Brexit of geen Brexit, die stage naar London is binnen!

Het GO! atheneum Zelzate heeft groen licht te pakken voor een Europese stage in Londen. Wat de Britse kiezer straks ook beslist, dat taalbad en die werkervaring in een van de meest dynamische steden ter wereld kan het 6e uit Zelzate niet meer ontglippen.

Lees meer 924

Il Premio del Pubblico per la Piuma

Dat ze zichzelf al tot in de finale van het internationale CIAK junior filmfestival in Italië geregisseerd hadden, gaven we al eerder mee, maar nu wint GO! freinetschool De Pluim in Hoboken met hun film 'The Box' ook nog de publieksprijs. Complimenti!

Lees meer 833

Het brede open schoolpark

Een school die goed in z'n vel én de buurt zit, dat straalt af op leerlingen en leerkrachten. Met het Coupurepark in Gent - overdag schoolpark, ’s avonds een park voor buurtbewoners - heeft GO! technisch atheneum (KTA) Mobi een extra troef in huis.

Lees meer 883

Nieuwe hotspot voor onderwijs en bedrijfsexpertise

Als we de vaardigheden willen aanbieden die bedrijven in de eenentwintigste eeuw zoeken, dan moeten we het traditionele schoolconcept durven doorbreken. En dat is precies wat ze in GO! CVO Crescendo in Mechelen doen. Directeur Marleen Mast aan het woord.

Lees meer 854

Geef om haar

De leerlingen Haarzorg & Haarstilist van GO! atheneum Busleyden zijn zot van haar en weten hoe belangrijk een haarsnit is voor je persoonlijkheid. Knippend en modellerend zetten ze zich dan ook graag in voor een steunactie t.v.v. kankerpatiënten.

Lees meer 752

Samenwerking van goud aan fiets van hout

GO! KTA Dendermonde en HoGent hebben samen een unieke fiets ontwikkeld: 100% van hout. Wielen, trapas, ja zelfs ketting, alles is van hout. Twee jaar lang is er in alle stilte aan gewerkt. Straks wordt het uurrecord ermee aangevallen. Hout vasthouden!

Lees meer 2334

Geanimeerd 2D-kansverhaal

Het is nooit te laat om het roer om te gooien en je leven een andere richting te geven. Dat bewijst Lisa Wytynck met haar parcours van tweedekansonderwijs, HBO5-opleiding en volwassenonderwijs.

Lees meer 947

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder