GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
maandag 19 augustus 2019
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

meest gelezen

Portfilmio

12 juli 2015 Creativiteit
Leerlingen van GO! school Busleyden Atheneum-campus Caputsteen wilden hun leerkrachten tonen dat ze zoveel meer kunnen dan wat ze tijdens de examens laten zien. Ze maakten een film over hun andere ik, met aandacht voor hun vele andere talenten.


LEERLINGEN BUSLEYDEN ATHENEUM TONEN HUN TALENT IN ZELFGEMAAKT FILMPJE

Elk jaar leggen leerlingen in heel Vlaanderen aan het eind van het schooljaar examens af. Een tijd waarin ze het beste van zichzelf geven en bewijzen dat ze de leerplandoelstellingen en eindtermen hebben bereikt. Zo ook de leerlingen van GO! Busleyden Atheneum, campus Caputsteen. Maar zij wilden hun leerkrachten dit jaar tevens tonen dat ze zoveel meer kunnen dan wat ze tijdens de examens laten zien. Ze maakten een film over hun andere ik, met aandacht voor hun creatieve, muzikale, sport- en wetenschapstalenten. Nieuwsgierig? Bekijk dan het zelfgemaakte filmpje op de website van de school 'Accent op talent'.

Het filmproject is een initiatief van de leerlingen zelf. “Toen ze met het voorstel langs kwamen en vroegen of ze de schoolinfrastructuur hiervoor mochten gebruiken, hebben we onmiddellijk besloten het project financieel te steunen”, zegt Katie Steemans, directeur van Busleyden Atheneum Campus Caputsteen.

“Hierdoor konden we een rookmachine huren alsook een green screen en speciale camera waarmee je slow-motionbeelden kunt maken”, zegt Thomas Vercauteren leerling Moderne talen-wetenschappen, gepassioneerd cameraman en medebezieler van het project. “We schreven een script en vonden een 50-tal medeleerlingen die zowel voor als achter de schermen wilden deelnemen. Tof, maar geen gemakkelijke klus. Er kwam heel wat planning en organisatie bij kijken om iedereen te kunnen regisseren. Alles hebben we zelf gedaan. Het acteer- en stuntwerk, de muziek, de danspasjes, het camerawerk, de regie enzovoort.”

Leerlingen uit alle leerjaren en onderwijsvormen van Busleyden Atheneum Campus Caputsteen namen deel aan dit filmproject. “Hierdoor hebben we een gevarieerd overzicht van onze talenten in beeld kunnen brengen. We zijn er erg trots op”, vertelt Hannah Maes, leerlinge Latijn-moderne talen die de muziek voor haar rekening nam.

“We willen met onze film de leerkrachten, die straks onze schoolresultaten beoordelen, laten zien dat we over meer talent beschikken dan wat we tijdens de examens tonen”, zegt Thomas.

“En de film laat goed zien wat het gezicht van Campus Caputsteen is. Een campus met veel ruimte voor creativiteit via projectwerk of naschoolse activiteiten. Het is een prachtige film geworden”, vindt Katie Steemans, directeur van het Busleyden Atheneum campus Caputsteen.


Meer informatie via

Katie Steemans
directeur GO! Busleyden Atheneum campus Caputsteen
015 20  21 74
info@BAcaputsteen.be
www.BAcaputsteen.beLees ook

Strippen voor duurzaamheid

Duurzaam én sexy? In GO! technisch atheneum Gitbo Keerbergen zijn ze het allebei. In de afdeling elektriciteit worden elke week tientallen elektrische circuits gelegd. Daar komt veel koperdraad bij kijken. Maar die wordt na gebruik niet zomaar weggegooid.

Lees meer 1222

Pedagogen in spe op visite in Huis van het GO!

Eind juni waren 7 masterstudenten pedagogie en onderwijskunde aan de UGent op visite in het Huis van het GO!. Ze stelden er op uitnodiging van projectleider integraalplan Cristian Vergara het resultaat voor van een opdracht onderwijskundig ontwerpen.

Lees meer 1458

Het juninummer van Helemaal GO! is er

Het laatste nummer van Helemaal GO! voor dit schooljaar. Voor de zomervakantie van start gaat nog even grasduinen in GO! onderwijsland. Aandacht voor de vernieuwde directeursopleiding, neuromythes, GO! internatendag, DKO en onze STEM-ambassadeurs BaO.

Lees meer 789

Bouw eens een stemmig dorp

In 2014 startten GO! basisschool De Schans / De Luchtballon in Heusden-Zolder en GO! technisch atheneum (KTA1) in Hasselt samen een STEM-project om een cluster van vier dorpen op schaal te bouwen. Samenwerken aan een duurzame en zorgzame wereld.

Lees meer 813

Il Premio del Pubblico per la Piuma

Dat ze zichzelf al tot in de finale van het internationale CIAK junior filmfestival in Italië geregisseerd hadden, gaven we al eerder mee, maar nu wint GO! freinetschool De Pluim in Hoboken met hun film 'The Box' ook nog de publieksprijs. Complimenti!

Lees meer 812

Geef om haar

De leerlingen Haarzorg & Haarstilist van GO! atheneum Busleyden zijn zot van haar en weten hoe belangrijk een haarsnit is voor je persoonlijkheid. Knippend en modellerend zetten ze zich dan ook graag in voor een steunactie t.v.v. kankerpatiënten.

Lees meer 729

Samenwerking van goud aan fiets van hout

GO! KTA Dendermonde en HoGent hebben samen een unieke fiets ontwikkeld: 100% van hout. Wielen, trapas, ja zelfs ketting, alles is van hout. Twee jaar lang is er in alle stilte aan gewerkt. Straks wordt het uurrecord ermee aangevallen. Hout vasthouden!

Lees meer 2313

Leerling-lekkerbekken

Drie teams van het 6e jaar sociaal technische wetenschappen van GO! atheneum Avelgem gingen de lekkere uitdaging van Fevia Vlaanderen aan om mee te dingen naar de gelijknamige trofee die jongeren wil stimuleren creatief met voedsel aan de slag te gaan.

Lees meer 927

Een pluim voor kortfilm

Je hoeft niet te wachten tot Matthias Schoenaerts je komt halen om aan het filmen te gaan. In GO! freinetschool De Pluim zijn ze zelfs al aan hun 1e internationale filmfestival toe. Op 26 mei vliegen de 6e-jaars naar Italië met hun kortfilm 'The Box'.

Lees meer 1270

Jonge venten met argumenten

In een samenleving doorkruisen belangen van mensen en groepen elkaar voortdurend. Dat hoeft echter geen probleem te zijn. Van belang is wel dat je overtuigend en democratisch kan opkomen voor je ideeën en voor je zaak. Weten ze ook in Atheneum Koekelberg.

Lees meer 893

Leren van elkaar

Voor de 3e keer op rij organiseerde GO! scholengroep Brussel zijn tweejaarlijkse studiedag voor alle leerkrachten van zijn basisonderwijs. Zo'n 800 leerkrachten waren ingeschreven om in meer dan 30 workshops op vijf locaties ervaringen uit te wisselen.

Lees meer 848

Beestenboel op school

Goed onderwijs blijft kleven. En dat lukt beter als je je leerlingen echt méé hebt. In GO! basisschool 3Hoek in Ekeren doen ze dat door leerlingen aan de ene kant sterk te begeleiden, maar tegelijk ook heel wat ruimte te geven om zelf te ondernemen.

Lees meer 696

Brede eerste graad in de praktijk
Het masterplan ‘Hervorming secundair onderwijs’ is in uitvoering. Eén van de belangrijkste wijzigingen is de brede eerste graad. In MS Geel hebben ze er alvast werk van gemaakt. Met talentmodules en boostklassen begeleiden ze de leerlingen richting een betere studiekeuze.
Terug verder