GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
vrijdag 20 september 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Hoera een boreling! Campus GO! Malle heeft sinds kort een kinderdagverblijf

23 februari 2011 Basisonderwijs Brede open school Kinderopvang
Sinds 3 februari 2011 is Malle een kinderdagverblijf rijker, in de lokalen van GO! Basisschool ’t Park aan de Herentalsebaan.

Sinds 3 februari 2011 is Malle een kinderdagverblijf rijker, in de lokalen van GO! Basisschool ’t Park aan de Herentalsebaan. Tot voor kort was het er muisstil bij momenten, omdat het eerste en toen nog enige kindje in de crèche er dan in dromenland vertoefde. Maar binnenkort is het er één gelach, gebrabbel en getrippel van kaboutervoetjes. Want de crèche heeft heel wat troeven. De speelzaal ziet er hoogst aantrekkelijk uit, de verzorgingsruimte is pico bello, de keuken blinkt alsof Mr. Proper er pas is gepasseerd.

Samenwerking met GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
Michèle Janssens van vzw Dolfijn is de verantwoordelijke kinderdagverblijven voor Beerse en Malle. De vzw werkt voornamelijk op locaties van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Dat is al zo sinds eind jaren ’80 en die samenwerking verloopt vlot. De vzw heeft in de regio Kempen in 5 jaar tijd al zo’n 6 kinderdagverblijven uitgebouwd. Zo zijn er de crèches in Beerse, Arendonk, Geel, Turnhout en Balen. Alle door Kind en Gezin erkend. En nu is dar dus ook Malle bijgekomen. Malle vormt een bijhuis van Beerse omdat het zo kleinschalig is, met een capaciteit van voorlopig slechts 15 kindjes. Maar dat aantal kan nog uitbreiden in de toekomst’, licht Michèle toe.

Geen vreemde omgeving
Niet alleen ouders met kinderen die in GO! Basisschool ‘t Park naar school gaan brengen hun baby hier. Er zijn ook mensen met een eerste kindje die de weg naar kinderopvang Dolfijn hebben gevonden. Als ouders tevreden zijn, ligt het uiteraard een beetje voor de hand dat ze hun kindje, zodra het schoolrijp is, in de basisschool inschrijven. Het grote voordeel is dat ze al kennis hebben gemaakt met de school. En er is ook een nauwe samenwerking met de kleuterjuffen, zodat de kindjes later niet in een nieuwe vreemde omgeving terechtkomen.


Lees ook

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1090

Kinderopvang duurder maken zorgt voor lagere onderwijskansen

Het GO!, KOV en OVSG vragen de Vlaamse Regering rekening te houden met de gevolgen van een wijziging van het PWA-stelsel. Deze mag niet resulteren in een verhoging van de kostprijs voor de opvang en van een daling van de kwaliteit ervan.

Lees meer 918

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1382

Apple valt niet ver van Boom

8 september 2016

Basisonderwijs ICT

Wie de technologische hoogmissen van onze wereld volgt mocht gisteren 7/9 de presentatie van de nieuwste Apple iPhone in wereldpremière niet missen. Attente toeschouwers konden daarop zien dat de technologiereus ook GO! basisschool Boom Park weet liggen.

Lees meer 1801

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1089

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1479

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1490

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 734

Bouw eens een stemmig dorp

In 2014 startten GO! basisschool De Schans / De Luchtballon in Heusden-Zolder en GO! technisch atheneum (KTA1) in Hasselt samen een STEM-project om een cluster van vier dorpen op schaal te bouwen. Samenwerken aan een duurzame en zorgzame wereld.

Lees meer 835

Brexit of geen Brexit, die stage naar London is binnen!

Het GO! atheneum Zelzate heeft groen licht te pakken voor een Europese stage in Londen. Wat de Britse kiezer straks ook beslist, dat taalbad en die werkervaring in een van de meest dynamische steden ter wereld kan het 6e uit Zelzate niet meer ontglippen.

Lees meer 923

Il Premio del Pubblico per la Piuma

Dat ze zichzelf al tot in de finale van het internationale CIAK junior filmfestival in Italië geregisseerd hadden, gaven we al eerder mee, maar nu wint GO! freinetschool De Pluim in Hoboken met hun film 'The Box' ook nog de publieksprijs. Complimenti!

Lees meer 832

Het brede open schoolpark

Een school die goed in z'n vel én de buurt zit, dat straalt af op leerlingen en leerkrachten. Met het Coupurepark in Gent - overdag schoolpark, ’s avonds een park voor buurtbewoners - heeft GO! technisch atheneum (KTA) Mobi een extra troef in huis.

Lees meer 882

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder