GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
donderdag 14 november 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Laatstejaars hijsen de hele school in het zadel

Nog een goeie 10 weken, en dan zwaaien ze af, de laatstejaars Kantooradministratie & Gegevensbeheer van GO! atheneum Hof van Riemen in Heist-op-den-Berg. Maar eerst nog even een reuzenevent op poten zetten en de hele schoolfamilie op de fiets!

De leerlingen van het zevende leerjaar Kantooradministratie & Gegevensbeheer van Atheneum Hof van Riemen organiseren een grote schoolfamiliefietstocht op zaterdag 23 april 2016. Geen betere manier op ze te laten zien wat ze intussen geleerd en in hun mars hebben. Fietsen kan van 8.30u. tot 16u. Maar er is ook leuke randanimatie zoals een tombola, een fotozoektocht, kindergrime, bungeerun, een springkasteel, enzovoort. Voor de prijs hoef je het niet te laten. De inschrijving bedraagt slechts €4 per persoon en is gratis voor kinderen tot 14 jaar. Inschrijven kan ter plekke maar ook vooraf. Ja, ze hebben duidelijk ook die tegenwoordig zo belangrijke flexibiliteit in de vingers. Als je inschrijft, neem je deel aan een tombola waaraan mooie prijzen zijn verbonden, zoals een dameshorloge en een citytrip.

“Op zaterdag 23 april 2016 organiseren we een fietstocht met verschillende routes: een route van 7 km met fotozoektocht, een route van 20 km, 35 km en 55 km. Er zijn tal van randanimaties voorzien, zowel binnen als buiten. Hongerige magen kunnen gevuld worden met balletjes met krieken. De kleine kinderen kunnen zich bij de kindergrime laten omtoveren in een mooie vlinder of een stoere beer en daarmee het Nemo-springkasteel in. Voor de grotere hebben we een bungeerun voorzien. Wie graag PlayStation speelt, kan deelnemen aan een FIFA-tornooi, waarmee je mooie prijzen kan winnen. De inschrijving voor dit tornooi bedraagt €15.”

“Onze sponsoring heeft ons de nodige financiën opgeleverd en de materiële bijdrage van een aantal bedrijven konden we gebruiken als tombolaprijzen. Er is bijvoorbeeld een horloge te winnen, maar ook kleinere attenties zoals snoepzakjes, T-shirts, een ring, twee laptoptassen en een aantal waardebonnen zijn zeker de moeite waard.”


Meer informatie via

Helga Bequet, Viviane Huyskens en Zara Van Damme
GIP-begeleidsters 7 Kantooradministratie & Gegevensbeheer

Geert Van Noten
Directeur GO! atheneum Hof van Riemen

Frans Coeckelbergsstraat 22
2220 Heist-op-den-Berg
015 24 18 45
kta.heist-op-den-berg@g-o.be

Atheneum Hof van Riemen is een school van GO! scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 12.500 leerlingen, 5.500 cursisten avondonderwijs en 35 instellingen één van de grootste GO! scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Geert Van Hoof.


Lees ook

Strippen voor duurzaamheid

Duurzaam én sexy? In GO! technisch atheneum Gitbo Keerbergen zijn ze het allebei. In de afdeling elektriciteit worden elke week tientallen elektrische circuits gelegd. Daar komt veel koperdraad bij kijken. Maar die wordt na gebruik niet zomaar weggegooid.

Lees meer 1293

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1129

Mechelse Merel maakt milieutop mee

Doorgaans zingt ze in GO! basisschool Klim Op in Bonheiden. Maar vorig weekend deed Merel Briers dat op de kinderklimaattop in Nederland om er als Belgische vertegenwoordiger na te denken over ideeën die onze wereld milieuvriendelijker moeten maken.

Lees meer 894

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1663

Tafeltennisgoud voor Laurens

12 september 2016

Sport Topsport

Vorige week was het nog dromen van die gouden medaille, vannacht kwam de droom uit. Laurens Devos, leerling in GO! atheneum Redingenhof Leuven wint goud op de Paralympische Spelen in Rio. Perfecte mix van talent, doorzettingsvermogen en prima omkadering.

Lees meer 1066

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1421

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1125

Pingpong

2 september 2016

Sport Topsport

Het schooljaar is weer gestart en straks moet na schooltijd ook wel een taak gemaakt of een toets voorbereid. Maar wie van topsport kijken houdt moet tussendoor of achteraf zeker Laurens Devos uit Atheneum Redingenhof op de paralympics in de gaten houden.

Lees meer 2422

Turnen op het hoogste niveau

12 augustus 2016

Sport Topsport

Gisteren (11/8) vond in Rio de allroundfinale turnen voor vrouwen plaats. Onder die beste 24 allroundturnsters van de wereld ook Nina Derwael. Zij werd 19e, de beste plaats ooit voor een Belgische turnster in deze discipline. Een topper uit het GO!

Lees meer 917

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1516

Ruilen maakt mensen rijker

Eind mei stelden de scholen en het CLB van GO! scholengroep Mandel en Leie ruilwinkel ‘SWOP & GO’ voor. Iedereen kan er terecht voor het schenken of ruilen van kinderkledij. Een winkel die iedereen rijker maakt.

Lees meer 885

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1528

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder