GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
donderdag 19 september 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Leerlingen GO! Campus De Reynaert in Tielt terug van een leerrijke stage in de sneeuw

De leerlingen van 6 Verzorging en 7 Kinderzorg van GO! Campus De Reynaert in Tielt gingen op stage in het buitenland. Hun service was onberispelijk en de kleintjes waren dol op hen.

Dertien leerlingen van 6 Verzorging en 7 Kinderopvang uit GO! Campus De Reynaert in Tielt reisden naar het Besneeuwde Frankrijk om er stage te lopen in de kinderopnvang van Intersoc. Hun service was onberispelijk en de kleintjes waren dol op hun slaapvrouwtjes die hen met verhaaltjes naar dromenland begeleidden.

De leerlingen van 6 Verzorging en 7 Kinderzorg van GO! Campus De Reynaert in Tielt kregen, net als vorig jaar, de kans om deel te nemen aan een buitenlandse stage georganiseerd door Intersoc. Ze namen de volledige kinderopvang op zich en tijdens hun stage die liep van 18 tot 27 februari 2011.

Met volle moed en een goede voorbereiding maar toch ook met grote vraagtekens, vertrokken de dertien leerlingen naar het Franse Valmeinier.
Na een vermoeiende busrit mochten de leerlingen het clublokaal in die ze naar hun smaak inrichtten. 's Avond was er ook de kennismaking met de kindjes en hun ouders op de clubopendeur. De leerlingen wisten de ouders gauw te overtuigen van hun kwaliteiten. Wat resulteerde in mooie inschrijvingscijfers. Het succes zorgde weliswaar voor veel werk maar dat gaf hen ook evenveel kansen om bij te leren.

De dertien leerlingen verdeelden zich in 3 clubs:
Hoplaclub 1 waarin ze de allerkleinste vakantiegangertjes de nodige zorgen gaven. De dagen werden gevuld met verzorgen van baby’s, flesjes geven, knutselen, babymassage en gaan wandelen. In hoplaclub 2 kregen de tweejarigen de volle aandacht. Ook hier was kwam knutselen goed van pas, en ook poppenkast, dans en sterren zoeken in de sneeuw. In de pukkieclub konden de drie- tot vierjarigen terecht. Zij konden onder meer glijden in de sneeuw.

’s Avonds was er kinderdisco. De leerlingen deden de kindjes de leukste danspasjes voor en maakten van elke avond een feest. Afsluiten deden ze telkens met een verhaal voor het slapen gaan. De dertien ontpopten zich dan tot slaapvrouwtjes.

De reacties van ouders en de kindjes waren unaniem lovend. Leerlingen en schooldirectie kijken tevreden terug op de stageweek. Ze hebben in Frankrijk bewezen wat ze waard zijn.

 
   Lees ook

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1089

Na Fins en Chinees nu ook Arabisch

Wie zijn kind Arabisch wil leren lezen en schrijven, kon bij ons tot voor kort haast uitsluitend terecht in een Koranschool. Voortaan bieden de VUB en GO! scholengroep Brussel ook een alternatief aan waarin de taal op een speelse manier centraal staat.

Lees meer 1380

Kinderopvang duurder maken zorgt voor lagere onderwijskansen

Het GO!, KOV en OVSG vragen de Vlaamse Regering rekening te houden met de gevolgen van een wijziging van het PWA-stelsel. Deze mag niet resulteren in een verhoging van de kostprijs voor de opvang en van een daling van de kwaliteit ervan.

Lees meer 916

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1381

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1089

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1479

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1489

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 733

Bouw eens een stemmig dorp

In 2014 startten GO! basisschool De Schans / De Luchtballon in Heusden-Zolder en GO! technisch atheneum (KTA1) in Hasselt samen een STEM-project om een cluster van vier dorpen op schaal te bouwen. Samenwerken aan een duurzame en zorgzame wereld.

Lees meer 833

Brexit of geen Brexit, die stage naar London is binnen!

Het GO! atheneum Zelzate heeft groen licht te pakken voor een Europese stage in Londen. Wat de Britse kiezer straks ook beslist, dat taalbad en die werkervaring in een van de meest dynamische steden ter wereld kan het 6e uit Zelzate niet meer ontglippen.

Lees meer 923

De kracht van passie voor het vak

De sterkte van onderwijs zit 'm voor een flink deel in de leerkracht. Dat blijkt weer maar eens uit de deelname van GO! atheneum Erasmus in Deinze aan de wedstrijd Technologica. De school pakte prijzen 1 en 2. En een hele nieuwe generatie leerlingen in.

Lees meer 1084

Il Premio del Pubblico per la Piuma

Dat ze zichzelf al tot in de finale van het internationale CIAK junior filmfestival in Italië geregisseerd hadden, gaven we al eerder mee, maar nu wint GO! freinetschool De Pluim in Hoboken met hun film 'The Box' ook nog de publieksprijs. Complimenti!

Lees meer 830

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder