GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
vrijdag 20 september 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Welke vraag? Koken of laten koken?

De cursisten van GO! CTT Limburg - vestiging Maaseik - Campus van Eyck die de modules feestelijke lente- en zomermenu's beëindigden waren te gast in Diepenbeek. Ze werden ontvangen in het didactisch Hotel "De Roerdomp" van GO! Hotelschool Hasselt.

Op maandag 4 april waren de cursisten van de feestelijke lente- en zomermenu's te gast in Diepenbeek. Ze werden er ontvangen in het didactisch hotel van GO! hotelschool Hasselt. Na 6 cursussen was het tijd om eens niet zelf te koken maar te gaan proeven bij de collega-koks.

Omstreeks 19u werden de cursisten van het volwassenenonderwijs en hun partners ontvangen door de leerlingen van het 6e middelbaar in de Roerdomp in Diepenbeek. Zoals het hoort kregen ze eerst een pittige cocktail (een enkeling koos voor fruitsap) geserveerd waarbij een trio van hapjes. Ideaal om de appetijt op temperatuur te krijgen voor de rest. Na de cocktail-intro konden de gasten zich dan concentreren op het serieuze werk. Er volgde een heerlijke maaltijd met ‘aangepaste’ wijnen.

U wilt het water in de mond? Ziehier het menu: het voorgerecht was een ‘agnes sorel’ (champignonsoep met hamreepjes) gevolgd door een stukje op vel gebakken zalm met een bieslooksausje van Belgische asperges in combinatie met een aardappelmousseline. Hoofdschotel was een varkenshaasje, licht gepekeld en gerookt geflankeerd door een tijmsausje en primeurgroenten. Het nagerecht bestond uit chocolademousse en een overheerlijke bavarois van rabarber. De gasten sloten af met koffie en thee.

Deze maaltijd gaf de cursisten meer dan genoeg stof voor komende culinaire avonden waarop ze dan zelf aan het fornuis zullen staan. Ja, wie van lekker eten houdt kan kiezen: koken of laten koken. Deze cursisten weten het allebei te appreciëren.


Voor meer informatie

Georgy Baor
Adjunct-directeur GO! CTT Limburg - vestiging Maaseik - Campus van Euck
GO! scholengroep 14 Maasland
georgebaor@cttlimburg.be
T 0476/48 20 90
www.cttlimburg.beLees ook

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1090

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1382

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1089

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1479

Al gehoord van het CVO-lied?

4 juli 2016 AD

Volwassenenonderwijs

Het was een fantastisch schooljaar bij GO! CVO Antwerpen. En dat is te zien in de einde(school)jaarsvideo! Geproclameerde cursist Dries De Vis zorgde voor het vrolijke en aanstekelijke CVO-lied.

Lees meer 817

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1490

Klaar voor de arbeidsmarkt

28 juni 2016 AD

Knelpuntberoepen Volwassenenonderwijs

Op 28, 29 en 30 juni behalen zo’n 150 volwassenen hun diploma secundair onderwijs bij GO! CVO Antwerpen. 70 volwassenen mogen hun graduaatsdiploma in ontvangst nemen. Verder worden er ongeveer 400 certificaten Nederlands uitgereikt aan anderstaligen,

Lees meer 861

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 734

Bouw eens een stemmig dorp

In 2014 startten GO! basisschool De Schans / De Luchtballon in Heusden-Zolder en GO! technisch atheneum (KTA1) in Hasselt samen een STEM-project om een cluster van vier dorpen op schaal te bouwen. Samenwerken aan een duurzame en zorgzame wereld.

Lees meer 835

Brexit of geen Brexit, die stage naar London is binnen!

Het GO! atheneum Zelzate heeft groen licht te pakken voor een Europese stage in Londen. Wat de Britse kiezer straks ook beslist, dat taalbad en die werkervaring in een van de meest dynamische steden ter wereld kan het 6e uit Zelzate niet meer ontglippen.

Lees meer 923

Het brede open schoolpark

Een school die goed in z'n vel én de buurt zit, dat straalt af op leerlingen en leerkrachten. Met het Coupurepark in Gent - overdag schoolpark, ’s avonds een park voor buurtbewoners - heeft GO! technisch atheneum (KTA) Mobi een extra troef in huis.

Lees meer 882

Nieuwe hotspot voor onderwijs en bedrijfsexpertise

Als we de vaardigheden willen aanbieden die bedrijven in de eenentwintigste eeuw zoeken, dan moeten we het traditionele schoolconcept durven doorbreken. En dat is precies wat ze in GO! CVO Crescendo in Mechelen doen. Directeur Marleen Mast aan het woord.

Lees meer 853

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder