GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
vrijdag 20 september 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

GO! basisschool Kameleon in blijde verwachting!

6 oktober 2010 Basisonderwijs Infrastructuur Kinderopvang
GO! basisschool Kameleon in Maasmechelen opende vrijdag 1 oktober 2010 op het schooldomein een zelfstandig kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 3 jaar. In “De Kleine Kameleon” is er plaats voor een 30-tal kindjes.

Om tegemoet te komen aan de grote vraag naar een degelijke kinderopvang zetten ze in GO! basisschool Kameleon in Maasmechelen in samenwerking met “Kind & Gezin” de schouders onder een kinderdagverblijf op de site van de school zelf. Het kinderdagverblijf werkt trouwens nauw samen met de kleuterafdeling van de basisschool als voorbereiding op het samen spelen en samen leren dat in de basisschool later voluit aan bod komt.

Mooi nieuw meubilair en speelgoed en een aangename en veilige buitenruimte voor de ukkies zorgen voor een echt speelparadijs. De kleintjes hebben zo een eigen voortuin waarin ze kunnen spelen, afgezonderd van de andere leerlingen. “Veiligheid, hygiëne en geborgenheid vormen de belangrijkste pijlers van dit nieuwe project”, zegt Linde Verstappen, directeur van basisschool Kameleon.

In de bestaande schoolgebouwen werden tijdens de zomervakantie 4 klassen en een sanitaire ruimte omgebouwd tot een echt professioneel kinderdagpaleis. Met een eigen kinderdagverblijf willen ze de ouders een extra service bieden in de Kameleon in Maasmechelen.

De werking van het kinderdagverblijf en de school zullen op elkaar afgestemd worden. De band met de school willen ze immers benadrukken. In het nieuwe kinderdagverblijf zal tevens hetzelfde pedagogisch project gevolgd worden als in basisschool Kameleon. De kinderverzorgsters zullen bijgevolg meer doen dan luiers verversen en eten geven. De bedoeling is dat ze ook voorbereidende educatieve spelletjes met de kinderen spelen. Directeur Linde Verstappen nodigt jonge en toekomstige ouders alvast uit om een kijkje te gaan nemen in “De Kleine Kameleon”.

Het kinderdagverblijf is tijdens de weekdagen open van 7u00 tot 18u15.

U kunt uw kindje inschrijven
via e-mail: dekleinekameleon@scholengroep14.be of
via de telefoon: 089/76 42 28.


Lees ook

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1090

Kinderopvang duurder maken zorgt voor lagere onderwijskansen

Het GO!, KOV en OVSG vragen de Vlaamse Regering rekening te houden met de gevolgen van een wijziging van het PWA-stelsel. Deze mag niet resulteren in een verhoging van de kostprijs voor de opvang en van een daling van de kwaliteit ervan.

Lees meer 918

Apple valt niet ver van Boom

8 september 2016

Basisonderwijs ICT

Wie de technologische hoogmissen van onze wereld volgt mocht gisteren 7/9 de presentatie van de nieuwste Apple iPhone in wereldpremière niet missen. Attente toeschouwers konden daarop zien dat de technologiereus ook GO! basisschool Boom Park weet liggen.

Lees meer 1801

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1479

Il Premio del Pubblico per la Piuma

Dat ze zichzelf al tot in de finale van het internationale CIAK junior filmfestival in Italië geregisseerd hadden, gaven we al eerder mee, maar nu wint GO! freinetschool De Pluim in Hoboken met hun film 'The Box' ook nog de publieksprijs. Complimenti!

Lees meer 832

Leren van elkaar

Voor de 3e keer op rij organiseerde GO! scholengroep Brussel zijn tweejaarlijkse studiedag voor alle leerkrachten van zijn basisonderwijs. Zo'n 800 leerkrachten waren ingeschreven om in meer dan 30 workshops op vijf locaties ervaringen uit te wisselen.

Lees meer 865

De waarheid boven water: de nieuwe leerlijn zwemmen van het GO!

19 augustus 2015

Basisonderwijs Leerplannen

Op 17/8 werd een item in het VTM-nieuws gewijd aan de nieuwe leerlijn zwemmen voor het basisonderwijs van het GO!. Dat de nieuwe leerlijn zwemmen stopt bij ‘leren overleven’ en dat een zwemslag pas vanaf 10 jaar aangeleerd wordt klopt absoluut niet.

Lees meer 2443

School met dansvoetjes

1 juni 2015

Capaciteit Infrastructuur

GO! basisschool De Springplank in Brugge heeft er een gloednieuw gedeelte bij. En niet zomaar het eerste het beste. De nieuwbouw won zopas de vierjaarlijkse Prijs voor Architectuur West-Vlaanderen onder meer vanwege zijn gracieuze dansbeweging.

Lees meer 1160

GO! vraagt eerlijkheid in debat over problematiek scholenbouw

30 april 2015

Infrastructuur Nieuwbouw

Afgevaardigd bestuurder van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Raymonda Verdyck noemt de uitspraken van Lieven Boeve over de verdeling van middelen voor capaciteitsuitbreiding onheus en onjuist.

Lees meer 1754

Samen dromen waarmaken in 2015

Raymonda wenst jullie het allerbeste voor het nieuwe jaar. Dit keer van bij een gloednieuwe boomhut op het terrein van GO! freinetschool De Tandem in Sint-Kruis. In 2014 nog een droom van de kinderen, nu klaar om straks tussen het loof te ontluiken.

Lees meer 1502

Tijdelijk Pietenhotel geopend

5 december 2014

Basisonderwijs Evenementen Kleuters

Toen Sinterklaas vroeg of ze in GO! basisschool Lyceum in Mechelen een slaapplaats hadden voor zijn Zwarte Pieten konden ze er geen neen zeggen. Maar de logés vroegen wel wat aandacht. De kleuters van de school gingen daar echter maar al te graag op in.

Lees meer 1389

Een les met een rare kronkel

Lesgeven is veel dingen ineen, maar vooral gevat inspelen op de kansen die zich voordoen. In klas 5a van juf Riet in GO! basisschool atheneum Dendermonde groeide uit een klassikale dt-oefening een freeky videoclip met hier en daar een raar gespeld woord.

Lees meer 1925

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder