GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
zondag 18 augustus 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Handen uit de mouwen voor mekaar

Op GO! campus Stassart staat het woord ‘doen’ centraal. Een campus voor actieve jongeren die het liefst meteen aan de slag gaan. De lessen gebeuren regelmatig in een zo realistisch mogelijke leeromgeving. En waarom niet ten bate van de gemeenschap?

Leerlingen van Busleyden Atheneum campus Stassart waren in het weekend van 10 en 11 oktober 2015 alom aanwezig. Ze begeleidden de sporters op Mentalympia in De Nekker, verzorgden de kapsels en make-up tijdens de M-fair rond eerlijke kleding in Lamot en baatten een pop-up restaurant uit op het voedingssalon in Brussel.

IEDEREEN KAN REKENEN OP DE DOENERS VAN BUSLEYDEN ATHENEUM CAMPUS STASSART

Op Campus Stassart van het Busleyden Atheneum staat het woord ‘doen’ centraal. Het is een campus voor actieve jongeren die het liefst meteen aan de slag gaan. De leerkrachten ondersteunen hun lessen dan ook graag met een zo realistisch mogelijke leeromgeving. Zo waren ze afgelopen weekend van 10 en 11 oktober met hun leerlingen aanwezig op Mentalympia in De Nekker, M-fair in Lamot en op het voedingssalon in Brussel.

Leerlingen van de studierichting Jeugd- en gehandicaptenzorg hielpen tijdens Mentalympiade in sportpark De Nekker. De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar Jeugd- en gehandicaptenzorg verzorgden van 10.00 uur tot 15.00 uur de randanimatie tijdens de Mentalympia in sportpark De Nekker. Ze deden dit zowel op zaterdag als op zondag onder leiding van hun leerkracht mevrouw Martens. “De leerlingen zorgden ervoor dat de sporters zich konden ontspannen met de door hen zelf ontworpen spellen. Ze stonden ook steeds klaar voor een babbel met de deelnemers zodat de deelnemers de stress van de wedstrijden eventjes konden vergeten.”

Leerlingen van de studierichting Haarzorg hielpen tijdens M-fair rond eerlijke kleding in Congres- en erfgoedcentrum Lamot. De leerlingen van het zesde leerjaar Haarzorg namen zondag 11 oktober, onder leiding van de leerkrachten mevrouw Abdellaoui en mevrouw Ben Hadi, deel aan de M-fair rond eerlijke kleding in het Congres- en erfgoedcentrum Lamot. De leerlingen brachten hun aangeleerde haartechnieken ‘eerlijk’ in praktijk en verzorgden vanaf 10.30 uur de kapsels en make-up van de modellen van de modeshow die om 13.30 uur startte. Meer info op www.mechelen.be/m-fair.

Leerlingen van de studierichting Restaurant-Keuken namen deel aan het Voedingssalon in Brussel (paleis 8)
Op zaterdag 10 en zondag 11 oktober baatten de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar Restaurant-Keuken en zevende leerjaar Specialiteitenrestaurant een pop-up restaurant uit. Ze deden dit onder leiding van chef Begyn, chef De Reyck en mevrouw Cluckers telkens van 12.00 uur tot 15.00 uur in paleis 8 van het Voedingssalon in Brussel. “Het is de eerste keer dat we een Pop-up restaurant op het Voedingssalon hadden. We hebben werkelijk alle potten en pannen uit de kast gehaald om het publiek de culinaire vaardigheden van onze leerlingen te tonen. We konden het publiek een zeer aantrekkelijk menu aanbieden.”


Meer informatie via

Micheline Jacobs
micheline.jacobs@BAstassart.be

Busleyden Atheneum is een school van GO! scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 12.500 leerlingen, 5500 cursisten avondonderwijs en 35 instellingen één van de grootste GO! scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Geert Van Hoof.


Lees ook

Strippen voor duurzaamheid

Duurzaam én sexy? In GO! technisch atheneum Gitbo Keerbergen zijn ze het allebei. In de afdeling elektriciteit worden elke week tientallen elektrische circuits gelegd. Daar komt veel koperdraad bij kijken. Maar die wordt na gebruik niet zomaar weggegooid.

Lees meer 1221

Mechelse Merel maakt milieutop mee

Doorgaans zingt ze in GO! basisschool Klim Op in Bonheiden. Maar vorig weekend deed Merel Briers dat op de kinderklimaattop in Nederland om er als Belgische vertegenwoordiger na te denken over ideeën die onze wereld milieuvriendelijker moeten maken.

Lees meer 827

Meest pestvrije school van Vlaanderen

Een probleem als pesten op school mag dan al hardnekkig zijn, toch is er wel degelijk iets aan te doen. Door bijvoorbeeld in te zetten op een sterk groepsgevoel zoals in GO! atheneum Liedekerke: vandaag een modelschool inzake antipestbeleid.

Lees meer 1603

Leerlingen bij de VLOOT

Je hoort het wel eens vaker dat leerlingen op school te weinig het gevoel krijgen dat ze iets opsteken dat hen in de praktijk en later in het leven echt van pas zal komen. In GO! Maritiem Instituut Mercator weten ze daar wel raad mee.

Lees meer 1357

Johan Cruyff schoolplein14

Eerder wonnen ze de Pesten-dat-kan-niet-hoofdprijs. Nu een schoolplein14. In GO! basisschool De Spiegel in Leest scheppen ze randvoorwaarden die het fijn samenspelen bevorderen. Een kind dat zich verveelt, wordt immers gauw een vervelend kind.

Lees meer 1064

Ruilen maakt mensen rijker

Eind mei stelden de scholen en het CLB van GO! scholengroep Mandel en Leie ruilwinkel ‘SWOP & GO’ voor. Iedereen kan er terecht voor het schenken of ruilen van kinderkledij. Een winkel die iedereen rijker maakt.

Lees meer 832

Doe eens 'parkour' op de speelkoer

Kinderen zijn doorgaans graag in beweging. Toch doen nogal wat kinderen vandaag te weinig aan sport en beweging. Met Parkour wil het Octopusplan dat veranderen. GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde sprong op de kar van Parkour. Gezond & plezant.

Lees meer 764

Brexit of geen Brexit, die stage naar London is binnen!

Het GO! atheneum Zelzate heeft groen licht te pakken voor een Europese stage in Londen. Wat de Britse kiezer straks ook beslist, dat taalbad en die werkervaring in een van de meest dynamische steden ter wereld kan het 6e uit Zelzate niet meer ontglippen.

Lees meer 902

De kracht van passie voor het vak

De sterkte van onderwijs zit 'm voor een flink deel in de leerkracht. Dat blijkt weer maar eens uit de deelname van GO! atheneum Erasmus in Deinze aan de wedstrijd Technologica. De school pakte prijzen 1 en 2. En een hele nieuwe generatie leerlingen in.

Lees meer 1064

Il Premio del Pubblico per la Piuma

Dat ze zichzelf al tot in de finale van het internationale CIAK junior filmfestival in Italië geregisseerd hadden, gaven we al eerder mee, maar nu wint GO! freinetschool De Pluim in Hoboken met hun film 'The Box' ook nog de publieksprijs. Complimenti!

Lees meer 812

Het brede open schoolpark

Een school die goed in z'n vel én de buurt zit, dat straalt af op leerlingen en leerkrachten. Met het Coupurepark in Gent - overdag schoolpark, ’s avonds een park voor buurtbewoners - heeft GO! technisch atheneum (KTA) Mobi een extra troef in huis.

Lees meer 858

Nieuwe hotspot voor onderwijs en bedrijfsexpertise

Als we de vaardigheden willen aanbieden die bedrijven in de eenentwintigste eeuw zoeken, dan moeten we het traditionele schoolconcept durven doorbreken. En dat is precies wat ze in GO! CVO Crescendo in Mechelen doen. Directeur Marleen Mast aan het woord.

Lees meer 836

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder