GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
zondag 22 september 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Cursisten GO! centrum voor volwassenenonderwijs Maaseik testten 3 dagen hun Engels in Londen

Cursisten van GO! cvo Maaseik gingen op 3-daags bezoek in Londen. Een van hen had het vroege vertrekuur uit het oog verloren en reisde de groep in extremis nog na. Het mooie reisprogramma was dan ook een uitzonderlijke inspanning waard.

Cursisten van GO! cvo Maaseik gingen op 3-daags bezoek in Londen. Een van hen had het vroege vertrekuur uit het oog verloren en reisde de groep in extremis nog na. Het mooie reisprogramma was dan ook een uitzonderlijke inspanning waard.

Zo'n studiereis duurt vaak maar een dag of twee, drie, maar er gaat meestal wel heel wat voobereiding en organisatie aan vooraf. En vooral het verlangen bouwt zich op in de loop van het schooljaar. Gelukkig komt dat ook de lust om te leren en studeren ten goede. Voor zo'n cultuurtrip, daar heb je wel wat voor over. Gyorgy Boar, adjunct-directeur van GO! cvo CTT Limburg stuurde ons het verslag van de trip naar London die begeleidster Sabrina Ghislain maakte.

Dag 1
Vrijdag 25 maart 2011 was het zover: na een lange voorbereiding konden de cursisten eindelijk vertrekken naar Londen. 's Morgens om 5u30 stipt vertrok de bus richting Coquelles. Vrij vroeg, maar dat vonden we niet zo heel erg (wisten we meteen wie een ochtendhumeur had en wie niet ;-)). Alleen had niet iedereen goed begrepen hoe laat we vertrokken, want er was een Maaseikse jongeman die een "beetje te laat" was. Maar niet getreurd; vol goede moed en doorzettingsvermogen duwde hij op het gaspedaal van zijn groen autootje en haalde ons (uiteindelijk) in aan de Franse grens! Dat verdient een applausje, niet?

Toen we compleet waren, (45 46 47 oké iedereen aanwezig), en onze ID's lieten zien, mochten we de Shuttle op richting Folkstone. Van daar ging het verder richting het mooie Londen!
In Londen aangekomen (en ja hoor de zon scheen heerlijk) werd de groep gesplitst: Sommigen gingen een kijkje nemen in de Tower of Londen, de anderen gingen met de gids een "kleine" wandeling maken in de stad, waar we heel mooie dingen hebben gezien: Tower Bridge, een gezellig jachthaventje met heel veel kraampjes om iets te eten en te drinken, een biologische markt (waar Jamie Oliver zijn groenten en kruiden koopt, nvdr ) en tal van indrukwekkende gebouwen. Daarna terug richting bus. Na een leuke rit doorheen Londen (dank u Roger) gingen we naar Londen Eye . Vervolgens was het tijd om in te checken in ons hotel, het gezellige en vooral heel vriendelijke "Hilton Docksland". Even rusten (was wel nodig na deze mooie doch vermoeiende dag) en wat opfrissen (ook nodig).

In de avond werden we getrakteerd door Georgy (dank u wel) op een lekker diner in buffetvorm in het hotel. Sommige 'die-hards' gingen nadien nog iets drinken in de bar, maar de rest koos meteen voor een zalige nachtrust.

Dag 2
Na een frisse ochtenddouche gingen we lekker ontbijten, een echt "English" ontbijt (ja met aardappeltjes en bonen in tomatensaus). Nadien vertok de bus richting Madame Tussauds en Camden Market. Vervolgens richting Harrods (een waar paradijs voor vrouwen). Wel geen goed idee om er dagelijks te komen (vooral voor uw portefeuille)!
Anderen gingen op musea bezoek (National History museum, Victoria & Albert museum) om een beetje cultuur op te doen.
Daarna een zeer langzaam ritje door Londen. Er was namelijk een betoging tegen de overheid (iets met besparingen, ze mogen ginder blij zijn dat ze een regering hebben, maar soit). Duizenden mensen deden hieraan mee en er liepen ongeveer 4500 bobbies (politieagenten) rond om een oogje in het zeil te houden. Na een uurtje rijden maakten we een wandeling naar Oxfort Street (want de bus kon niet meer verder) om er nog een beetje te shoppen. Om 18u werden we verwacht in het 'Spaghetti House' in de Duke Street voor een Italiaans maaltijd. Na deze heerlijke maaltijd waren we de pijn aan onze voeten al vergeten en was het de bedoeling dat we gingen stappen in Piccadilly Circus en Chinatown, maar helaas kon dat niet doorgaan omdat ze aan het vechten waren in deze buurt. Dus gingen we, na een ritje 'Londen by night', terug naar het hotel om daar nog wat te genieten van een lekker drankje in de bar.

Dag 3
Jammer maar helaas, onze laatste dag in het mooie Londen.
Na een stevig ontbijt, checkten we uit en zetten we onze trip door naar Buckingham Palace voor een mooie wandeling in de tuinen van de Queen. De gids vertelde vele interessante feiten over het koningshuis, de Duke of Wellington en over het toen nakende huwelijk van William en Kate.
Nadien hadden we wat vrije tijd om wat te bekomen van de vele wandelingen (allez 8 personen toch). De meeste gingen nog maar eens een wandeling maken met de gids. De achterblijvers gingen kijken naar de wisseling van de wacht.
In de namiddag zijn we nog wat gaan shoppen bij een overdekte markt in een pittoreske buurt. Er waren ook winkeltjes die heel veel toffe spulletjes verkochten. Na een hapje en een drankje namen we jammer en helaas afscheid van het mooie Londen.
The end
Sabrina Ghislain
BegeleidsterLees ook

Na Fins en Chinees nu ook Arabisch

Wie zijn kind Arabisch wil leren lezen en schrijven, kon bij ons tot voor kort haast uitsluitend terecht in een Koranschool. Voortaan bieden de VUB en GO! scholengroep Brussel ook een alternatief aan waarin de taal op een speelse manier centraal staat.

Lees meer 1382

Al gehoord van het CVO-lied?

4 juli 2016 AD

Volwassenenonderwijs

Het was een fantastisch schooljaar bij GO! CVO Antwerpen. En dat is te zien in de einde(school)jaarsvideo! Geproclameerde cursist Dries De Vis zorgde voor het vrolijke en aanstekelijke CVO-lied.

Lees meer 817

Klaar voor de arbeidsmarkt

28 juni 2016 AD

Knelpuntberoepen Volwassenenonderwijs

Op 28, 29 en 30 juni behalen zo’n 150 volwassenen hun diploma secundair onderwijs bij GO! CVO Antwerpen. 70 volwassenen mogen hun graduaatsdiploma in ontvangst nemen. Verder worden er ongeveer 400 certificaten Nederlands uitgereikt aan anderstaligen,

Lees meer 861

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 736

Brexit of geen Brexit, die stage naar London is binnen!

Het GO! atheneum Zelzate heeft groen licht te pakken voor een Europese stage in Londen. Wat de Britse kiezer straks ook beslist, dat taalbad en die werkervaring in een van de meest dynamische steden ter wereld kan het 6e uit Zelzate niet meer ontglippen.

Lees meer 924

Nieuwe hotspot voor onderwijs en bedrijfsexpertise

Als we de vaardigheden willen aanbieden die bedrijven in de eenentwintigste eeuw zoeken, dan moeten we het traditionele schoolconcept durven doorbreken. En dat is precies wat ze in GO! CVO Crescendo in Mechelen doen. Directeur Marleen Mast aan het woord.

Lees meer 854

Geanimeerd 2D-kansverhaal

Het is nooit te laat om het roer om te gooien en je leven een andere richting te geven. Dat bewijst Lisa Wytynck met haar parcours van tweedekansonderwijs, HBO5-opleiding en volwassenonderwijs.

Lees meer 947

Een pluim voor kortfilm

Je hoeft niet te wachten tot Matthias Schoenaerts je komt halen om aan het filmen te gaan. In GO! freinetschool De Pluim zijn ze zelfs al aan hun 1e internationale filmfestival toe. Op 26 mei vliegen de 6e-jaars naar Italië met hun kortfilm 'The Box'.

Lees meer 1286

Leren programmeren: the game

Wat je graag doet, doe je vaak beter. In GO! CVO Antwerpen spelen de docenten daarom in op de interesses en talenten van de cursisten om het leerproces extra brandstof te geven. Gamers al gamend leren programmeren bijvoorbeeld.

Lees meer 711

Ken-je-Klassieken quizkids

Met 6 jaar Latijn op de teller weten ze onderhand wat het betekent om de arena te betreden en het gevecht aan te gaan. Voor de 2e keer op rij kunnen leerlingen van GO! atheneum Lier naar de finale van de Grote-Ken-je-Klassiekenquiz in Leiden.

Lees meer 758

Jonge venten met argumenten

In een samenleving doorkruisen belangen van mensen en groepen elkaar voortdurend. Dat hoeft echter geen probleem te zijn. Van belang is wel dat je overtuigend en democratisch kan opkomen voor je ideeën en voor je zaak. Weten ze ook in Atheneum Koekelberg.

Lees meer 911

Tweede leven voor handboeken Engels

Op initiatief van leerkrachten An Gilis en Eva De Hert vinden de handboeken Engels die ze in GO! atheneum Keersbergen vervangen hun weg naar leerlingen in Kenia. Tweedehands voor de derde wereld? Zelfs in deze pan-internettijden is dat geen slecht idee.

Lees meer 688

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder