GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Broedplaats voor polyvalent talent

4 september 2015 AD Volwassenenonderwijs
Op 1 september telde GO! CVO Antwerpen 6000 cursisten. Allemaal mensen die er weer een jaar lang aan hun talentontwikkeling gaan werken. Vanaf dit schooljaar is daar ook de mogelijkheid bij om een opleiding polyvalent verkoper te volgen.

Nieuwe opleiding polyvalent verkoper biedt oplossing voor tekort op arbeidsmarkt 

Volgens VDAB raken 30% van de vacatures op zoek naar verkopers niet ingevuld binnen de 60 dagen. Toch blijft de retailsector één van de belangrijkste sectoren in België, goed voor 17% van de totale tewerkstelling, zo blijkt uit de omgevingsanalyse van de beroepsfederatie Comeos. CVO Antwerpen lanceert daarom de nieuwe opleiding polyvalent verkoper in het tweedekansonderwijs (TKO) vanaf september.

Het beroep van verkoper staat met stip op de knelpuntenlijst van de VDAB. Na het beroep van ingenieur (45.5% knelpuntvacatures op het totaal aantal vacatures voor dit beroep) is de job van vertegenwoordiger het tweede grootste knelpuntberoep, namelijk 43% (bron: VDAB). Naast het tekort aan kandidaten wijst VDAB in haar vacatureanalyse ook op de moeilijkheid om arbeidskrachten te vinden met de gewenste beroepsspecifieke competenties. De oprichting van de opleiding polyvalent verkoper bij CVO Antwerpen zorgt zo voor direct inzetbare werknemers opgeleid op het juiste niveau.

Tijdens de opleiding leer je de kneepjes van het vak: klanten informeren en overtuigen, verkooptechnieken, conflicten en klachten correct afhandelen, diefstalpreventie, kassa bedienen, enz. Dit alles gevolgd door een stage waarbij je al doende leert. Ook e-verkoop behoort tot het lessenpakket. De laatste jaren groeit deze vorm van verkoop spectaculair: kopen en verkopen via het internet, online shoppen, online klachtenbehandeling ... Deze activiteiten maken deel uit van ons dagelijkse leven. De omzet via e-commerce in België in 2014 bedroeg 4,3 miljoen euro en groeide met 14,3% t.o.v. 2013 (bron:e-commerce Europe rapport 2015).

Je kan de opleiding in 1 jaar afwerken, en je kan starten vanaf 16 jaar of zelfs 15 jaar wanneer je de eerste 2 jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebt.

Meer info over de nieuwe opleiding polyvalent verkoper vind je op www.cvoantwerpen.be.


Lees ook

Al gehoord van het CVO-lied?

4 juli 2016 AD

Volwassenenonderwijs

Het was een fantastisch schooljaar bij GO! CVO Antwerpen. En dat is te zien in de einde(school)jaarsvideo! Geproclameerde cursist Dries De Vis zorgde voor het vrolijke en aanstekelijke CVO-lied.

Lees meer 835

Klaar voor de arbeidsmarkt

28 juni 2016 AD

Knelpuntberoepen Volwassenenonderwijs

Op 28, 29 en 30 juni behalen zo’n 150 volwassenen hun diploma secundair onderwijs bij GO! CVO Antwerpen. 70 volwassenen mogen hun graduaatsdiploma in ontvangst nemen. Verder worden er ongeveer 400 certificaten Nederlands uitgereikt aan anderstaligen,

Lees meer 881

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 755

Nieuwe hotspot voor onderwijs en bedrijfsexpertise

Als we de vaardigheden willen aanbieden die bedrijven in de eenentwintigste eeuw zoeken, dan moeten we het traditionele schoolconcept durven doorbreken. En dat is precies wat ze in GO! CVO Crescendo in Mechelen doen. Directeur Marleen Mast aan het woord.

Lees meer 867

Geanimeerd 2D-kansverhaal

Het is nooit te laat om het roer om te gooien en je leven een andere richting te geven. Dat bewijst Lisa Wytynck met haar parcours van tweedekansonderwijs, HBO5-opleiding en volwassenonderwijs.

Lees meer 964

Leren programmeren: the game

Wat je graag doet, doe je vaak beter. In GO! CVO Antwerpen spelen de docenten daarom in op de interesses en talenten van de cursisten om het leerproces extra brandstof te geven. Gamers al gamend leren programmeren bijvoorbeeld.

Lees meer 729

'Je bent goed bezig' doet deugd

Onderwijs is sowieso een verhaal van mensen kansen geven. Toch loopt het voor sommigen anders dan gehoopt en lijken de kansen verkeken. Gelukkig is er ook tweedekansonderwijs zoals in cvo Cervo-Go De Panne. De waarde ervan is groot. Een compliment waard.

Lees meer 1227

Transformeer jezelf

Een nieuw jaar? Waarom dan eens geen nieuwe weg inslaan? Met een prikkelend frisse videonieuwjaarsboodschap lokt CVO Antwerpen ons uit sluimerstand.

Lees meer 880

Open lesweek in aanloop naar Europese dag van de talen

N.a.v. de Europese Dag van de Talen gaven de taaldocenten van GO! CVO Antwerpen in de week van 21 september les met open deuren. Zo kon iedereen gaan ontdekken hoe een les vreemde talen verloopt in het volwassenenonderwijs en er de sfeer gaan opsnuiven.

Lees meer 1056

Zwoele nachten en spannende vertellingen

… GO! CVO VOLT valt in de prijzen op conferentie Europese Dag van de Talen

Lees meer 793

Zehma carrière moaken ...

21 september 2015 AD

Volwassenenonderwijs

... met dank aan CVO Antwerpen. Mike De Ridder (29) behaalde enkele jaren geleden zijn diploma secundair onderwijs multimediaoperator bij CVO Antwerpen. Ondertussen is Mike een grote naam in de Vlaamse hiphopwereld.

Lees meer 1037

Volwassenenonderwijs in de verf

21 augustus 2015 SV

Kunst en cultuur Volwassenenonderwijs

In CVO Crescendo in Mechelen kan je een uniek kunstwerk bewonderen gemaakt door de Mechelse graffitikunstenaar Gijs Vanhee. “We willen in het hart van het centrum een beeld geven van wat het volwassenenonderwijs is: groots, levendig en uniek.”

Lees meer 959

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder