GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
donderdag 19 september 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

GO! for Life in de brouwerij

Eén van de cursisten van de opleiding Brouwerij in GO! CVO Panta Rhei in Gent kwam op het idee om samen met de hele klas een speciaal bier te maken voor de allerlaatste editie van Music for Life.

Nu en dan komt er iemand in de afdeling Brouwerij van CVO Panta Rhei op een geestesverruimend idee en dat verbaast wellicht niemand. Toch blijft het een sprankelende prestatie dat de brouwers er ondanks de aanwezigheid van lucht van hoge gisting het hoofd koel en het hart warm bij hielden om ten voordele van Music For Life een pittig nieuw biertje op de fles te trekken.    

Peter Croonenberghs, opleidingscoördinator in cvo De Avondschool en Anne Catherine Dilewyns leggen uit hoe een en ander tot stand kwam.

Peter Croonenberghs:

“De opleiding ‘Brouwerij en Mouterij’ bestaat uit zowel een theorie als praktijk gedeelte. Naast de theoretische vakken zoals brouwerijtechnologie, hygiene, wetgeving, zijn er ook praktische modules brouwen. Deze gaan telkens door in een echte brouwerij.”

Half oktober contacteerde Peter Croonenberghs dan ook Brouwerij Dilewyns met de vraag om samen met de cursisten een bier te brouwen voor Music For life. De keuze voor deze brouwerij was zeker niet toevallig! Anne Catherine Dilewyns is een oud cursiste van de opleiding Brouwerij en Mouterij, en wat voor één! Tijdens haar studies heeft zij zelf een gloednieuwe, supermoderne brouwerij laten bouwen en opgestart.

Anne-Cathérine Dilewyns:

“Begin dit jaar hebben mijn vader en ik ‘Brouwerij Dilewyns BVBA’ opgericht. Sindsdien hebben we al een 4800-tal bezoekers van over het hele land en daarbuiten op bezoek gehad in onze gloednieuwe brouwerij. Maar samen met 30 enthousiaste studenten brouwen wordt toch weer net iets anders! Aangezien ik zelf de opleiding ‘Brouwerij en Mouterij’ gevolgd heb weet ik echter hoe belangrijk het is om als student ervaring op te doen in een ‘echte’ brouwerij.“

Anne Catherine Dilewyns was dus duidelijk heel enthousiast, en zodoende werd samen het bier gebrouwen op 11, 12 en 13 november. Het eindresultaat werd een fris, hoppig, blond bier van 6.5%, een ideaal bier om met volle teugen te proeven voor een goed doel!

Het bier is te koop via de cursisten & natuurlijk ook in de brouwerij tegen 27.6 € voor 24 flesjes van 33cl, het leeggoed niet inbegrepen (10 eurocent/fl). 30 € dus voor 24 flesjes van 33cl. 


Meer informatie via 

Peter Croonenberghs 
0472/25 51 76
peter.croonenberghs@avondschool.be

Anne-Cathérine Dilewyns 
Brouwerij Dilewyns
www.vicaris.be
0472/58 56 37
ac.dilewyns@vicaris.be
Lees ook

Strippen voor duurzaamheid

Duurzaam én sexy? In GO! technisch atheneum Gitbo Keerbergen zijn ze het allebei. In de afdeling elektriciteit worden elke week tientallen elektrische circuits gelegd. Daar komt veel koperdraad bij kijken. Maar die wordt na gebruik niet zomaar weggegooid.

Lees meer 1249

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1089

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1381

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1089

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1479

Ruilen maakt mensen rijker

Eind mei stelden de scholen en het CLB van GO! scholengroep Mandel en Leie ruilwinkel ‘SWOP & GO’ voor. Iedereen kan er terecht voor het schenken of ruilen van kinderkledij. Een winkel die iedereen rijker maakt.

Lees meer 852

Al gehoord van het CVO-lied?

4 juli 2016 AD

Volwassenenonderwijs

Het was een fantastisch schooljaar bij GO! CVO Antwerpen. En dat is te zien in de einde(school)jaarsvideo! Geproclameerde cursist Dries De Vis zorgde voor het vrolijke en aanstekelijke CVO-lied.

Lees meer 813

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1489

Doe eens 'parkour' op de speelkoer

Kinderen zijn doorgaans graag in beweging. Toch doen nogal wat kinderen vandaag te weinig aan sport en beweging. Met Parkour wil het Octopusplan dat veranderen. GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde sprong op de kar van Parkour. Gezond & plezant.

Lees meer 783

Klaar voor de arbeidsmarkt

28 juni 2016 AD

Knelpuntberoepen Volwassenenonderwijs

Op 28, 29 en 30 juni behalen zo’n 150 volwassenen hun diploma secundair onderwijs bij GO! CVO Antwerpen. 70 volwassenen mogen hun graduaatsdiploma in ontvangst nemen. Verder worden er ongeveer 400 certificaten Nederlands uitgereikt aan anderstaligen,

Lees meer 861

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 733

Bouw eens een stemmig dorp

In 2014 startten GO! basisschool De Schans / De Luchtballon in Heusden-Zolder en GO! technisch atheneum (KTA1) in Hasselt samen een STEM-project om een cluster van vier dorpen op schaal te bouwen. Samenwerken aan een duurzame en zorgzame wereld.

Lees meer 834

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder