GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Vernieuwde sportaccommodatie in Atheneum Vijverhof

In het GO! atheneum 2 Vijverhof Sint-Michiels is sport weer een feest. De school wist een in onbruik geraakt deel van de site helemaal op te knappen tot een moderne en polyvalente sportaccommodatie.

Twee jaar geleden stonden op de plaats waar nu de grote nieuwe sportvelden liggen, nog een vijftal onbruikbaar geworden paviljoenen uit de jaren zestig.

Daartussen bevond zich een speelplaats, die op verschillende plaatsen verzakt was. Het verderop gelegen bestaande sportterrein was eveneens onbruikbaar geworden door scheuren in de bodembedekking. Niet meer veilig.

Daarom besloten ze in Brugge om de buitensportaccommodatie van het GO! atheneum 2 Vijverhof Sint-Michiels grondig te renoveren. Eerst werden de oude paviljoenen afgebroken. Daarna werden de funderingen verwijderd. Tijdens de zomermaanden van 2009 werd de nieuwe deklaag in KVS gegoten en in de slotfase werden de belijningen aangebracht.

Het resultaat mag vast en zeker gezien worden. Het grote multifunctionele sportveld bevat de belijningen voor 1 basketbalveld, 1 volleybalveld, 1 tennisterrein, 1 minivoetbalveld, 1 handbalveld en 6 badmintonvelden. Het andere L-vormige sportterrein, dat de verbinding vormt met de Freinetafdeling 'de Meander', biedt ruimte aan 2 basket- en 2 volleybalvelden.

De palen en de netten voor al deze sporten zijn grotendeels al aangekocht en zullen in de komende maanden geplaatst worden.

Met deze sportaccommodatie kan de school moeiteloos voldoen aan de eindtermen LO. Bovendien opent deze accommodatie mogelijkheden voor woensdagmiddag-sport, voor tornooien en voor het invoeren van een optie sport in al de leerjaren.

Het GO! atheneum 2 Vijverhof Sint-Michiels is heel blij met deze nieuwe sportterreinen. Het is een  grote investering geweest waarbij de school financieel stevig ondersteund werd door de GO! scholengroep Brugge-Oostkust,.

De school is ontzettend tevreden over deze renovatie. Ongetwijfeld zorgt ze voor een flinke duw in de rug voor haar verder groei.

Eind september kwam de Algemeen Directeur, dhr. Vanhaverbeke, in aanwezigheid van het Brugse schepencollege de sportaccommodatie officieel inhuldigen. Sympathisanten en oud-leerlingen van de school werden uitgenodigd voor de feestelijke opening met receptie en barbecue. Leerlingen speelden daarna de sportaccommodatie 'plechtig' in.

Voor meer informatie

Guido Ooghe
GO! atheneum 2 Vijverhof Sint-Michiels
Vijverhoflaan 13
8200 Sint-Michiels
Tel: 050 38 47 85
Fax: 050 38 47 37
E-mail: ka2.sint-michiels@g-o.be
www.kavijverhof.be


Lees ook

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1111

Tafeltennisgoud voor Laurens

12 september 2016

Sport Topsport

Vorige week was het nog dromen van die gouden medaille, vannacht kwam de droom uit. Laurens Devos, leerling in GO! atheneum Redingenhof Leuven wint goud op de Paralympische Spelen in Rio. Perfecte mix van talent, doorzettingsvermogen en prima omkadering.

Lees meer 1052

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1107

Pingpong

2 september 2016

Sport Topsport

Het schooljaar is weer gestart en straks moet na schooltijd ook wel een taak gemaakt of een toets voorbereid. Maar wie van topsport kijken houdt moet tussendoor of achteraf zeker Laurens Devos uit Atheneum Redingenhof op de paralympics in de gaten houden.

Lees meer 2408

Turnen op het hoogste niveau

12 augustus 2016

Sport Topsport

Gisteren (11/8) vond in Rio de allroundfinale turnen voor vrouwen plaats. Onder die beste 24 allroundturnsters van de wereld ook Nina Derwael. Zij werd 19e, de beste plaats ooit voor een Belgische turnster in deze discipline. Een topper uit het GO!

Lees meer 900

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1498

Doe eens 'parkour' op de speelkoer

Kinderen zijn doorgaans graag in beweging. Toch doen nogal wat kinderen vandaag te weinig aan sport en beweging. Met Parkour wil het Octopusplan dat veranderen. GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde sprong op de kar van Parkour. Gezond & plezant.

Lees meer 806

Papa’s laten hun spierballen zien

Als het aankomt op het opnemen van de zorgtaken in het gezin nemen mama’s vaak nog het grootste deel voor hun rekening. Door papa’s exclusief te betrekken in de schoolactiviteiten doet GO! basisschool Stadpark zijn duit in het zakje om dat bij te sturen.

Lees meer 986

Het brede open schoolpark

Een school die goed in z'n vel én de buurt zit, dat straalt af op leerlingen en leerkrachten. Met het Coupurepark in Gent - overdag schoolpark, ’s avonds een park voor buurtbewoners - heeft GO! technisch atheneum (KTA) Mobi een extra troef in huis.

Lees meer 899

Lenige lijven

29 april 2016

Evenementen Sport Topsport

‘t Is nog wachten tot 5 augustus eer ze beginnen, de Olympische Spelen van 2016, maar we weten nu al voor welk team we kunnen supporteren: de Belgische meisjesturnploeg. En op eentje na hebben alle turnsters 1 ding gemeen: GO! atheneum Voskenslaan.

Lees meer 869

Laatstejaars hijsen de hele school in het zadel

Nog een goeie 10 weken, en dan zwaaien ze af, de laatstejaars Kantooradministratie & Gegevensbeheer van GO! atheneum Hof van Riemen in Heist-op-den-Berg. Maar eerst nog even een reuzenevent op poten zetten en de hele schoolfamilie op de fiets!

Lees meer 893

Proeven van het leven als prof

Wat we jongeren op school leren komt niet altijd of volledig overeen met de werkelijkheid erbuiten. Daar zijn immers goeie redenen voor. Maar dat betekent niet dat scholen geen aandacht hebben voor die ‘complexere buitenwereld’. Kijk maar naar GO! MAD.

Lees meer 907

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder