GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
donderdag 14 november 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Il Premio del Pubblico per la Piuma

Dat ze zichzelf al tot in de finale van het internationale CIAK junior filmfestival in Italië geregisseerd hadden, gaven we al eerder mee, maar nu wint GO! freinetschool De Pluim in Hoboken met hun film 'The Box' ook nog de publieksprijs. Complimenti!

De leerlingen van het 6e leerjaar van GO! freinetschool De Pluim wonnen dit weekend de publieksprijs op het CIAK junior filmfestival in Cortina d’Ampezzo, Italië, met hun film ‘The Box’. Een festival waar kinderen van over heel de wereld samenkomen en kennis maken met beeldmedia. 
 
De leerlingen van GO! freinetschool De Pluim zijn sinds kort getrainde acteurs en regisseurs. Het 6e leerjaar maakte met de ondersteuning van professionele film- en theatermakers een eigen film voor het CIAK junior filmfestival in Italië. De film van de leerlingen van het 6e leerjaar heet ‘The Box’ en gaat over hun angsten en dromen. De kinderen schreven het script en acteerden zelf in de kortfilm. Het is de eerste keer dat een Belgische film de Italiaanse publieksprijs wint.

Op het filmfestival bekroonde de internationale kinderjury de kortfilms in ware Hollywoodstijl: beste film, beste acteur, beste script, beste groep acteurs … “We mogen twee beeldjes mee naar huis brengen. Eén beeldje voor onze inzending als beste Belgische film en één beeldje van de publieksjury. 3700 Italiaanse leerlingen mochten stemmen op 'beste film'. Het was spannend want The box stond tegenover de Italiaanse en de Franse film. En we wonnen! De leerlingen zijn door het dolle heen.”, aldus directeur van GO! freinetschool De Pluim. Dankzij de subsidie van Cultuurkuur konden alle leerlingen mee naar het filmfestival.

Het idee van het festival Ciak junior, jongeren vertrouwd maken met beeldmedia, is ontstaan in Italië in 1989. Al snel groeide CIAK uit tot een internationaal festival waar in de loop der jaren tv-netwerken en broadcasters wereldwijd (Mexico, Israël, Zuid-Afrika, China ) bij betrokken werden. Het project is een unieke internationale katalysator voor mediaopvoeding over thema’s als vrede en solidariteit. 

Het volledige project wordt ondersteund door UNESCO/Venice office.

Je kan het verhaal (foto's, reacties ...) van de leerlingen van De Pluim volgen op de Facebookpagina van GO! freinetschool De Pluim of op www.freinetschooldepluim.be.


Contact

Les Van Stappen
directeur GO! freinetschool De Pluim Hoboken
directie.depluim@antigon.be 


Lees ook

Strippen voor duurzaamheid

Duurzaam én sexy? In GO! technisch atheneum Gitbo Keerbergen zijn ze het allebei. In de afdeling elektriciteit worden elke week tientallen elektrische circuits gelegd. Daar komt veel koperdraad bij kijken. Maar die wordt na gebruik niet zomaar weggegooid.

Lees meer 1293

Mechelse Merel maakt milieutop mee

Doorgaans zingt ze in GO! basisschool Klim Op in Bonheiden. Maar vorig weekend deed Merel Briers dat op de kinderklimaattop in Nederland om er als Belgische vertegenwoordiger na te denken over ideeën die onze wereld milieuvriendelijker moeten maken.

Lees meer 894

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1663

Apple valt niet ver van Boom

8 september 2016

Basisonderwijs ICT

Wie de technologische hoogmissen van onze wereld volgt mocht gisteren 7/9 de presentatie van de nieuwste Apple iPhone in wereldpremière niet missen. Attente toeschouwers konden daarop zien dat de technologiereus ook GO! basisschool Boom Park weet liggen.

Lees meer 1839

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1125

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1516

Ruilen maakt mensen rijker

Eind mei stelden de scholen en het CLB van GO! scholengroep Mandel en Leie ruilwinkel ‘SWOP & GO’ voor. Iedereen kan er terecht voor het schenken of ruilen van kinderkledij. Een winkel die iedereen rijker maakt.

Lees meer 885

Doe eens 'parkour' op de speelkoer

Kinderen zijn doorgaans graag in beweging. Toch doen nogal wat kinderen vandaag te weinig aan sport en beweging. Met Parkour wil het Octopusplan dat veranderen. GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde sprong op de kar van Parkour. Gezond & plezant.

Lees meer 815

Het juninummer van Helemaal GO! is er

Het laatste nummer van Helemaal GO! voor dit schooljaar. Voor de zomervakantie van start gaat nog even grasduinen in GO! onderwijsland. Aandacht voor de vernieuwde directeursopleiding, neuromythes, GO! internatendag, DKO en onze STEM-ambassadeurs BaO.

Lees meer 840

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 770

Bouw eens een stemmig dorp

In 2014 startten GO! basisschool De Schans / De Luchtballon in Heusden-Zolder en GO! technisch atheneum (KTA1) in Hasselt samen een STEM-project om een cluster van vier dorpen op schaal te bouwen. Samenwerken aan een duurzame en zorgzame wereld.

Lees meer 862

Brexit of geen Brexit, die stage naar London is binnen!

Het GO! atheneum Zelzate heeft groen licht te pakken voor een Europese stage in Londen. Wat de Britse kiezer straks ook beslist, dat taalbad en die werkervaring in een van de meest dynamische steden ter wereld kan het 6e uit Zelzate niet meer ontglippen.

Lees meer 955

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder