GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
vrijdag 20 september 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

GO! IVO Brugge heeft een ka(m)p(i)oen in huis

7 september 2011 Evenementen GO! internationaal ICT Volwassenenonderwijs
In Parijs vond tijdens de waterige julimaand het tweejaarlijks Intersteno wereldcongres plaats. Via 3 geslaagde deelnames (o.a. in professionele tekstverwerking) nestelde leerkracht Andy Gevaert van GO! CVO Brugge zich in de lijst van de wereldtop 50.

In Parijs vond tijdens de niet heel zomers aanvoelende julimaand het tweejaarlijks Intersteno wereldcongres plaats. Via 3 geslaagde deelnames (o.a. in professionele tekstverwerking) nestelde leerkracht Andy Gevaert zich in de lijst van de wereldtop 50.

"Professionele internationale lezingen, wereldkampioenschappen in diverse disciplines (o.m. sneltypen) en boeiende contacten zijn de traditionele ingrediënten op zo'n wereldcongres", zo vertelt ons Andy Gevaert die zichzelf een plaats in de wereldtop bijeen werkte. "Opmerkelijk hierbij is dat heel wat Vlamingen zich op deze 48e bijeenkomst konden plaatsen op de wereldranglijst", vindt de leerkracht bedrijfsbeheer, die tevens ook leerkracht is in GO! Maerlant Middenschool Blankenberge.

"Tijdens het WK tekstproductie moet je gedurende 30 minuten een doorlopende tekst op snelheid overtypen, met zo weinig mogelijk fouten. In de categorie 'Pupils' ging de veertienjarige Axel Moerman uit Waregem met een gouden medaille lopen. Het is de eerste keer dat België zich zo hoog kon plaatsen. Ook het WK tekstcorrectie leverde Vlaamse successen op." Andy kon zich daar plaatsen in de categorie 'Seniors'.

"Vooral het WK professionele tekstverwerking leverde verrassingen op." Andy werd daar zeventiende in de categorie 'Seniors'. "Het professionaliseringsbeleid dat in CVO IVO Brugge gevoerd wordt, heeft hiertoe ongetwijfeld een steentje bijgedragen." Op de 'Combination List', de lijst die zowat de wereldtop voorstelt, vinden we voortaan Andy Gevaert terug, met dank aan zijn geslaagde deelnames in 3 wedstrijden.

"Het wordt nu vooral uitkijken naar 2013", besluit Andy. "Het 49ste Intersteno wereldcongres wordt dan in Gent georganiseerd. De vorige editie in België dateert van 1991. In 2015 zou New York in aanmerking komen".Lees ook

Na Fins en Chinees nu ook Arabisch

Wie zijn kind Arabisch wil leren lezen en schrijven, kon bij ons tot voor kort haast uitsluitend terecht in een Koranschool. Voortaan bieden de VUB en GO! scholengroep Brussel ook een alternatief aan waarin de taal op een speelse manier centraal staat.

Lees meer 1381

Apple valt niet ver van Boom

8 september 2016

Basisonderwijs ICT

Wie de technologische hoogmissen van onze wereld volgt mocht gisteren 7/9 de presentatie van de nieuwste Apple iPhone in wereldpremière niet missen. Attente toeschouwers konden daarop zien dat de technologiereus ook GO! basisschool Boom Park weet liggen.

Lees meer 1801

Al gehoord van het CVO-lied?

4 juli 2016 AD

Volwassenenonderwijs

Het was een fantastisch schooljaar bij GO! CVO Antwerpen. En dat is te zien in de einde(school)jaarsvideo! Geproclameerde cursist Dries De Vis zorgde voor het vrolijke en aanstekelijke CVO-lied.

Lees meer 817

Klaar voor de arbeidsmarkt

28 juni 2016 AD

Knelpuntberoepen Volwassenenonderwijs

Op 28, 29 en 30 juni behalen zo’n 150 volwassenen hun diploma secundair onderwijs bij GO! CVO Antwerpen. 70 volwassenen mogen hun graduaatsdiploma in ontvangst nemen. Verder worden er ongeveer 400 certificaten Nederlands uitgereikt aan anderstaligen,

Lees meer 861

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 734

Brexit of geen Brexit, die stage naar London is binnen!

Het GO! atheneum Zelzate heeft groen licht te pakken voor een Europese stage in Londen. Wat de Britse kiezer straks ook beslist, dat taalbad en die werkervaring in een van de meest dynamische steden ter wereld kan het 6e uit Zelzate niet meer ontglippen.

Lees meer 923

De kracht van passie voor het vak

De sterkte van onderwijs zit 'm voor een flink deel in de leerkracht. Dat blijkt weer maar eens uit de deelname van GO! atheneum Erasmus in Deinze aan de wedstrijd Technologica. De school pakte prijzen 1 en 2. En een hele nieuwe generatie leerlingen in.

Lees meer 1084

Il Premio del Pubblico per la Piuma

Dat ze zichzelf al tot in de finale van het internationale CIAK junior filmfestival in Italië geregisseerd hadden, gaven we al eerder mee, maar nu wint GO! freinetschool De Pluim in Hoboken met hun film 'The Box' ook nog de publieksprijs. Complimenti!

Lees meer 832

Nieuwe hotspot voor onderwijs en bedrijfsexpertise

Als we de vaardigheden willen aanbieden die bedrijven in de eenentwintigste eeuw zoeken, dan moeten we het traditionele schoolconcept durven doorbreken. En dat is precies wat ze in GO! CVO Crescendo in Mechelen doen. Directeur Marleen Mast aan het woord.

Lees meer 853

Geanimeerd 2D-kansverhaal

Het is nooit te laat om het roer om te gooien en je leven een andere richting te geven. Dat bewijst Lisa Wytynck met haar parcours van tweedekansonderwijs, HBO5-opleiding en volwassenonderwijs.

Lees meer 945

Lenige lijven

29 april 2016

Evenementen Sport Topsport

‘t Is nog wachten tot 5 augustus eer ze beginnen, de Olympische Spelen van 2016, maar we weten nu al voor welk team we kunnen supporteren: de Belgische meisjesturnploeg. En op eentje na hebben alle turnsters 1 ding gemeen: GO! atheneum Voskenslaan.

Lees meer 848

Een pluim voor kortfilm

Je hoeft niet te wachten tot Matthias Schoenaerts je komt halen om aan het filmen te gaan. In GO! freinetschool De Pluim zijn ze zelfs al aan hun 1e internationale filmfestival toe. Op 26 mei vliegen de 6e-jaars naar Italië met hun kortfilm 'The Box'.

Lees meer 1286

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder