GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
zondag 22 september 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

GO! basisschool Lyceum (Mechelen) opent kinderdagverblijf Stijn & Stientje

Ook GO! basisschool Lyceum heeft ruimte gevonden voor een kinderdagverblijf: een stockeerruimte werd omgetoverd tot een waar kinderparadijsje voor de allerkleinsten. Hiermee telt Scholengroep 5 nu in totaal 6 zelfstandige kinderdagverblijven.

NAUWE SAMENWERKING MET BASISSCHOOL BEVORDERT VLOTTE OVERGANG NAAR KLEUTERKLAS

GO! basisschool Lyceum uit Mechelen startte het nieuwe schooljaar met een kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Kinderdagverblijf Stijn & Stientje is gehuisvest op Campus Lyceum, Caputsteenstraat 51, en biedt plaats aan 20 kindjes. Het kinderdagverblijf werkt nauw samen met de kleuterafdeling van basisschool Lyceum. Stijn & Stientje is elke werkdag open van 7u tot 18u. Op donderdag 16 september was er de officiële opening, met een receptie natuurlijk.

Een van de zeven paviljoenen waar de kleuters van basisschool Lyceum in verblijven, werd omgetoverd tot een waar kinderparadijsje voor de allerkleinsten. “Het paviljoen werd voordien gebruikt als stockeerruimte. Na een grondige verbouwing doet deze ruimte nu dienst als kinderdagverblijf. Alles steekt in een nieuw kleedje, behalve de gevel. Ongetwijfeld zullen leerlingen kunstonderwijs van KA Lyceum bereid gevonden worden deze gevel op te frissen met kleurrijke graffititekeningen” zegt Willem Mestdagh, directeur van basisschool Lyceum.

De werking van het kinderdagverblijf en de school zijn op elkaar afgestemd. Dat biedt voordelen. De kleuterschool wordt vertrouwd terrein voor de kleintjes. Hartverscheurende taferelen op de eerste schooldag behoren tot het verleden. Kleuterjuffen en kinderverzorgsters delen hun expertise en werken samen aan de taalontwikkeling, de motorische- en de sociale ontwikkeling van de peuters van Stijn & Stientje.

Dat de werking is afgestemd op de basisschool, betekent niet dat het kinderdagverblijf tijdens de schoolvakanties gesloten is. “In de zomervakantie bijvoorbeeld sluit het kinderdagverblijf maar drie weken. De openingsuren zijn ook langer dan die van de basisschool, van 7u tot 18u,” verduidelijkt Willem Mestdagh.

Wilt u een plaatsje reserveren in kinderdagverblijf Stijn & Stientje dan kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke, Connie Carton, op het nummer 0478/34 35 61


Lees ook

Na Fins en Chinees nu ook Arabisch

Wie zijn kind Arabisch wil leren lezen en schrijven, kon bij ons tot voor kort haast uitsluitend terecht in een Koranschool. Voortaan bieden de VUB en GO! scholengroep Brussel ook een alternatief aan waarin de taal op een speelse manier centraal staat.

Lees meer 1382

Kinderopvang duurder maken zorgt voor lagere onderwijskansen

Het GO!, KOV en OVSG vragen de Vlaamse Regering rekening te houden met de gevolgen van een wijziging van het PWA-stelsel. Deze mag niet resulteren in een verhoging van de kostprijs voor de opvang en van een daling van de kwaliteit ervan.

Lees meer 919

Apple valt niet ver van Boom

8 september 2016

Basisonderwijs ICT

Wie de technologische hoogmissen van onze wereld volgt mocht gisteren 7/9 de presentatie van de nieuwste Apple iPhone in wereldpremière niet missen. Attente toeschouwers konden daarop zien dat de technologiereus ook GO! basisschool Boom Park weet liggen.

Lees meer 1801

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 736

Brexit of geen Brexit, die stage naar London is binnen!

Het GO! atheneum Zelzate heeft groen licht te pakken voor een Europese stage in Londen. Wat de Britse kiezer straks ook beslist, dat taalbad en die werkervaring in een van de meest dynamische steden ter wereld kan het 6e uit Zelzate niet meer ontglippen.

Lees meer 924

Il Premio del Pubblico per la Piuma

Dat ze zichzelf al tot in de finale van het internationale CIAK junior filmfestival in Italië geregisseerd hadden, gaven we al eerder mee, maar nu wint GO! freinetschool De Pluim in Hoboken met hun film 'The Box' ook nog de publieksprijs. Complimenti!

Lees meer 833

Een pluim voor kortfilm

Je hoeft niet te wachten tot Matthias Schoenaerts je komt halen om aan het filmen te gaan. In GO! freinetschool De Pluim zijn ze zelfs al aan hun 1e internationale filmfestival toe. Op 26 mei vliegen de 6e-jaars naar Italië met hun kortfilm 'The Box'.

Lees meer 1286

Ken-je-Klassieken quizkids

Met 6 jaar Latijn op de teller weten ze onderhand wat het betekent om de arena te betreden en het gevecht aan te gaan. Voor de 2e keer op rij kunnen leerlingen van GO! atheneum Lier naar de finale van de Grote-Ken-je-Klassiekenquiz in Leiden.

Lees meer 758

Jonge venten met argumenten

In een samenleving doorkruisen belangen van mensen en groepen elkaar voortdurend. Dat hoeft echter geen probleem te zijn. Van belang is wel dat je overtuigend en democratisch kan opkomen voor je ideeën en voor je zaak. Weten ze ook in Atheneum Koekelberg.

Lees meer 911

Leren van elkaar

Voor de 3e keer op rij organiseerde GO! scholengroep Brussel zijn tweejaarlijkse studiedag voor alle leerkrachten van zijn basisonderwijs. Zo'n 800 leerkrachten waren ingeschreven om in meer dan 30 workshops op vijf locaties ervaringen uit te wisselen.

Lees meer 869

Talent laten rij(m/p)en

Donderdag 28 januari was het weer zover, gedichtendag: aandacht voor het vrije en iets minder vrije vers. Ook in GO! atheneum Avelgem. De essentie is dat je jongeren laat proeven en proberen én hen de tijd geeft hun talent te laten rijpen.

Lees meer 991

Herinnering aan gedichtendag 2016

Onder het motto ‘Jaren die druppelend versmelten’ stond de Poëzieweek 2016 in het thema van herinneringen. Ook in CVO Antwerpen was gedichtendag overal voelbaar én hoorbaar op en rondom de campussen.

Lees meer 664

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder