GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Nieuw gebouw Middenschool Zwijveke geopend

Op 19/6 nam GO! middenschool Zwijveke Dendermonde plechtig een gloednieuw gebouw in dienst. 140 leerlingen en het personeel van Zwijveke vinden zo een nieuwe thuis in een modern pand met 14 open en lichte klassen.

Vrijdag werd het nieuwe gebouw van GO! middenschool Zwijveke Dendermonde, plechtig in dienst genomen. De 140 leerlingen en het personeel van GO! middenschool Zwijveke Dendermonde vinden zo een nieuwe thuis in een modern pand met veertien open en lichte klassen, waarvan er tien uitgerust zijn met digiborden.

De infrastructuur paalt aan het GO! middenschool Zwijveke Dendermonde op de campus van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap aan de Zuidlaan en de Begijnhoflaan, en Jan Ruijgers, directeur van het Zwijveke, sprak in zijn openingsspeech dan ook de hoop uit dat de twee scholen één sterk geheel zouden vormen. Hij wil het technisch onderwijs verder uitbouwen en promoten.

‘Het technisch diploma secundair onderwijs wordt al jaren onderschat’, aldus Ruijgers. ‘Met de huidige economische vooruitzichten binnen Europa is er echter een grote vraag naar hoog gekwalificeerd personeel, naar mensen met een opleiding elektromechanica in de harde sector, naar mensen met opleiding sociaal technische wetenschappen of informaticabeheer in de zachte sector'.

Die opleidingen worden door het GO! middenschool Zwijveke Dendermonde aangeboden, maar de grote uitdaging is dat nog meer bekend te maken. Daarom vroeg de directeur ook aan Dirk Ferlin, diensthoofd infrastructuur GO! Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap, die bij de opening aanwezig was, om dringend werk te maken van de bouw van nieuwe werkhuizen van de harde sector (metaal, elektriciteit en hout) aan de Begijnhoflaan. Zolang die er niet zijn, moet de middenschool immers de oude werkhuizen in de Zwijvickstraat blijven gebruiken.

Voor meer informatie

Jan Ruijgers
directeur GO! middenschool Zwijveke Dendermonde
Begijnhoflaan 1
9200 Dendermonde
0486/45 60 29


Lees ook

Strippen voor duurzaamheid

Duurzaam én sexy? In GO! technisch atheneum Gitbo Keerbergen zijn ze het allebei. In de afdeling elektriciteit worden elke week tientallen elektrische circuits gelegd. Daar komt veel koperdraad bij kijken. Maar die wordt na gebruik niet zomaar weggegooid.

Lees meer 1278

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1112

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1402

Apple valt niet ver van Boom

8 september 2016

Basisonderwijs ICT

Wie de technologische hoogmissen van onze wereld volgt mocht gisteren 7/9 de presentatie van de nieuwste Apple iPhone in wereldpremière niet missen. Attente toeschouwers konden daarop zien dat de technologiereus ook GO! basisschool Boom Park weet liggen.

Lees meer 1820

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1499

Bouw eens een stemmig dorp

In 2014 startten GO! basisschool De Schans / De Luchtballon in Heusden-Zolder en GO! technisch atheneum (KTA1) in Hasselt samen een STEM-project om een cluster van vier dorpen op schaal te bouwen. Samenwerken aan een duurzame en zorgzame wereld.

Lees meer 855

De kracht van passie voor het vak

De sterkte van onderwijs zit 'm voor een flink deel in de leerkracht. Dat blijkt weer maar eens uit de deelname van GO! atheneum Erasmus in Deinze aan de wedstrijd Technologica. De school pakte prijzen 1 en 2. En een hele nieuwe generatie leerlingen in.

Lees meer 1104

Het brede open schoolpark

Een school die goed in z'n vel én de buurt zit, dat straalt af op leerlingen en leerkrachten. Met het Coupurepark in Gent - overdag schoolpark, ’s avonds een park voor buurtbewoners - heeft GO! technisch atheneum (KTA) Mobi een extra troef in huis.

Lees meer 899

Volgend jaar verder studeren? Nu informeren!

Vrijdag 22/1 trokken alle zesdejaars van GO! atheneum Dendermonde naar de SID-in in Gent. Op deze studie-informatiebeurs verzamelden ze informatie over de studierichtingen hoger onderwijs van hun interesse. Kwestie van vooruitkijken met kennis van zaken.

Lees meer 711

Busleyden Atheneum in Mechelen doet mee aan de Dag van de Wetenschap

Campus Pitzemburg van het Busleyden Atheneum in Mechelen doet mee aan de Dag van de Wetenschap op zondag 22 november. “Onze proefjes en demo’s zijn gericht op kinderen van tien tot twaalf jaar die wild van wetenschap en techniek zijn."

Lees meer 1101

Groot worden in kunst, techniek, topsport en wetenschap

Een school die groeit als kool. Dat is het GO! technisch atheneum Brugge. Dit schooljaar komt het aantal leerlingen er boven de 1600 uit. Het resultaat van een doordachte aanpak van een deskundig en gemotiveerd schoolteam en een sterk pedagogisch project.

Lees meer 1834

Journalistiek uit eerste hand

Doorgaans brengt hij voor tv verslag uit over wat er gebeurt op plekken in de wereld waar het er hard aan toe gaat, maar op 28 mei maakte journalist Robin Ramaekers tijd vrij voor de 3e-graads van GO! atheneum Willebroek en trok er een blik wereld open.

Lees meer 1195

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder