GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Officiële opening van het lokaal van de leerlingenraad en het vernieuwde open-leercentrum op Campus D’Hek

Vrijdag 25/9/2009 was een bijzondere dag voor directie, personeelsleden en leerlingen van GO! atheneum D'Hek Landen. Na lang zwoegen en zweten werd het lokaal van de leerlingenraad en het volledig vernieuwde open-leercentrum officiëel geopend.

De leerlingen van de leerlingenraad van het GO! atheneum D'Hek Landen waren al een hele tijd op zoek naar een lokaal dat dienst kon doen als vergaderruimte voor de leerlingenraad en als ontspannings- en studeerruimte voor de laatstejaars. Mevrouw Houben, directeur van het Koninklijk Atheneum zette begin vorig jaar het licht op groen: de leerlingen kregen een lokaal dat tot dan dienst deed als bergruimte. Zij gingen onmiddellijk over tot actie. De vloer werd hersteld, muren kregen een frisse kleur, ramen werden opgelapt en de ruimte werd knus ingericht.

Op 25 september werd 't Kot officieel geopend door de heer Gino Debroux , schepen van jeugd van de stad Landen. Ter gelegenheid van deze opening boden de leerlingen aan alle genodigden een alcoholvrije cocktail aan. Bovendien opende op diezelfde avond de voorzitter van de Raad GO!, Eddy Baldewijns, ook plechtig het vernieuwde open-leercentrum in de school zelf.

       
 officiële opening 't Kot      mooi en knus

De herinrichting van de polyvalente ruimte was mee het resultaat van een grootschalige enquête over het welbevinden waar leerlingen, ouders en leerkrachten van GO! atheneum D'Hek Landen vorig schooljaar aan hebben meegewerkt. Uit deze enquête bleek immers dat leerlingen veel belang hechten aan de staat van schoolgebouwen en lokalen. Dit was voor de directie de onmiddellijke aanleiding om de polyvalente ruimte in een nieuw kleedje te steken. De realisatie van dit project past daarenboven perfect binnen het Algemeen Strategisch Plan van het GO! onderwijs van de Vlaamse gemeenschap.

De vleugel waarin de polyvalente ruimte zich bevindt werd 28 jaar geleden in gebruik genomen en diende sinds 1981 voor verschillende zaken. Sinds enkele jaren doet de zaal dienst als open-leercentrum waar leerlingen van het eerste tot het zevende jaar terecht kunnen tijdens ruimte-uren, vervanguren, tijdens de middagpauze en voor of na schooltijd.

       
 vlijmscherpe opening polyvalente ruimte      de open-leeromgeving vond onderdak

De afgelopen zomervakantie werd er hard gewerkt om de polyvalente ruimte zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken voor de leerlingen. Maar er werd ook gedacht aan de leerkrachten: zij krijgen in deze ruimte de mogelijkheid om nieuwe onderwijsmethodes vlot toe te passen.

Mevrouw Elke Ceuleers, directeur van GO! middenschool D'Hek Landen licht toe: tijdens de ruimte-uren werken we in het open-leercentrum volgens het systeem van Begeleid Zelfstandig Leren in de leereilanden. In onze huidige maatschappij is het belangrijk dat jongeren keuzes leren maken en deze keuzes ook kunnen verantwoorden. Zo kiezen ze in het open-leercentrum een bepaald eiland: video-eiland, leeseiland, computereiland, groepseiland of studeereiland.

Elke Ceuleers en haar collega directeur Katrien Houben zijn ontzettend fier op deze ruimte die ze dankzij de financiële steun van scholengroep 11 en de vriendenkring hebben kunnen realiseren.

Voor meer informatie

Yoko Heylesonne
communicatieverantwoordelijke GO! atheneum D'Hek Landen
Tiensestraat 57
3400 Landen
011/88 13 74
secretariaat.kamslanden@scarlet.be


Lees ook

Strippen voor duurzaamheid

Duurzaam én sexy? In GO! technisch atheneum Gitbo Keerbergen zijn ze het allebei. In de afdeling elektriciteit worden elke week tientallen elektrische circuits gelegd. Daar komt veel koperdraad bij kijken. Maar die wordt na gebruik niet zomaar weggegooid.

Lees meer 1278

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1111

Na Fins en Chinees nu ook Arabisch

Wie zijn kind Arabisch wil leren lezen en schrijven, kon bij ons tot voor kort haast uitsluitend terecht in een Koranschool. Voortaan bieden de VUB en GO! scholengroep Brussel ook een alternatief aan waarin de taal op een speelse manier centraal staat.

Lees meer 1413

Onderwijs, niet de oplossing voor armoede maar wel een hefboom voor emancipatie

Onderwijs is geen toverstaf die maatschappelijke ongelijkheid de wereld uit kan helpen of armoede zal oplossen. Wat we wel moeten doen in onze scholen is ervoor zorgen dat élk kind maximale ontwikkelingskansen krijgt, ongeacht zijn of haar achtergrond.

Lees meer 1640

Kinderopvang duurder maken zorgt voor lagere onderwijskansen

Het GO!, KOV en OVSG vragen de Vlaamse Regering rekening te houden met de gevolgen van een wijziging van het PWA-stelsel. Deze mag niet resulteren in een verhoging van de kostprijs voor de opvang en van een daling van de kwaliteit ervan.

Lees meer 934

Het GO! blijft groeien

23 september 2016

Pedagogisch project

Het GO! telt vandaag 197.482 leerlingen. Dat zijn er 3.752 meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit de spoedtelling die jaarlijks plaatsvindt op de derde dag van het schooljaar.

Lees meer 10941

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1650

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1401

Apple valt niet ver van Boom

8 september 2016

Basisonderwijs ICT

Wie de technologische hoogmissen van onze wereld volgt mocht gisteren 7/9 de presentatie van de nieuwste Apple iPhone in wereldpremière niet missen. Attente toeschouwers konden daarop zien dat de technologiereus ook GO! basisschool Boom Park weet liggen.

Lees meer 1820

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1107

Naar een transparante, duidelijke en werkbare opdracht in het onderwijs

Binnenkort start de tweede fase van de besprekingen van de loopbaan in het onderwijs. In voorbereiding hierop schreven het KOV, OVSG, POV en het GO! een gezamenlijk standpunt.

Lees meer 1081

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1498

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder