GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
zondag 22 september 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Proeven van het leven als prof

12 april 2016 Brede open school Pedagogisch project Sport
Wat we jongeren op school leren komt niet altijd of volledig overeen met de werkelijkheid erbuiten. Daar zijn immers goeie redenen voor. Maar dat betekent niet dat scholen geen aandacht hebben voor die ‘complexere buitenwereld’. Kijk maar naar GO! MAD.

Op dinsdag 12 april mochten de leerlingen die er dans en voetbal volgen een hele dag leven als een prof. De leerkrachten dans en voetbal hadden daarvoor een speciaal programma in elkaar gestoken waarbij de leerlingen konden ondervinden hoe het is om een professioneel danser of voetballer te zijn. Daarvoor kon de school rekenen op de medewerking van heel wat bekende buitenstaanders.

“We startten de dag met een gezond ontbijt en een gezamenlijke opwarming”, zegt Frank Magerman, leraar voetbal en coördinator van de profdag. “Daarna scheidden de wegen van de dansers en de voetballers, die elk hun eigen programma afwerkten”.

Voor de leerlingen dans stond o.a. een les Pilates, een les gezonde voeding en een intensieve choreografie door Ingrid Coppieters op het programma. De voetballers kregen keeper-, conditie- en techniektraining, een uiteenzetting over sportvoeding en sportverzorging en een training die uitmondde in een tornooi.

Verschillende voetballers uit eerste klasse maakten zich ook vrij om er bij te zijn. Zo was de peter van de voetbalklas, Geert De Vlieger, present. Hij krijgt vanaf dit schooljaar de versterking van Koen Persoons, als tweede peter. Verder stonden ook Barry Boubacar, Davino Verhulst en Erik Amelickx (keepertrainer 1e ploeg Lokeren) op de grasmat om de leerlingen te motiveren voor hun studierichting.

“De leerlingen moeten een zicht krijgen op wat er van hen verwacht wordt later, als ze verder gaan in dans of voetbal. Daarom is deze kennismaking bijzonder interessant om het juiste verwachtingspatroon te scheppen”, verduidelijkt Nick Van kerckhoven, directeur van GO!MAD.


Meer informatie via 

Nick Van kerckhoven
directeur GO! middenschool athenea Dendermonde
directie@go-mad.be
www.go-mad.be
052 25 17 77
0496 66 07 80

“GO!MAD”, Middenschool Athenea Dendermonde, van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. GO!MAD is de eerste graad (eerste en tweede middelbaar) van het Atheneum (KA) en het technisch Atheneum (KTAD) van Dendermonde.


Lees ook

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1090

Onderwijs, niet de oplossing voor armoede maar wel een hefboom voor emancipatie

Onderwijs is geen toverstaf die maatschappelijke ongelijkheid de wereld uit kan helpen of armoede zal oplossen. Wat we wel moeten doen in onze scholen is ervoor zorgen dat élk kind maximale ontwikkelingskansen krijgt, ongeacht zijn of haar achtergrond.

Lees meer 1614

Het GO! blijft groeien

23 september 2016

Pedagogisch project

Het GO! telt vandaag 197.482 leerlingen. Dat zijn er 3.752 meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit de spoedtelling die jaarlijks plaatsvindt op de derde dag van het schooljaar.

Lees meer 10909

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1630

Tafeltennisgoud voor Laurens

12 september 2016

Sport Topsport

Vorige week was het nog dromen van die gouden medaille, vannacht kwam de droom uit. Laurens Devos, leerling in GO! atheneum Redingenhof Leuven wint goud op de Paralympische Spelen in Rio. Perfecte mix van talent, doorzettingsvermogen en prima omkadering.

Lees meer 1036

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1383

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1090

Pingpong

2 september 2016

Sport Topsport

Het schooljaar is weer gestart en straks moet na schooltijd ook wel een taak gemaakt of een toets voorbereid. Maar wie van topsport kijken houdt moet tussendoor of achteraf zeker Laurens Devos uit Atheneum Redingenhof op de paralympics in de gaten houden.

Lees meer 2392

Turnen op het hoogste niveau

12 augustus 2016

Sport Topsport

Gisteren (11/8) vond in Rio de allroundfinale turnen voor vrouwen plaats. Onder die beste 24 allroundturnsters van de wereld ook Nina Derwael. Zij werd 19e, de beste plaats ooit voor een Belgische turnster in deze discipline. Een topper uit het GO!

Lees meer 877

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1480

Ruilen maakt mensen rijker

Eind mei stelden de scholen en het CLB van GO! scholengroep Mandel en Leie ruilwinkel ‘SWOP & GO’ voor. Iedereen kan er terecht voor het schenken of ruilen van kinderkledij. Een winkel die iedereen rijker maakt.

Lees meer 853

GO! en OVAM pakken samen bodemverontreiniging op scholen aan

Op 30 juni sloten het GO! en de OVAM een overeenkomst die bodemsanering op scholen moet versnellen. Vervuilde schoolterreinen worden in kaart gebracht en scholen krijgen administratief, praktisch en financieel ondersteuning bij de sanering.

Lees meer 1492

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder