GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
woensdag 23 oktober 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Volwassenenonderwijs in de verf

21 augustus 2015 SV Kunst en cultuur Volwassenenonderwijs
In CVO Crescendo in Mechelen kan je een uniek kunstwerk bewonderen gemaakt door de Mechelse graffitikunstenaar Gijs Vanhee. “We willen in het hart van het centrum een beeld geven van wat het volwassenenonderwijs is: groots, levendig en uniek.”

In CVO Crescendo in Mechelen is graffitikunstenaar Gijs Vanhee gestart aan een kunstwerk dat de school en het volwassenenonderwijs letterlijk en figuurlijk in de verf zal zetten. Op 25 augustus tussen 18u en 20u kan je zelfs getuige zijn van de live-creatie van het unieke kunstwerk van deze Mechelse graffitikunstenaar. "We willen in het hart van het centrum een beeld geven van wat het volwassenenonderwijs is: groots, levendig en uniek.”, aldus directrice Marleen Mast.

“De unieke, monumentale figuren van Vanhee zijn steeds in beweging”, zegt Marleen Mast. “Dat drukt perfect uit waar het volwassenenonderwijs over gaat: vrij zijn om in dat enorme aanbod je eigen unieke traject te ontplooien.” Gijs Vanhee krijgt van CVO Crescendo 400 vierkante meter ruimte ter beschikking om het werk te realiseren.

Elk jaar kiezen 6 000 cursisten voor één van de meer dan 60 opleidingen die CVO Crescendo aanbiedt in Mechelen, Lier, Heist-op-den-Berg, Zaventem en Boom. “Iedereen is uniek en daar houden we rekening mee”, zegt Marleen Mast. “Je kiest de modules die je nodig hebt, je combineert en je maakt een eigen traject op maat van jouw noden en wensen.”

In de loop van volgend schooljaar breidt het aanbod van CVO Crescendo nog uit met de opleidingen Hovenier onderhoud parken en tuinen en Verkoop. Vanaf september zal je in Mechelen de opleidingen HBO5 Elektromechanica en HBO5 Orthopedagogie nu ook als een dagopleiding kunnen volgen.

Op dinsdag 25 augustus 2015 kan je tussen 18u en 20u ook alle opleidingen gaan ontdekken in de campussen in Mechelen, Lier, Heist-op-den-Berg en Zaventem. Wie Gijs Vanhee aan het werk wil zien is van harte welkom in campus aan de Vaartdijk 86 in Mechelen. Meer informatie vind je op www.cvo-crescendo.be.


Meer informatie via

Steven Timmermans
Communicatiemedewerker CVO Crescendo Mechelen
015 28 20 54
0473 24 42 72
steven.timmermans@cvo-crescendo.be
www.cvo-crescendo.beLees ook

Al gehoord van het CVO-lied?

4 juli 2016 AD

Volwassenenonderwijs

Het was een fantastisch schooljaar bij GO! CVO Antwerpen. En dat is te zien in de einde(school)jaarsvideo! Geproclameerde cursist Dries De Vis zorgde voor het vrolijke en aanstekelijke CVO-lied.

Lees meer 835

Klaar voor de arbeidsmarkt

28 juni 2016 AD

Knelpuntberoepen Volwassenenonderwijs

Op 28, 29 en 30 juni behalen zo’n 150 volwassenen hun diploma secundair onderwijs bij GO! CVO Antwerpen. 70 volwassenen mogen hun graduaatsdiploma in ontvangst nemen. Verder worden er ongeveer 400 certificaten Nederlands uitgereikt aan anderstaligen,

Lees meer 881

Hoe ze scoorden zonder woorden

Een zoektocht naar universele verhalen die iedereen beroeren. Dat is Johakyu. De cursisten Nederlands van GO! CVO Antwerpen woonden de woordloze voorstelling van Dimitri Leue en zijn jonge theatermakers bij.

Lees meer 755

Il Premio del Pubblico per la Piuma

Dat ze zichzelf al tot in de finale van het internationale CIAK junior filmfestival in Italië geregisseerd hadden, gaven we al eerder mee, maar nu wint GO! freinetschool De Pluim in Hoboken met hun film 'The Box' ook nog de publieksprijs. Complimenti!

Lees meer 851

Nieuwe hotspot voor onderwijs en bedrijfsexpertise

Als we de vaardigheden willen aanbieden die bedrijven in de eenentwintigste eeuw zoeken, dan moeten we het traditionele schoolconcept durven doorbreken. En dat is precies wat ze in GO! CVO Crescendo in Mechelen doen. Directeur Marleen Mast aan het woord.

Lees meer 867

Geanimeerd 2D-kansverhaal

Het is nooit te laat om het roer om te gooien en je leven een andere richting te geven. Dat bewijst Lisa Wytynck met haar parcours van tweedekansonderwijs, HBO5-opleiding en volwassenonderwijs.

Lees meer 964

Een pluim voor kortfilm

Je hoeft niet te wachten tot Matthias Schoenaerts je komt halen om aan het filmen te gaan. In GO! freinetschool De Pluim zijn ze zelfs al aan hun 1e internationale filmfestival toe. Op 26 mei vliegen de 6e-jaars naar Italië met hun kortfilm 'The Box'.

Lees meer 1302

Leren programmeren: the game

Wat je graag doet, doe je vaak beter. In GO! CVO Antwerpen spelen de docenten daarom in op de interesses en talenten van de cursisten om het leerproces extra brandstof te geven. Gamers al gamend leren programmeren bijvoorbeeld.

Lees meer 729

Ken-je-Klassieken quizkids

Met 6 jaar Latijn op de teller weten ze onderhand wat het betekent om de arena te betreden en het gevecht aan te gaan. Voor de 2e keer op rij kunnen leerlingen van GO! atheneum Lier naar de finale van de Grote-Ken-je-Klassiekenquiz in Leiden.

Lees meer 778

'Je bent goed bezig' doet deugd

Onderwijs is sowieso een verhaal van mensen kansen geven. Toch loopt het voor sommigen anders dan gehoopt en lijken de kansen verkeken. Gelukkig is er ook tweedekansonderwijs zoals in cvo Cervo-Go De Panne. De waarde ervan is groot. Een compliment waard.

Lees meer 1227

Talent laten rij(m/p)en

Donderdag 28 januari was het weer zover, gedichtendag: aandacht voor het vrije en iets minder vrije vers. Ook in GO! atheneum Avelgem. De essentie is dat je jongeren laat proeven en proberen én hen de tijd geeft hun talent te laten rijpen.

Lees meer 1011

Leerling op schrijversvoeten

Toen Atoussa Fathollah 2 was kwam ze uit Iran naar België. Vandaag studeert ze aan de VUB. Tussen de lessen en het studeren door schreef ze haar eerste boek: The Last Goddess of Darkness. In GO! atheneum Koekelberg zijn ze nog geen klein beetje trots.

Lees meer 931

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder