GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Nieuw openleercentrum voor Middenschool en Atheneum Zwinstede

Het nieuwe openleercentrum van GO! middenschool en atheneum Zwinstede is een grote, stille ruimte waarin leerlingen een unieke kans krijgen om zelfstandig te werken aan een vooraf goed afgebakende taak.

Op vrijdag 2 oktober 2009 werd het nieuwe openleercentrum van GO! middenschool en atheneum Zwinstede plechtig geopend door dhr. Philip Vanhaverbeke (algemeen directeur Scholengroep Brugge-Oostkust) in aanwezigheid van leraren, directie en pers.

"We zijn er ons van bewust dat niet iedereen thuis over de nodige soft- en hardware beschikt. Ook een internetaansluiting is niet voor al onze leerlingen een evidentie" aldus Patrick Caestecker, directeur MS en KA. "Vandaar dat we als school gestart zijn met een OLC zodat wij onze leerlingen reeds vanaf de eerste graad met de actuele mogelijkheden van ICT verstandig leren omgaan. Het is dus niet de bedoeling dat onze leerlingen enkel kopiëren wat ze op het Internet vinden maar ook kritisch leren omgaan met de informatie die ze vinden."

Onze nieuwe OLC is een grote, stille ruimte waarin leerlingen een unieke kans krijgen om zelfstandig te werken aan een vooraf goed afgebakende taak. Het lokaal is uitgerust met 17 computers met internetverbinding die in het servergestuurd schoolnetwerk geplaatst zijn.

Daarnaast zijn er kranten, naslagwerken, werktafels, mediatheek, het digitaal leerplatform Smartschool, dvd's en dataprojectie, printers, enz… ter beschikking.

Dit lokaal is gedurende de lesuren toegankelijk voor alle klassen van middenschool en atheneum.

Zowat alle vakken komen daarvoor in aanmerking: van Nederlands over wiskunde en wetenschappen tot geschiedenis en PAV.

Ook buiten de lesuren kunnen leerlingen en leerkrachten in het OLC komen werken. Voor individuele zoek- of andere opdrachten of het zelfstandig inoefenen van softwarepakketten kan men hier steeds terecht.


Voor meer informatie

Nancy De Nys
opvoeder  GO! middenschool en atheneum Zwinstede
Scholengroep 25
nancy.denys@skynet.be
050/63 17 75

 


Lees ook

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1112

Na Fins en Chinees nu ook Arabisch

Wie zijn kind Arabisch wil leren lezen en schrijven, kon bij ons tot voor kort haast uitsluitend terecht in een Koranschool. Voortaan bieden de VUB en GO! scholengroep Brussel ook een alternatief aan waarin de taal op een speelse manier centraal staat.

Lees meer 1413

Onderwijs, niet de oplossing voor armoede maar wel een hefboom voor emancipatie

Onderwijs is geen toverstaf die maatschappelijke ongelijkheid de wereld uit kan helpen of armoede zal oplossen. Wat we wel moeten doen in onze scholen is ervoor zorgen dat élk kind maximale ontwikkelingskansen krijgt, ongeacht zijn of haar achtergrond.

Lees meer 1640

Kinderopvang duurder maken zorgt voor lagere onderwijskansen

Het GO!, KOV en OVSG vragen de Vlaamse Regering rekening te houden met de gevolgen van een wijziging van het PWA-stelsel. Deze mag niet resulteren in een verhoging van de kostprijs voor de opvang en van een daling van de kwaliteit ervan.

Lees meer 934

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1402

Apple valt niet ver van Boom

8 september 2016

Basisonderwijs ICT

Wie de technologische hoogmissen van onze wereld volgt mocht gisteren 7/9 de presentatie van de nieuwste Apple iPhone in wereldpremière niet missen. Attente toeschouwers konden daarop zien dat de technologiereus ook GO! basisschool Boom Park weet liggen.

Lees meer 1820

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1108

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1499

Ruilen maakt mensen rijker

Eind mei stelden de scholen en het CLB van GO! scholengroep Mandel en Leie ruilwinkel ‘SWOP & GO’ voor. Iedereen kan er terecht voor het schenken of ruilen van kinderkledij. Een winkel die iedereen rijker maakt.

Lees meer 875

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1513

Papa’s laten hun spierballen zien

Als het aankomt op het opnemen van de zorgtaken in het gezin nemen mama’s vaak nog het grootste deel voor hun rekening. Door papa’s exclusief te betrekken in de schoolactiviteiten doet GO! basisschool Stadpark zijn duit in het zakje om dat bij te sturen.

Lees meer 986

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 755

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder