GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
donderdag 19 september 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Eén grote lerende familie

2 februari 2012 Kinderopvang Kleuters Opvangcentra
GO! basisschool De Toekomst in Avelgem is in blijde verwachting. Waar tot voor kort het CLB was gehuisvest komt een kinderdagverblijf. Het CLB zelf neemt straks zijn intrek in enkele andere lokalen maar blijft wel op de campus.

Het gebouw waarin het CLB van het GO! in Avelgem tot voor kort werkte bleek niet optimaal voor het uitvoeren van de taak van het centrum. Een meer aangepaste ruimte drong zich op en het gebouw dat hierdoor vrijkomt vroeg om een nieuwe bestemming.

GO! basisschool De Toekomst in Avelgem en de Raad van Bestuur van Scholengroep “Vlaamse Ardennen” onderzochten daarop de mogelijkheid om in het gebouw een kinderdagverblijf onder te brengen. De vraag naar kinderopvang in Avelgem is en blijft immers groter dan het aanbod. Het gebouw biedt nogal wat mogelijkheden mits er grondig wordt gerenoveerd én er oppervlakte bij komt. En dat zal dan ook gebeuren. GO! basisschool De Toekomst krijgt er binnenkort dus een broertje (of misschien een zusje) bij: kinderdagverblijf De Toekomst, voor baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar.

De school gaat daarvoor samenwerken met het Centrum voor Kinderopvang ’t Breugelkind uit Ternat omdat dit centrum gespecialiseerd is in het organiseren en beheren van uitstekende kinderdagverblijven, verspreid over heel Vlaanderen. Zij hebben ook een pak ervaring op het gebied van deskundige voor- en naschoolse opvang. Deze samenwerking kan dan ook op termijn misschien uitgebreid worden tot de huidige voor- en naschoolse opvang OKEE in de school.

Binnenkort wordt er begonnen met de grote renovatiewerken van het leegstaande gebouw en het aanleggen van een tuin. De opening van kinderdagverblijf De Toekomst is voorzien voor oktober 2012. Het kinderdagverblijf – dat alle weekdagen en ook tijdens schoolvakanties open zal zijn van 7u30 tot 18u zal in het begin plaats bieden aan 18 kinderen, maar deze capaciteit kan later uitgebreid worden.

Levenslang onderwijs wordt dankzij deze ingreep in het GO! in Avelgem verder uitgediept, want voortaan kunnen kinderen er vanaf hun ukkietijd terecht. En wie er maar niet genoeg van kan krijgen kan er blijven studeren tot de ‘little grey cells’ echt niet meer mee willen.


Meer informatie via

directeur GO! basisschool De Toekomst Avelgem
T 056/65 01 40
T 056/65 01 41
bs.avelgem@g-o.be
www.bsDeToekomst.be .


Lees ook

Kinderopvang duurder maken zorgt voor lagere onderwijskansen

Het GO!, KOV en OVSG vragen de Vlaamse Regering rekening te houden met de gevolgen van een wijziging van het PWA-stelsel. Deze mag niet resulteren in een verhoging van de kostprijs voor de opvang en van een daling van de kwaliteit ervan.

Lees meer 916

Mama’s in de klas

Samen leren samenleven. Al van in de kleuterklas. Dat is ook mama vieren over alle cultuurverschillen heen. In aanloop naar moederdag zorgden de kleutertjes van juf Kim in GO! basisschool Stadspark in Lier voor een mooi mamamoment.

Lees meer 840

Lentespelen kunnen van start gaan

3 maart 2015

Gezondheid Kleuters Sport

Kinderen hoef je niet te leren wat spelen is, het zit hen in het bloed. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ze niet tuk zijn op allerlei speelgoed en speeltoestellen. En liefst een beetje kleurrijk, uitdagend en toch veilig voor de kleine stuntpiloten.

Lees meer 1265

Tijdelijk Pietenhotel geopend

5 december 2014

Basisonderwijs Evenementen Kleuters

Toen Sinterklaas vroeg of ze in GO! basisschool Lyceum in Mechelen een slaapplaats hadden voor zijn Zwarte Pieten konden ze er geen neen zeggen. Maar de logés vroegen wel wat aandacht. De kleuters van de school gingen daar echter maar al te graag op in.

Lees meer 1387

Kleuters op 4 wielen

13 november 2014

Kleuters

In België rijden ruim 5,5 miljoen personenwagens rond. Geen wonder dat kleuters dan ook graag met miniatuurversietjes spelen. In GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde gaven de 3 kleuterjuffen en hun kleuters flink gas met dit thema op 4 wielen.

Lees meer 1198

Juf Mag Da en meester Da Nie

19 mei 2014

Gezondheid Kleuters

Leren doen ze graag in GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde. Misschien omdat ze er ook veel mogen spelen. Sinds kort hebben ze er een klimtoestel bij. Juf Mag Da en meester Da Nie toonden wat wel en niet kan. In geuren en vooral in kleuren.

Lees meer 1552

Reactie op 'Vlaanderen krijgt vier extra noodinternaten'

31 maart 2014

Opvangcentra

"Het artikel 'Vlaanderen krijgt vier extra noodinternaten' heeft mij geschokt," reageert Raymonda Verdyck naar aanleiding van de bijdrage in Het Belang van Limburg en Gazet Van Antwerpen op 31 maart.

Lees meer 3065

Spelen tegen armoede

Schoolkosten zijn niet altijd zichtbaar. De speel-o-theek van de Leuvense centrumschool Pee en Nel heeft een educatief doel en vormt een effectief middel tegen verborgen schoolkosten. Door ouders gratis educatief speelgoed ter beschikking te stellen voor thuis.

Lees meer 2981

De gouden tip van Nel Broothaerts

Nel Broothaerts van het Child Focus Expertisecentrum geeft deze tip om de kleinsten attent te maken op (on)veilig surfgedrag. Het campagnefilmpje van Child Focus over e-safety richt zich op een originele manier tot kinderen tussen 4 en 8 jaar.

Lees meer 2087

‘Omgaan met dagelijkse tijd stimuleert de sociale zelfredzaamheid van je kind’

24 oktober 2013

Basisonderwijs Kleuters Leerkrachten Leerplannen

Onlangs bracht het GO! het pedagogisch cahier ‘Zicht op dagelijkse tijd’ uit. Het helpt leerkrachten uit het basisonderwijs bij het aanleren van tijdsbegrip.

Lees meer 3846

Aya helpt kleuters op weg naar school

In het verkeer kan je maar beter alert zijn en goed weten waarop je moet letten. De verkeerscode onder de knie hebben en kunnen anticiperen op gevaarlijke situaties, erg belangrijk! En jong geleerd is oud gedaan, vinden ze in GO! basisschool De Wegwijzer.

Lees meer 2505

12 tips voor de eerste schooldag van je kleuter

14 mei 2013

Basisonderwijs Kleuters

Zowel voor ouders als voor kinderen is de eerste schooldag een grote en spannende belevenis. Gelukkig kun je je kindje hier een beetje op voorbereiden.

Lees meer 3710

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder