GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
donderdag 14 november 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Nieuwe hotspot voor onderwijs en bedrijfsexpertise

Als we de vaardigheden willen aanbieden die bedrijven in de eenentwintigste eeuw zoeken, dan moeten we het traditionele schoolconcept durven doorbreken. En dat is precies wat ze in GO! CVO Crescendo in Mechelen doen. Directeur Marleen Mast aan het woord.

Door de verhuis van de Artesis Plantijn Hogeschool naar campus Spoor Noord in Antwerpen kan CVO Crescendo het gebouw aan de Leopoldstraat 42 in Mechelen toevoegen aan het bestaande gebouw aan de Vaartdijk. “Dankzij deze nieuwe campus kunnen we een uniek expertisecentrum uitbouwen voor onze HBO5-opleidingen en de specifieke lerarenopleiding”, zegt directeur Marleen Mast.

De campus aan de Leopoldstraat is op de eerste plaats een open centrum. “Leren doe je niet alleen, maar met anderen”, zegt Marleen Mast. “CVO Crescendo is een dynamische, lerende gemeenschap, waar de wereld buiten die leergemeenschap een voedingsbodem is voor wat er in het centrum gebeurt. Die wereld stuurt steeds nieuwe impulsen. Veranderen, creatief zijn en innoveren zijn werkwoorden die in onze kwaliteitsvolle lerende gemeenschap thuishoren.”

In de campus aan de Leopoldstraat streeft CVO Crescendo naar een unieke koppeling tussen het volwassenenonderwijs en de bedrijfswereld. “De lectoren zijn professionals die hun kennis uit de bedrijfspraktijk in de HBO5-opleidingen doorgeven”, legt adjunct-directeur HBO5 Daniël Coninckx uit. “Dat maakt van de gegradueerde een waardevolle werknemer die vanuit de bedrijfspraktijk gevormd is.”

CVO Crescendo is tevens een innovator op het gebied van volwassenenonderwijs. Het centrum wisselt daartoe expertise uit met bedrijven, andere onderwijsverstrekkers en het brede publiek. “Met een apart traject volwassenenonderwijs binnen de specifieke lerarenopleiding zal de nieuwe campus een laboratoriumfunctie hebben op het gebied van lesgeven aan volwassenen.”, zegt Daniël Coninckx. “Levenslang leren is een maatschappelijke noodzaak en daar heb je goed opgeleide lesgevers voor nodig die weten hoe ze een volwassen publiek moeten aanpakken.”

“Als we de vaardigheden die bedrijven in de eenentwintigste eeuw zoeken, willen aanbieden, dan moeten we het traditionele schoolconcept durven doorbreken.”, zegt Marleen Mast. “Onze nieuwe campus moet een hotspot worden voor contacten met professionals uit alle sectoren. Enkel zo houden we de vinger aan de pols en kunnen we relevante projecten doen ontstaan die de studenten met beide voeten in de praktijk zetten.”


Meer informatie via

Steven Timmermans
communicatiemedewerker CVO Crescendo Mechelen
0473 24 42 72
communicatie@cvo-crescendo.be

CVO Crescendo is een school van GO! scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 12.500 leerlingen, 5500 cursisten avondonderwijs en 35 instellingen één van de grootste GO! scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Geert Van Hoof.Lees ook

Strippen voor duurzaamheid

Duurzaam én sexy? In GO! technisch atheneum Gitbo Keerbergen zijn ze het allebei. In de afdeling elektriciteit worden elke week tientallen elektrische circuits gelegd. Daar komt veel koperdraad bij kijken. Maar die wordt na gebruik niet zomaar weggegooid.

Lees meer 1293

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1129

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1421

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1125

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1516

Ruilen maakt mensen rijker

Eind mei stelden de scholen en het CLB van GO! scholengroep Mandel en Leie ruilwinkel ‘SWOP & GO’ voor. Iedereen kan er terecht voor het schenken of ruilen van kinderkledij. Een winkel die iedereen rijker maakt.

Lees meer 885

Al gehoord van het CVO-lied?

4 juli 2016 AD

Volwassenenonderwijs

Het was een fantastisch schooljaar bij GO! CVO Antwerpen. En dat is te zien in de einde(school)jaarsvideo! Geproclameerde cursist Dries De Vis zorgde voor het vrolijke en aanstekelijke CVO-lied.

Lees meer 846

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1528

Doe eens 'parkour' op de speelkoer

Kinderen zijn doorgaans graag in beweging. Toch doen nogal wat kinderen vandaag te weinig aan sport en beweging. Met Parkour wil het Octopusplan dat veranderen. GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde sprong op de kar van Parkour. Gezond & plezant.

Lees meer 815

Klaar voor de arbeidsmarkt

28 juni 2016 AD

Knelpuntberoepen Volwassenenonderwijs

Op 28, 29 en 30 juni behalen zo’n 150 volwassenen hun diploma secundair onderwijs bij GO! CVO Antwerpen. 70 volwassenen mogen hun graduaatsdiploma in ontvangst nemen. Verder worden er ongeveer 400 certificaten Nederlands uitgereikt aan anderstaligen,

Lees meer 893

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 770

Bouw eens een stemmig dorp

In 2014 startten GO! basisschool De Schans / De Luchtballon in Heusden-Zolder en GO! technisch atheneum (KTA1) in Hasselt samen een STEM-project om een cluster van vier dorpen op schaal te bouwen. Samenwerken aan een duurzame en zorgzame wereld.

Lees meer 863

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder