GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Met de juf naar dromenland

GO! basisschool atheneum Keerbergen start met een slaapklasje voor kindjes uit de eerste kleuterklas. "Dat kwam er op vraag van de ouders", zegt directeur An Schotte. In de slaapklas staan 10 bedjes.

GO! basisschool atheneum Keerbergen start nieuwe schooljaar met slaapklasje voor allerkleinsten

MET DE JUF NAAR DROMENLAND
GO! basisschool atheneum Keerbergen heeft per 1 september een slaapklasje voor kindjes uit de eerste kleuterklas. "Dat kwam er op vraag van de ouders", zegt directrice An Schotte. Tevens is er voor de kleuters een nieuw buitenspeeltuig geïnstalleerd: een vrachtwagen in hout bestaande uit drie aanhangwagens.

Op vraag van de ouders en de kleuterjuffen van de eerste kleuterklas besloot directrice An Schotte om een speciaal lokaaltje in te richten als slaapklasje. "Het is vaak moeilijk voor de allerkleinsten om voortdurend alert te blijven. Je ziet soms echt de concentratie verminderen. Dan is het nodig om ze eventjes te laten rusten of slapen."

In de slaapklas staan 10 bedjes. Kinderen van 2,5 tot 3 jaar kunnen er eventjes verpozen als zij het moeilijk hebben om de activiteiten te volgen. "In de praktijk zal er vooral na het middagmaal een dutje worden gedaan. De ervaring leert dat de meeste peuters – na de actieve middagspeeltijd – het dan wat moeilijk krijgen. Zeker nu ze zich ook nog eens kunnen uitleven op een spiksplinternieuwe vrachtwagen", lacht An Schotte, directeur van GO! basisschool atheneum Keerbergen.

De kleuters slapen niet zonder toezicht in het slaapklasje. "Een kinderverzorgster waakt over het welzijn van de kleintjes."

Voor meer informatie

Sandra van Maurik
Communicatiecoördinator GO! scholengroep 5
(Mechelen, Heist-op-den-Berg, Keerbergen)
Tel: 015/50 41 83 - E-mail: sandra.vanmaurik@sgr5.be

GO! basisschool atheneum Keerbergen telt 530 leerlingen. Iedereen kan zich inschrijven in de kleuterklassen of in de lagere school. Er zijn geen wachtlijsten.

Basisschool Atheneum Keerbergen is een school van Scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 11.900 leerlingen, 2000 cursisten avondonderwijs en 34 instellingen één van de grootste scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! Onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is mevrouw Linda Van Achter.

Het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap - de nieuwe benaming voor het vroegere Gemeenschapsonderwijs - streeft naar maximale, gelijke onderwijskansen. Elke persoon is een unieke persoonlijkheid met specifieke interesses en ambities en moet zich intellectueel en creatief kunnen ontplooien. Onze 700 scholen maken hier werk van voor om en bij de 300.000 leerlingen en cursisten.

Werken aan de ontwikkeling van elke persoonlijkheid, aan harmonie in diversiteit en aan verantwoordelijkheid ten aanzien van anderen is het doel waarvoor 32.000 medewerkers zich dagelijks engageren.

Het GO! (spreek uit "gee oo") vormt verdraagzame, respectvolle, positief kritische, mondige, verantwoordelijke, geëngageerde, creatieve, zelfstandige, sociale en leergierige persoonlijkheden.


Lees ook

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1111

Onderwijs, niet de oplossing voor armoede maar wel een hefboom voor emancipatie

Onderwijs is geen toverstaf die maatschappelijke ongelijkheid de wereld uit kan helpen of armoede zal oplossen. Wat we wel moeten doen in onze scholen is ervoor zorgen dat élk kind maximale ontwikkelingskansen krijgt, ongeacht zijn of haar achtergrond.

Lees meer 1640

Kinderopvang duurder maken zorgt voor lagere onderwijskansen

Het GO!, KOV en OVSG vragen de Vlaamse Regering rekening te houden met de gevolgen van een wijziging van het PWA-stelsel. Deze mag niet resulteren in een verhoging van de kostprijs voor de opvang en van een daling van de kwaliteit ervan.

Lees meer 934

Het GO! blijft groeien

23 september 2016

Pedagogisch project

Het GO! telt vandaag 197.482 leerlingen. Dat zijn er 3.752 meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit de spoedtelling die jaarlijks plaatsvindt op de derde dag van het schooljaar.

Lees meer 10941

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1650

Apple valt niet ver van Boom

8 september 2016

Basisonderwijs ICT

Wie de technologische hoogmissen van onze wereld volgt mocht gisteren 7/9 de presentatie van de nieuwste Apple iPhone in wereldpremière niet missen. Attente toeschouwers konden daarop zien dat de technologiereus ook GO! basisschool Boom Park weet liggen.

Lees meer 1820

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1107

Naar een transparante, duidelijke en werkbare opdracht in het onderwijs

Binnenkort start de tweede fase van de besprekingen van de loopbaan in het onderwijs. In voorbereiding hierop schreven het KOV, OVSG, POV en het GO! een gezamenlijk standpunt.

Lees meer 1081

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1498

Ruilen maakt mensen rijker

Eind mei stelden de scholen en het CLB van GO! scholengroep Mandel en Leie ruilwinkel ‘SWOP & GO’ voor. Iedereen kan er terecht voor het schenken of ruilen van kinderkledij. Een winkel die iedereen rijker maakt.

Lees meer 875

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1513

Doe eens 'parkour' op de speelkoer

Kinderen zijn doorgaans graag in beweging. Toch doen nogal wat kinderen vandaag te weinig aan sport en beweging. Met Parkour wil het Octopusplan dat veranderen. GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde sprong op de kar van Parkour. Gezond & plezant.

Lees meer 806

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder