GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

GO! basisschool Oostende centrum wordt De Groeiboom

Het nieuwe schooljaar startte wel heel bijzonder voor de mensen van GO! basisschool Oostende centrum. Sinds 1/9/09 zitten ze immers op een andere locatie en vanaf nu heet de school GO! basisschool De Groeiboom Oostende.

Op 1 september 2009 gingen ze van start in het vernieuwde gebouw gelegen in de Serruyslaan in Oostende. Naast de gewoonlijke drukte die sowieso gepaard gaat met het begin van een nieuw schooljaar was er dit jaar ook een aangename zenuwachtigheid naar aanleiding van de intrek in de nieuwe locatie. Een extra reden om het feestelijk te maken.

De wortels van GO! basisschool De Groeiboom Oostende steken eigenlijk in Basisschool Oostende Centrum in de grond. In de Poststraat. Maar na een zeer grondige renovatie van een gebouw in de Serruyslaan groeit de boom daar nu verder.
De school beschikt er nu over 4 kleuterklassen, 6 lagere klassen, 2 refters, een slaapzaal, een computerklas en 2 turnzalen.

De school maakt gebruik van deze verhuis om zijn naam aan te passen aan zijn ligging en zijn inhoud. Voortaan heet de school dus GO! basisschool De groeiboom gelegen aan de Serruyslaan 28 in het voormalig Lyceum.

Het gebouw voldoet aan de nieuwe ventilatienorm waardoor er permanente luchtverversing is in de klassen.

De school heeft er ook voor gekozen om in alle klassen interactieve borden te plaatsen om de kinderen het hoogste pedagogische comfort te bieden.

Kortom een gebeurtenis die niet onopgemerkt voorbij kon gaan. Met gepaste plechtigheid werd de nieuwe locatie geopend. De feeststrik werd door Oostends schepen van onderwijs mevr. Lessafre doorgeknipt.

’s Avonds stond er een groots feest op het programma met toespraken en natuurlijk ook een drankje en hapje.


Voor meer informatie

Werner Ryckaert
directeur
GO! basisschool De Groeiboom
tel: 059 70 89 30
fax: 059 50 11 52
directeur@degroeiboom.be

nog even: www.postschool.be

en voortaan ook: www.degroeiboom.be


Lees ook

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1111

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1401

Apple valt niet ver van Boom

8 september 2016

Basisonderwijs ICT

Wie de technologische hoogmissen van onze wereld volgt mocht gisteren 7/9 de presentatie van de nieuwste Apple iPhone in wereldpremière niet missen. Attente toeschouwers konden daarop zien dat de technologiereus ook GO! basisschool Boom Park weet liggen.

Lees meer 1820

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1107

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1498

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1513

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 755

Bouw eens een stemmig dorp

In 2014 startten GO! basisschool De Schans / De Luchtballon in Heusden-Zolder en GO! technisch atheneum (KTA1) in Hasselt samen een STEM-project om een cluster van vier dorpen op schaal te bouwen. Samenwerken aan een duurzame en zorgzame wereld.

Lees meer 855

Brexit of geen Brexit, die stage naar London is binnen!

Het GO! atheneum Zelzate heeft groen licht te pakken voor een Europese stage in Londen. Wat de Britse kiezer straks ook beslist, dat taalbad en die werkervaring in een van de meest dynamische steden ter wereld kan het 6e uit Zelzate niet meer ontglippen.

Lees meer 943

De kracht van passie voor het vak

De sterkte van onderwijs zit 'm voor een flink deel in de leerkracht. Dat blijkt weer maar eens uit de deelname van GO! atheneum Erasmus in Deinze aan de wedstrijd Technologica. De school pakte prijzen 1 en 2. En een hele nieuwe generatie leerlingen in.

Lees meer 1104

Il Premio del Pubblico per la Piuma

Dat ze zichzelf al tot in de finale van het internationale CIAK junior filmfestival in Italië geregisseerd hadden, gaven we al eerder mee, maar nu wint GO! freinetschool De Pluim in Hoboken met hun film 'The Box' ook nog de publieksprijs. Complimenti!

Lees meer 852

Het brede open schoolpark

Een school die goed in z'n vel én de buurt zit, dat straalt af op leerlingen en leerkrachten. Met het Coupurepark in Gent - overdag schoolpark, ’s avonds een park voor buurtbewoners - heeft GO! technisch atheneum (KTA) Mobi een extra troef in huis.

Lees meer 899

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder