GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Een (ge)machtig(d) team

22 maart 2016
Omdat ze in MPI ’t Vurstjen in Evergem ook jongeren met een beperking zo optimaal mogelijk van de wereld willen laten proeven nemen de begeleiders hen graag nu en dan ook mee op stap. Maar dan wel deskundig begeleid.

Als leerkracht of als begeleider van jongeren ben je nu en dan met je leerlingen op stap in de stad of in de gemeente. En al ben je natuurlijk vertrouwd met verkeer en de mogelijke risico’s op de weg, toch is het niet zo vanzelfsprekend dat je ook een grote groep leerlingen, en al zeker niet leerlingen met een beperking, zo maar eventjes vlotjes door de stad loodst.

Daarom nam op dinsdag 1 maart een groep medewerkers van GO! MPI ’t Vurstjen in Evergem deel aan de cursus ‘gemachtigd opzichter’ georganiseerd door het politiekorps van Assenede en Evergem.

“Het gebeurt regelmatig dat we met de leerlingen op stap gaan en daarbij besteden we uiteraard altijd veel aandacht aan veiligheid. Maar goeie raad kan nooit kwaad en er is altijd wel ergens ruimte om dingen nog beter te doen. Deze opleiding past daar prima in,” zegt mevrouw Bouton, directeur van MPI ’t Vurstjen.

Een gemachtigd opzichter begeleidt kinderen, scholieren en personen met een handicap bij het oversteken van de straat in groep. De opleiding besteedt aandacht aan aspecten waar je op letten moet als je in groep op stap bent. Een gemachtigd opzichter kan bovendien aanwijzingen geven aan andere weggebruikers of een deel van het verkeer stilleggen om ‘zwakkere’ weggebruikers extra bescherming te bieden. Een gemachtigd opzichter is herkenbaar aan het reflecterende stopbordje op een steel, een driekleuren armband met naam van de gemeente erop om de linkerarm, en een fluojas.

Door deze opleiding beschikt het MPI meteen over een pak extra know-how om de leerlingen zo veilig mogelijk met de wereld buiten de school in contact te laten komen.

Meer informatie via

Pascale Bouton
directeur GO! MPI Vurstjen Evergem
09 253 99 56
mpi.evergem@g-o.be
Lees ook

Recyclage in de mode

24 oktober 2016 SV

Trendy én ecologisch verantwoord: tijdens de M-Fair op zondag 16 oktober in het congres- en erfgoedcentrum Lamot in Mechelen kaapte de opleiding Mode van GO! CVO Crescendo de eerste prijs weg met een modelijn op basis van gerecycleerd materiaal.

Lees meer 871

Strippen voor duurzaamheid

Duurzaam én sexy? In GO! technisch atheneum Gitbo Keerbergen zijn ze het allebei. In de afdeling elektriciteit worden elke week tientallen elektrische circuits gelegd. Daar komt veel koperdraad bij kijken. Maar die wordt na gebruik niet zomaar weggegooid.

Lees meer 1278

Krachten gebundeld op nieuwe campus

De school van de toekomst is een school die om zich heen kijkt en nauw samenwerkt met partners, in functie van zijn leerlingen & cursisten. De nieuwe GO! campus Ruggeveld in Deurne is er zo een. En dat lokt bezoek van Hilde Crevits & Bart De Wever.

Lees meer 1111

Na Fins en Chinees nu ook Arabisch

Wie zijn kind Arabisch wil leren lezen en schrijven, kon bij ons tot voor kort haast uitsluitend terecht in een Koranschool. Voortaan bieden de VUB en GO! scholengroep Brussel ook een alternatief aan waarin de taal op een speelse manier centraal staat.

Lees meer 1413

Onderwijs, niet de oplossing voor armoede maar wel een hefboom voor emancipatie

Onderwijs is geen toverstaf die maatschappelijke ongelijkheid de wereld uit kan helpen of armoede zal oplossen. Wat we wel moeten doen in onze scholen is ervoor zorgen dat élk kind maximale ontwikkelingskansen krijgt, ongeacht zijn of haar achtergrond.

Lees meer 1640

Kinderopvang duurder maken zorgt voor lagere onderwijskansen

Het GO!, KOV en OVSG vragen de Vlaamse Regering rekening te houden met de gevolgen van een wijziging van het PWA-stelsel. Deze mag niet resulteren in een verhoging van de kostprijs voor de opvang en van een daling van de kwaliteit ervan.

Lees meer 934

Mechelse Merel maakt milieutop mee

Doorgaans zingt ze in GO! basisschool Klim Op in Bonheiden. Maar vorig weekend deed Merel Briers dat op de kinderklimaattop in Nederland om er als Belgische vertegenwoordiger na te denken over ideeën die onze wereld milieuvriendelijker moeten maken.

Lees meer 879

Het GO! blijft groeien

23 september 2016

Pedagogisch project

Het GO! telt vandaag 197.482 leerlingen. Dat zijn er 3.752 meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit de spoedtelling die jaarlijks plaatsvindt op de derde dag van het schooljaar.

Lees meer 10941

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1650

Tafeltennisgoud voor Laurens

12 september 2016

Sport Topsport

Vorige week was het nog dromen van die gouden medaille, vannacht kwam de droom uit. Laurens Devos, leerling in GO! atheneum Redingenhof Leuven wint goud op de Paralympische Spelen in Rio. Perfecte mix van talent, doorzettingsvermogen en prima omkadering.

Lees meer 1052

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1401

Apple valt niet ver van Boom

8 september 2016

Basisonderwijs ICT

Wie de technologische hoogmissen van onze wereld volgt mocht gisteren 7/9 de presentatie van de nieuwste Apple iPhone in wereldpremière niet missen. Attente toeschouwers konden daarop zien dat de technologiereus ook GO! basisschool Boom Park weet liggen.

Lees meer 1820

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder