GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Regenboog boven atheneum Brugge centrum

9 mei 2016
Iedereen hoort erbij, straight of gay: dat is de boodschap die de actie rainbowyourselfie wil uitdragen in aanloop naar de Internationale dag tegen Holebi- en Transfobie op 17 mei. De eerste regenboog verschijnt op 9 mei boven GO! atheneum Brugge centrum.

GO! atheneum (Koninklijk Atheneum 1) Brugge Centrum heeft als allereerste school in West-Vlaanderen een gay-straight alliance (GSA) geregistreerd. Een gay-straight alliance is een groep van leerlingen en leerkrachten die ervoor zorgt dat iedereen op school zichzelf kan zijn. De bedoeling is om van scholen inclusieve omgevingen voor holebi’s en transgenders te maken.

GO! atheneum Brugge centrum geeft vandaag 9 mei samen met de gay-straight alliance het startschot voor de actie #rainbowyourselfie 2016. (Bekijk hier enkele foto's van de aftrap). Die campagne loopt van 9 tot en met 17 mei 2016, naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie.

Scholen die ervan overtuigd zijn dat iedereen onder de regenboog zijn kleurrijke zelf moet kunnen zijn, hetero, holebi cis- of transgender, laten jongeren een rainbowselfie maken die ze op www.facebook.com/rainbowyourselfie kunnen uploaden met de hashtag #rainbowyourselfie. Zo geven scholen en jongeren diversiteit een gezicht! Een jury kiest de origineelste foto uit. Scholen kunnen een volledige dag workshops winnen.

“Het West-Vlaamse project #rainbowyourselfie toont aan dat het creëren van een veilige schoolomgeving voor iedereen vertrekt vanuit de basis”, zeg çavaria-woordvoeder Jeroen Borghs. “Doordat jongeren zelf worden betrokken om het welzijn van holebi’s en transgenders op school te vergroten, is het project zo efficiënt en enthousiasmerend. We zijn blij dat de oprichting van gay-straight alliances in West-Vlaanderen door de provincie wordt ondersteund. We hopen dat het West-Vlaamse voorbeeld in de toekomst in heel Vlaanderen wordt overgenomen.”

Voor meer informatie kan je altijd terecht bij de West-Vlaamse educatieve medewerker, Lozano Lafertin, via het mailadres lozano.lafertin@cavaria.be.

Bron: zizo-online


Meer informatie via

Kristin Froyman
directeur GO! atheneum (KA 1) Brugge - centrum
050 33 20 19
ka1.brugge@g-o.be
www.ka1brugge.be


Lees ook

Recyclage in de mode

24 oktober 2016 SV

Trendy én ecologisch verantwoord: tijdens de M-Fair op zondag 16 oktober in het congres- en erfgoedcentrum Lamot in Mechelen kaapte de opleiding Mode van GO! CVO Crescendo de eerste prijs weg met een modelijn op basis van gerecycleerd materiaal.

Lees meer 871

Strippen voor duurzaamheid

Duurzaam én sexy? In GO! technisch atheneum Gitbo Keerbergen zijn ze het allebei. In de afdeling elektriciteit worden elke week tientallen elektrische circuits gelegd. Daar komt veel koperdraad bij kijken. Maar die wordt na gebruik niet zomaar weggegooid.

Lees meer 1278

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1112

Na Fins en Chinees nu ook Arabisch

Wie zijn kind Arabisch wil leren lezen en schrijven, kon bij ons tot voor kort haast uitsluitend terecht in een Koranschool. Voortaan bieden de VUB en GO! scholengroep Brussel ook een alternatief aan waarin de taal op een speelse manier centraal staat.

Lees meer 1413

Onderwijs, niet de oplossing voor armoede maar wel een hefboom voor emancipatie

Onderwijs is geen toverstaf die maatschappelijke ongelijkheid de wereld uit kan helpen of armoede zal oplossen. Wat we wel moeten doen in onze scholen is ervoor zorgen dat élk kind maximale ontwikkelingskansen krijgt, ongeacht zijn of haar achtergrond.

Lees meer 1640

Kinderopvang duurder maken zorgt voor lagere onderwijskansen

Het GO!, KOV en OVSG vragen de Vlaamse Regering rekening te houden met de gevolgen van een wijziging van het PWA-stelsel. Deze mag niet resulteren in een verhoging van de kostprijs voor de opvang en van een daling van de kwaliteit ervan.

Lees meer 934

Mechelse Merel maakt milieutop mee

Doorgaans zingt ze in GO! basisschool Klim Op in Bonheiden. Maar vorig weekend deed Merel Briers dat op de kinderklimaattop in Nederland om er als Belgische vertegenwoordiger na te denken over ideeën die onze wereld milieuvriendelijker moeten maken.

Lees meer 879

Het GO! blijft groeien

23 september 2016

Pedagogisch project

Het GO! telt vandaag 197.482 leerlingen. Dat zijn er 3.752 meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit de spoedtelling die jaarlijks plaatsvindt op de derde dag van het schooljaar.

Lees meer 10941

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1650

Tafeltennisgoud voor Laurens

12 september 2016

Sport Topsport

Vorige week was het nog dromen van die gouden medaille, vannacht kwam de droom uit. Laurens Devos, leerling in GO! atheneum Redingenhof Leuven wint goud op de Paralympische Spelen in Rio. Perfecte mix van talent, doorzettingsvermogen en prima omkadering.

Lees meer 1052

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1402

Apple valt niet ver van Boom

8 september 2016

Basisonderwijs ICT

Wie de technologische hoogmissen van onze wereld volgt mocht gisteren 7/9 de presentatie van de nieuwste Apple iPhone in wereldpremière niet missen. Attente toeschouwers konden daarop zien dat de technologiereus ook GO! basisschool Boom Park weet liggen.

Lees meer 1820

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder